غزل آشنا
12th November 2011, 10:08 AM
این مشکل هر چند آزاردهنده و ناجور است، ولی اغلب نشان دهندهی بیماری جدّی نیست.
توصیه ها:1- آهسته (http://www.njavan.com/nutrition_health/nutrition_news/healthy_nutrition/2006/9/24/24502.html) و آرام غذا بخورید. هر چقدر آرامتر غذا بخورید، هوای کمتری همراه با آن میبلعید.
2- در خوردن مواد غذایی نفاخ احتیاط کنید، یعنی سعی کنید این مواد را کمتر مصرف کنید، مثل پیاز (http://www.njavan.com/nutrition_health/(foods)/vegetables/2006/12/14/30314.html)، تربچه، لوبیا، نخود (http://www.njavan.com/nutrition_health/(foods)/cereals_legumes/2004/2/2/5350.html)، کلم (http://www.njavan.com/nutrition_health/(foods)/vegetables/2009/3/7/87094.html)، فلفل دلمهای (http://www.njavan.com/nutrition_health/(foods)/vegetables/2009/3/30/88663.html)، گندم و سبوس (http://www.njavan.com/nutrition_health/(foods)/cereals_legumes/2005/8/8/12336.html) گندم.
3- هنگام خوردن غذاها مراقب باشید که بعد از خوردن کدام یک دچار نفخ معده میشوید تا آن را از برنامه غذایی خود حذف کنید.
4- با مراجعه به پزشک اطمینان حاصل کنید که «عدم تحمل لاکتوز (http://www.njavan.com/nutrition_health/dites/disease_dites/digestive/2007/11/21/54038.html)» ندارید، زیرا اگر این مشکل را داشته باشید، با خوردن شیر و سایر لبنیات، دچار نفخ و ناراحتی معده خواهید شد. در این عارضه، به دلیل فقدان یا کمبود آنزیم لاکتاز در بدن، قند لاکتوز موجود در شیر به درستی هضم و جذب نمی شود و فرد دچار دل پیچه می شود. لاكتاز، آنزیم هضم كننده قند شیر( لاكتوز) است.
5- اگر دچار عدم تحمل لاکتوز (http://www.njavan.com/nutrition_health/dites/disease_dites/digestive/2006/1/1/14739.html) هستید، ولی دلتان میخواهد شیر و لبنیات مصرف کنید، میتواند از انواع بدون لاکتوز آنها (مثل شیر بدون لاکتوز) بخورید، یا آنزیم لاکتاز (به صورت دارو یا مکمل) را تحت نظر پزشک مصرف کنید.
http://img.tebyan.net/big/1388/01/95255205135226617218171576238132916319.jpg
6- مواد غذایی غنی از فیبر (http://www.njavan.com/nutrition_health/nutrients/fibers/2008/10/22/77138.html) (مثل سبزی ها (http://www.njavan.com/index.aspx?pid=242)، میوه ها (http://www.njavan.com/index.aspx?pid=243)، حبوبات (http://www.njavan.com/nutrition_health/(foods)/cereals_legumes/2007/1/28/32084.html)، نان (http://www.njavan.com/nutrition_health/(foods)/cereals_legumes/2003/10/25/4038.html) و غلات (http://www.njavan.com/index.aspx?pid=246) سبوس دار) را به تدریج وارد برنامه غذایی خود کنید، زیرا تغییر ناگهانی برنامه غذایی از فیبر (http://www.njavan.com/nutrition_health/nutrients/fibers/2008/1/7/57440.html) کم به فیبر زیاد باعث افزایش تولید گاز و نفخ میشود.
7- غذاهای چرب را کم مصرف کنید.
8- مواد غذایی حاوی قند مصنوعی (http://www.njavan.com/nutrition_health/(foods)/spices/2007/6/17/42442.html) (مثل نوشابه رژیمی (http://www.njavan.com/nutrition_health/(foods)/drinks/2009/1/5/82715.html) یا آدامس بدون قند (http://www.njavan.com/nutrition_health/(foods)/otherfoods/2008/1/22/58974.html)) را خیلی کم مصرف کنید یا اصلاً نخورید، زیرا عدم جذب آنها، باعث تولید نفخ میشود.
9- در مورد خرید و مصرف داروهای بدون نسخهای که با تجزیه قند موجود در حبوبات باعث کاهش نفخ میشوند، با دکتر داروساز داروخانه مشورت کنید.
10- خوردن کمی عرق نعنا (http://www.njavan.com/nutrition_health/(foods)/herbs/2009/1/20/83736.html) بعد از مصرف مواد غذایی نفاخ میتواند در بهبود نفخ موثر باشد.
