PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : سوال چرا به مولوی لقب خموش داده اند؟؟

haniye.R
7th October 2011, 02:03 PM
سلام دوستان عزیز
چرا با اینکه آثار زیادی از مولوی به جای مانده است،اما به او خموش میگویند؟؟

لطفآ هر دوستی می تونه کمک کنه...
ممنونم[golrooz][golrooz]

ستاره صبح امید
7th October 2011, 02:35 PM
سلام دوست عزیز
برای اینکه تو بیشتر اشعارش از کلمه خموش استفاده کرده .[shaad]

Sookoot
7th October 2011, 02:35 PM
حضرت مولاناخودبر اطلاق این صفت به خویش اصرار دارد چرا که در معاني اخلاقي، سكوت بسيار پرارزش است

سكوت و پرهيز از گفتار بيهوده، يك اصل مهم در اخلاق و عرفان است؛ چرا كه حيات معنوي چيزي نيست جز دخل و تصرف روح خدا در باطن ما. و بنابراين، سكوت بايد بخش بزرگي از آمادگي ما براي اين دخل و تصرف باشد و پرگويي افت کسب این معرفت است
حرف نزدن يكي از دشوارترين و دقيق ترين رياضت هاست - سكوت دريچه اي است براي رسيدن به حقايق و معاني. اينكه مي بينيم مولانا با وجود سرودن اشعار بسيار و بي شمار تخلص «خموش» يا «خموشي» را برمي گزيندنشان ازان دارد که سیر و سلوک در سکوت است نه زیاده گویی !! مولانا بین گفتن و شنيدن به شنيدن بيشتر توجه دارد

در جهان بيني مولانا ارزش خاموشي از سخن بيشتر است، چرا كه گاهی گفتار زنگاري است بر آينه دل كه نمي گذارد زيبايي يار ازلي در جام جم دل نمايان شود از این روست که معمولا وقتی سکوت میکنیم توجه و تمرکزمان دوچندان میشود
خاموشي بحرست و گفتن همچو جو
بحر مي جويد تو را، جو را مجو

ازسوی دیگرحضرت مولانا بر شمس عاشق است و گفتن را درمقابل معشوق خویش خلاف اداب میداند..

اندر فواید سکوت :
آورده اند كه بهرام گور شب هنگام زير درختي نشسته بود. صداي پرنده اي را شنيد. پس با تيري آن را از پا درآورد و گفت:
كنترل زبان براي انسان و پرنده چه خوب است، اگر اين پرنده زبانش را نگاه مي داشت، كشته نمي شد!!

Sookoot
7th October 2011, 03:37 PM
وصف است که این خموش پر گفتار گاهی روزها سکوت میکرد و خیره به افاق و انفس چشم میدوخت انگاه دست بر قلم برده و کتابت مینمود

ازاین روست که چنین قصیده ای اتش بر دل میزند چون در پی خامشی پر رمز و راز حضرت مولانا خلق شده

عشق جز دولت و عنایت نیست
جز سلوک دل و هدایت نیست
عشق را بوحنیفه درس نگفت
شافعی را در او روایت نیست
مالک از سرعشق بی خبر است
حنبلی را در او روایت نیست
بوالحجب سوره ایست سوره عشق
چهار مصحف در او حکایت نیست
لایجوز و یجوز تا اجل است
عشق را ابتداء و غایت نیست
هرکه را پر غم و ترش بینی
نیست عاشق ازین ولایت نیست
نیست شو،نیست از خودی که ترا
بدتراز هستی ات جنایت نیست

ایده پرداز
9th October 2011, 12:13 PM
با سلام
به نظر من به خاطر اینکه مولوی در شعرهایش از خم و می زیاد استفاده می کرد لقب خموش را به او داده اند

haniye.R
9th October 2011, 04:22 PM
با سلام
به نظر من به خاطر اینکه مولوی در شعرهایش از خم و می زیاد استفاده می کرد لقب خموش را به او داده اند
ممنون دوست عزیز[golrooz]
ببخشید از این مورد اطمینان دارید؟؟چون باید پاسخ رو در جایی ارائه بدم...

GUNNER_2020
9th October 2011, 04:36 PM
http://www.uc-njavan.ir/images/917hj0y9kp2uo6q5e5e.gif

HBE
9th October 2011, 10:09 PM
من فقط یک شعر ازش میگم که فک میکنم دلیلشو خیلی واضح توش گفته
تو مپندار که من شعر به خود میگویم
تا که بیدارم و هشیار یکی دم نزنم

ایده پرداز
12th October 2011, 08:34 PM
با سلام خدمت شما دوست عزیز

در مورد لقب مولوی این یک نظر شخصی بود و قابل ارائه نیست

استفاده از تمامی مطالب سایت تنها با ذکر منبع آن به نام سایت علمی نخبگان جوان و ذکر آدرس سایت مجاز است

استفاده از نام و برند نخبگان جوان به هر نحو توسط سایر سایت ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد