توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : سوال انتخاب رشته در ارشد
jazmin
6th December 2011, 03:40 PM
سلام به همه ...
من دانشجوی صنایع غذایی هستم میخوام واسه ارشد و دکترام تغذیه بخونم به نظر شما کار درستیه؟
آخه به رشته ام علاقه ندارم....!نمیتونم باهاش کنار بیام....[narahat][narahat]
بازار کار تغذیه بهتره یا صنایع غذایی؟
*FATIMA*
6th December 2011, 04:45 PM
سلام به همه ...
من دانشجوی صنایع غذایی هستم میخوام واسه ارشد و دکترام تغذیه بخونم به نظر شما کار درستیه؟
آخه به رشته ام علاقه ندارم....!نمیتونم باهاش کنار بیام....[narahat][narahat]
بازار کار تغذیه بهتره یا صنایع غذایی؟
به طور کلی تغذیه جزو رشته های پیراپزشکی است و بیشتر جنبه پزشکی دارد؛ صنایع غذایی یکی از گرایش هاي مهندسی کشاورزی است و بیشتر جنبه مهندسی دارد.
در صنایع غذایی به تجزیه مواد غذایی و بررسی میزان پروتئین و چربی و... و بار میکروبی و همین طور فراوری مواد غذایی از تولید تا مصرف پرداخته میشود از این رو زمینه های کاری در آزمایشگاه ها و کارخانچات مواد غذایی است .
در مورد تغذیه به اثر مواد غذایی روی بدن و تهیه رژیم های غذایی مناسب و موثر با توجه به شرایط بدن ،سن ،جنس ، بیماری ها و... پرداخته میشود از این رو زمینه های کاری در کلینیک های خصوصی ، بیمارستان ها ، باشگاه های ورزشی و...می باشد .
جذابيت علمي رشته بستگی کامل به علاقه خود شخص دارد و هر دو رشته حرف های زیادی برای گفتن دارند و می بینید در عین حال که مکمل هم هستند با هم خیلی فرق دارند .
فرصت های شغلی در صنایع غذایی
بر اساس قانون ، هر کارگاه یا کارخانه ی تولید مواد غذایی پیش از آغاز فعالیت خود باید پروانه ی مسئول فنی را از وزارت بهداشت دریافت کند و برای تهیه ی چنین پروانه ای لازم است یک مهندس علوم و صنایع غذایی یا رشته های مرتبط (متخصص علوم و صنایع غذایی یا مهندس شیمی گرایش صنایع غذایی) به عنوان مسئول فنی معرفی شود . براساس آمار موجود ، در میان رشته های مهندسی کشاورزی رشته ی علوم و صنایع غذایی از بیشترین درصد اشتغال برخوردار بوده و فارغ التحصیلان آن از نظر اشتغال مشکلی نداشته اند . بر خلاف برخی از رشته های کشاورزی مثل علوم دامی یا زراعت ، دختران میتوانند در رشته ی علوم و صنایع غذایی حضوری فعال داشته باشند ، چون بازار کار این رشته ، آزمایشگاه ها و کارخانه های تولید مواد غذاییست و فارغ التحصیلان چندان با مزرعه سر و کار ندارند . همچنین فارغ التحصیلان این رشته اگر سرمایه ی لازم داشته باشند ، میتوانند واحد تولید صنایع غذایی ایجاد کنند و اگر افراد خلاق و کوشایی باشند میتوانند با دستیابی به فرآورده های جدید و عرضه ی آنها به بازار ، ضمن اینکه از ضایعات در تولیدات کشاورزی جلوگیری میکنند ، خود را نیز از لحاظ مالی تامین کنند . شاید بعضی از جوانان فکر کنند که چنین کاری نیاز به سرمایه ی بسیار زیادی دارد ، اما باید گفت که یک کارخانه ی تولید مواد غذایی را میتوان در سطحی کوچک اما با کیفیت خوب راه اندازی کرد .
موقعیت شغلی در تغذیه :
تا چند سال پیش فارغالتحصیلان رشته تغذیه حتی در بیمارستانها جایگاه مشخص و تعیینشدهای نداشتند اما در چند سال اخیر بخصوص از زمانی که به کارشناسان تغذیه اجازه مطب داده شده، این رشته در بیمارستانها هویت و جایگاه تازهای پیدا کرده است، اما متأسفانه هنوز در بین پزشکان نقش و اهمیت کارشناسان این علم روشن نشده است. در حالی که باید همکاری تنگاتنگی بین پزشکان و متخصصان تغذیه وجود داشته باشد و در واقع هرجا که یک پزشک متخصص غدد، قلب و عروق یا کلیه حضور دارد، باید در کنارش یک متخصص تغذیه باشد. چون پزشک فقط لیست غذاها یا مواد غذایی که بیمار نباید بخورد، تعیین میکند اما کارشناس تغذیه میگوید که یک بیمار چگونه و چقدر باید بخورد تا هم مواد غذایی مورد نیاز به بدنش برسد و هم رژیم غذایی را حفظ کند.
بخش تغذیه بیمارستانها، مسؤولیت فنی کارخانجات تولید مواد غذایی، همکاری در کلینیکهای رژیم درمانی با همکاری پزشکان غدد داخلی، همکاری در تعیین رژیم برای گروههای مختلف از جمله ورزشکاران، بیماران خاص، کارگران و. . . مشغول به کار هستند.
بطور کلی میتوان گفت فارغالتحصیلان دوره کارشناسی این رشته از توانائیها و مهارتهای زیر برخوردارند:
* برنامه ریزی غذایی برای بیماران در بیمارستانها و مراکز بهداشتی.
* شرکت در فعالیتهای تغذیهای مراکز همگانی.
* بررسی و تحقیق و آموزش مطالب مربوط به تغذیه در واحدهای آموزشی و تحقیقاتی.
* انجام خدمات تغذیهای برای واحدهای دستاندرکار تغذیة جامعه.
* تنظیم و اجرای برنامههای آموزش تغذیه عمومی.
تنظیم یک رژیم غذایی مناسب برای افراد چاق و لاغر و افراد مبتلا به بیماریهای خاص از جمله بیماریهای کلیوی، دیابتی، نقرس و. . .
لازم به ذکر است که رشته صنایع غذایی در کارشناسی بازار کار زیاد دارد و رشته تغذیه در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا بازار کار زیاد دارد .
در هر دو صورت ، دو رشته رشته خوبی هستند و بازار کار خوبی را در ایران به خود اختصاص داده اند .
این که چه رشته ای رو انتخاب کنید بستگی به علاقه خودتون داره .
امیدوارم هر کردوم رو که انتخاب میکنید موفق باشید [golrooz]
استفاده از تمامی مطالب سایت تنها با ذکر منبع آن به نام سایت علمی نخبگان جوان و ذکر آدرس سایت مجاز است
استفاده از نام و برند نخبگان جوان به هر نحو توسط سایر سایت ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.