PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : توصیه زيتون، راز سلامت تغذيه مديترانه‌اي



poune
21st September 2011, 11:41 AM
يک متخصص تغذيه با اشاره به خصوصيات انواع رژيم‌هاي غذايي، گفت: تعادل در هر رژيم غذايي بسيار مهم است با اين وجود استفاده از زيتون، ادويه زياد و حرارت زياد به ترتيب شاخصه رژيم هاي غذايي مديترانه اي ، هندي و چيني است که در اين بين رژيم غذايي مديترانه اي از همه سالم تر و مناسب تر است.

دکتر سيدعلي کشاورز در گفت‌وگو با ايسنا ، استفاده از زيتون و روغن زيتون را راز سلامتي رژيم غذايي مديترانه اي دانست و تصريح کرد: استفاده فراوان از اين ماده شاخصه اصلي رژيم غذايي مديترانه‌ايست, علاوه بر اين استفاده از انواع سبزيجات و ميوه ها و سپس حبوبات به عنوان منابع پروتئيني منجر به کاهش جذب کلسترول در متقاضيان اين نوع از رژيم غذايي مي شود.

استاد گروه تغذيه دانشگاه علوم پزشکي تهران با اشاره به تفاوت و تنوع غذاي اصلي در هر کشور، اظهار داشت: در بسياري از کشورها گوشت غذاي اصلي و در برخي کشورها نان غذاي اصلي محسوب مي شود، با اين حال مصرف نان سبوس دار در برخي از کشورها در مقايسه با برنج سفيد شده و با فقر ويتاميني b1 ارجح تر و مناسب تر است.

دکتر کشاورز در ادامه افزود: مصرف سبزي ها نيز در رژيم غذايي مديترانه اي جايگاه بسيار مهمي را ايفا مي کند به طوري که با دارا بودن فيبر زياد معده را پر مي کند، همچنين ويتامين‌ها و رنگدانه هاي موجود در برگ سبزي‌ها، براي جلوگيري و کاهش خطر ابتلا به سکته هاي قلبي بسيار مفيد است.

حرارت زياد در غذاهاي چيني، ويتامين ها را از بين مي برد!

استاد تغذيه دانشگاه علوم پزشکي تهران در خصوص حرارت زياد در هنگام پخت مواد غذايي در رژيم هاي چيني، گفت: غذاهايي که بسيار سرخ شده و به عنوان غذاي برشته مصرف مي شود به تيرگي گراييده و خطر تشکيل مواد سرطان زا را افزايش مي دهد، همچنين حرارت زياد در هنگام طبخ مواد غذايي که به وضوح در رژيم‌هاي غذايي چيني ديده مي شود، منجر به از بين رفتن ويتامين ها و پروتئين ها در مواد مي شود.

بيش فعالي هديه ادويه فراوان رژيم غذايي هندي به کودکان!

اين متخصص تغذيه، مصرف بيش از اندازه ادويه ها را نادرست دانست و تصريح کرد: اصولا در پخت مواد غذايي استفاده از ادويه ها تا اندازه اي مناسب است و مصرف بيش از حد آنها براي سلامتي بدن بسيار نامناسب است به طوري که استفاده از غذاهاي هندي که فلفل در آنها نقش اصلي را ايفا مي کند، در کودکان پيش فعالي را به دنبال دارد. علاوه بر اين استفاده زياد از برخي از ادويه ها، خطر تشکيل مواد سرطان زا را به همراه دارد.

وي، استفاده از زودپز را وسيله اي مناسب براي پخت مواد غذايي عنوان کرد و اظهار داشت: هرچه زمان پخت مواد غذايي کوتاه تر باشد، تخريب مواد غذايي نيز کمتر است به اين منظور ديگ زودپز با بالا بردن فشار و دما، زمان پخت را کوتاه کرده و تخريب کم ويتامين ها را در پي خواهد داشت.

سموم گوشت در کباب کردن از بين نمي رود

دکتر کشاورز در پايان خاطر نشان کرد: آب پز کردن مواد غذايي بهترين روش جهت استفاده از آنها است به شرطي که آب طبخ غذاها دور ريخته نشده و مصرف شود. علاوه بر اين در کباب کردن موادغذايي، با توجه به زمان پخت کوتاه، سموم ميکروبي غذا از بين نمي رود و اين شرايط در گوشت ها خطر مسموميت را به دنبال دارد.

استفاده از تمامی مطالب سایت تنها با ذکر منبع آن به نام سایت علمی نخبگان جوان و ذکر آدرس سایت مجاز است

استفاده از نام و برند نخبگان جوان به هر نحو توسط سایر سایت ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد