zolfa
21st November 2011, 10:21 PM
به گزارش گروه گروه خواندنی های مشرق به نقل از ايسنا، كارشناسان تاكيد كردهاند: در سنين بالاي40 سال، كاهش سوخت و ساز، بدن را براي استرس آمادهتر ميكند. در اين شرايط هورمونهايي ترشح ميشوند كه اشتها را زياد كرده و چربي را ذخيره ميكنند.
در اين راستا صاحبنظران راهكارهايي را براي سلامتي پيشنهاد داده و ميدهند تا افراد بتوانند ضمن تامين تمام مواد لازم براي بدن خود از يك زندگي سالم برخوردار شوند و تندرست بمانند.
به گفته كارشناسان، در نظر گرفتن وقت كافي براي صرف غذا در هر وعده غذايي و امتناع از خوردن و آشاميدن در شرايط استرس و فشار آور، پرهيز از انجام كار در حين خوردن و آشاميدن، انتخاب محلي متفاوت و دور شدن از مكانهايي كه استرس را به فرد وارد كرده و زمينه فشار رواني در آن مهيا است و انتخاب مكاني آرام، زيبا و نشاط آور براي صرف غذا در كاهش استرس و تغذيه مناسب و در نتيجه سلامت بسيار موثر است.
متخصصان علم تغذيه با صراحت اعلام ميكنند: هنگام فشار رواني وعدههاي غذائي را حذف نكنيد حتي در صورت امكان به جاي 3 وعده، 5 وعده غذاي كم حجم ميل كنيد. از سوي ديگر، با توجه به اينكه فشار رواني باعث برهم خوردن نظم سيستم گوارشي بدن و كاركرد اضافي آن شده و ميزان اسيد گوارشي ترشح شده در بدن را بالا ميبرد، بنابراين از مصرف غذاهاي داراي ادويه زياد و قند و چربي بايد خودداري كرد.
همچنين در صورتي كه هنگام احساس تنش و فشار رواني به پرخوري روي ميآوريد، از غذاهاي كم كالري سالم نظير هويج، كرفس، سيب، ماست كم چرب و دم كردههاي گياهي استفاده كنيد و اگر اين احساس تنش در شما تداوم دارد، هميشه نمونهاي از اين غذاها را در دسترس خود در محلي مناسب مانند يخچال نگهداري كنيد.
به اعتقاد كارشناسان، افراد بايد در برنامه غذائي خود از انواع ويتامينها و مواد معدني، استفاده كنند زيرا كمبود ويتامين ميتواند موجب افسردگي، اضطراب، آشفتگي گوارشي و بيخوابي شود.
همچنين براي كاهش فشار رواني تأكيد ميكنند كه از منابع غذائي غني شامل حبوبات، مجموعه كربوهيدراتها، سبزيجات تازه و ميوهها، شير و جو استفاده شود.
متخصصان تغذيه معتقدند مصرف كافئين بايد كم شود، اين در حالي است كه اغلب مردم كافئين را به عنوان عامل افزايش انرژي مصرف ميكنند، حال آن كه اين يك حس كاذب از انرژي است و در واقع به دليل اين كه هورمونهاي آدرنالين يا هورمونهاي استرس از غدد فوق كليوي ترشح ميشوند، مواد كافييندار غدد فوقكليوي را خسته ميكند، پس اگر تمايل به مصرف قهوه داريد از قهوه بدون كافئين استفاده كنيد.
صاحبنظران علم تغذيه بر نوشيدن حداقل 8 ليوان آب در هر روز تاكيد كرده و اعتقاد دارند اين مقدار آب، بدن را از بيآبي حفظ ميكند و مانع استرس اضافي ميشود.
به گزارش ايسنا، كارشناسان تغذيه و دارو اصرار دارند خوردن غذاهاي پر از پروتئين، مغز را تحريك ميكند تا سروتونين بيشتري در خون ترشح شود و احساس مطبوعي در فرد ايجاد كند بنابراين مرغ، ماهي، سويا، نخود، لوبيا و لبنيات بايد حتما در رژيم غذايي روزانه گنجانده شود.
در اين راستا صاحبنظران راهكارهايي را براي سلامتي پيشنهاد داده و ميدهند تا افراد بتوانند ضمن تامين تمام مواد لازم براي بدن خود از يك زندگي سالم برخوردار شوند و تندرست بمانند.
به گفته كارشناسان، در نظر گرفتن وقت كافي براي صرف غذا در هر وعده غذايي و امتناع از خوردن و آشاميدن در شرايط استرس و فشار آور، پرهيز از انجام كار در حين خوردن و آشاميدن، انتخاب محلي متفاوت و دور شدن از مكانهايي كه استرس را به فرد وارد كرده و زمينه فشار رواني در آن مهيا است و انتخاب مكاني آرام، زيبا و نشاط آور براي صرف غذا در كاهش استرس و تغذيه مناسب و در نتيجه سلامت بسيار موثر است.
متخصصان علم تغذيه با صراحت اعلام ميكنند: هنگام فشار رواني وعدههاي غذائي را حذف نكنيد حتي در صورت امكان به جاي 3 وعده، 5 وعده غذاي كم حجم ميل كنيد. از سوي ديگر، با توجه به اينكه فشار رواني باعث برهم خوردن نظم سيستم گوارشي بدن و كاركرد اضافي آن شده و ميزان اسيد گوارشي ترشح شده در بدن را بالا ميبرد، بنابراين از مصرف غذاهاي داراي ادويه زياد و قند و چربي بايد خودداري كرد.
همچنين در صورتي كه هنگام احساس تنش و فشار رواني به پرخوري روي ميآوريد، از غذاهاي كم كالري سالم نظير هويج، كرفس، سيب، ماست كم چرب و دم كردههاي گياهي استفاده كنيد و اگر اين احساس تنش در شما تداوم دارد، هميشه نمونهاي از اين غذاها را در دسترس خود در محلي مناسب مانند يخچال نگهداري كنيد.
به اعتقاد كارشناسان، افراد بايد در برنامه غذائي خود از انواع ويتامينها و مواد معدني، استفاده كنند زيرا كمبود ويتامين ميتواند موجب افسردگي، اضطراب، آشفتگي گوارشي و بيخوابي شود.
همچنين براي كاهش فشار رواني تأكيد ميكنند كه از منابع غذائي غني شامل حبوبات، مجموعه كربوهيدراتها، سبزيجات تازه و ميوهها، شير و جو استفاده شود.
متخصصان تغذيه معتقدند مصرف كافئين بايد كم شود، اين در حالي است كه اغلب مردم كافئين را به عنوان عامل افزايش انرژي مصرف ميكنند، حال آن كه اين يك حس كاذب از انرژي است و در واقع به دليل اين كه هورمونهاي آدرنالين يا هورمونهاي استرس از غدد فوق كليوي ترشح ميشوند، مواد كافييندار غدد فوقكليوي را خسته ميكند، پس اگر تمايل به مصرف قهوه داريد از قهوه بدون كافئين استفاده كنيد.
صاحبنظران علم تغذيه بر نوشيدن حداقل 8 ليوان آب در هر روز تاكيد كرده و اعتقاد دارند اين مقدار آب، بدن را از بيآبي حفظ ميكند و مانع استرس اضافي ميشود.
به گزارش ايسنا، كارشناسان تغذيه و دارو اصرار دارند خوردن غذاهاي پر از پروتئين، مغز را تحريك ميكند تا سروتونين بيشتري در خون ترشح شود و احساس مطبوعي در فرد ايجاد كند بنابراين مرغ، ماهي، سويا، نخود، لوبيا و لبنيات بايد حتما در رژيم غذايي روزانه گنجانده شود.