هشدار:این توصیهها نمیتوانند جایگزین درمان پزشکی نفخ شوند.
تبیان
توصیه ها:1- آهسته (http://www.njavan.com/nutrition_health/nutrition_news/healthy_nutrition/2006/9/24/24502.html) و آرام غذا بخورید. هر چقدر آرامتر غذا بخورید، هوای کمتری همراه با آن میبلعید.
2- در خوردن مواد غذایی نفاخ احتیاط کنید، یعنی سعی کنید این مواد را کمتر مصرف کنید، مثل پیاز (http://www.njavan.com/nutrition_health/(foods)/vegetables/2006/12/14/30314.html)، تربچه، لوبیا، نخود (http://www.njavan.com/nutrition_health/(foods)/cereals_legumes/2004/2/2/5350.html)، کلم (http://www.njavan.com/nutrition_health/(foods)/vegetables/2009/3/7/87094.html)، فلفل دلمهای (http://www.njavan.com/nutrition_health/(foods)/vegetables/2009/3/30/88663.html)، گندم و سبوس (http://www.njavan.com/nutrition_health/(foods)/cereals_legumes/2005/8/8/12336.html) گندم.
3- هنگام خوردن غذاها مراقب باشید که بعد از خوردن کدام یک دچار نفخ معده میشوید تا آن را از برنامه غذایی خود حذف کنید.
4- با مراجعه به پزشک اطمینان حاصل کنید که «عدم تحمل لاکتوز (http://www.njavan.com/nutrition_health/dites/disease_dites/digestive/2007/11/21/54038.html)» ندارید، زیرا اگر این مشکل را داشته باشید، با خوردن شیر و سایر لبنیات، دچار نفخ و ناراحتی معده خواهید شد. در این عارضه، به دلیل فقدان یا کمبود آنزیم لاکتاز در بدن، قند لاکتوز موجود در شیر به درستی هضم و جذب نمی شود و فرد دچار دل پیچه می شود. لاكتاز، آنزیم هضم كننده قند شیر( لاكتوز) است.
5- اگر دچار عدم تحمل لاکتوز (http://www.njavan.com/nutrition_health/dites/disease_dites/digestive/2006/1/1/14739.html) هستید، ولی دلتان میخواهد شیر و لبنیات مصرف کنید، میتواند از انواع بدون لاکتوز آنها (مثل شیر بدون لاکتوز) بخورید، یا آنزیم لاکتاز (به صورت دارو یا مکمل) را تحت نظر پزشک مصرف کنید.
http://img.tebyan.net/big/1388/01/95255205135226617218171576238132916319.jpg
6- مواد غذایی غنی از فیبر (http://www.njavan.com/nutrition_health/nutrients/fibers/2008/10/22/77138.html) (مثل سبزی ها (http://www.njavan.com/index.aspx?pid=242)، میوه ها (http://www.njavan.com/index.aspx?pid=243)، حبوبات (http://www.njavan.com/nutrition_health/(foods)/cereals_legumes/2007/1/28/32084.html)، نان (http://www.njavan.com/nutrition_health/(foods)/cereals_legumes/2003/10/25/4038.html) و غلات (http://www.njavan.com/index.aspx?pid=246) سبوس دار) را به تدریج وارد برنامه غذایی خود کنید، زیرا تغییر ناگهانی برنامه غذایی از فیبر (http://www.njavan.com/nutrition_health/nutrients/fibers/2008/1/7/57440.html) کم به فیبر زیاد باعث افزایش تولید گاز و نفخ میشود.
7- غذاهای چرب را کم مصرف کنید.
8- مواد غذایی حاوی قند مصنوعی (http://www.njavan.com/nutrition_health/(foods)/spices/2007/6/17/42442.html) (مثل نوشابه رژیمی (http://www.njavan.com/nutrition_health/(foods)/drinks/2009/1/5/82715.html) یا آدامس بدون قند (http://www.njavan.com/nutrition_health/(foods)/otherfoods/2008/1/22/58974.html)) را خیلی کم مصرف کنید یا اصلاً نخورید، زیرا عدم جذب آنها، باعث تولید نفخ میشود.
9- در مورد خرید و مصرف داروهای بدون نسخهای که با تجزیه قند موجود در حبوبات باعث کاهش نفخ میشوند، با دکتر داروساز داروخانه مشورت کنید.
10- خوردن کمی عرق نعنا (http://www.njavan.com/nutrition_health/(foods)/herbs/2009/1/20/83736.html) بعد از مصرف مواد غذایی نفاخ میتواند در بهبود نفخ موثر باشد.
هشدار:این توصیهها نمیتوانند جایگزین درمان پزشکی نفخ شوند.
تبیان