poune
2nd September 2011, 02:52 PM
http://konjkav.com/images/image.php?w=200&h=200&url=/images/news/21314699813.jpeg يكي از مهمترين راههاي انتقال و انتشار ميكروبها و عوامل بيماريزا، دستهاي ما هستند. همه ما ميدانيم كه دستهايمان را بايد بشوييم، اما كي ؟ چگونه و با چي؟
يكي از مهمترين راههاي انتقال و انتشار ميكروبها و عوامل بيماريزا، دستهاي ما هستند. در هر سانتيمتر مربع از پوست دست، حدود 1500 باكتري وجود دارد و براساس مطالعات و تحقيقات به عمل آمده، ارزانترين و سادهترين راه براي پيشگيري از انتشار عفونتهاي تنفسي، شستن مرتب و صحيح دستهاست.
اگرچه شستوشوي دستها كاري ساده بهنظر ميرسد ولي باتوجه به اهميت اينكار در جلوگيري از انتقال بيماري،اين مساله بسيار مهم است.
با شستن صحيح دستها ميتوان از انتقال بيش از 97درصد عفونتها، بهويژه عفونتهاي تنفسي پيشگيري كرد، درحاليكه شايد تنها درصد بسيار اندكي از افراد از نحوه صحيح شستوشوي دستها آگاهي دارند.
شستوشوي دستها در موارد زير الزامي است و به ميزان زيادي از انتقال بيماري جلوگيري ميكند:
پس از استفاده از توالت
قبل و پس از خوردن غذا
پس از سرفه، عطسه و تميز كردن بيني
قبل و پس از آماده كردن گوشت، مرغ و يا ماهي
پس از استفاده ار وسايل نقليه عمومي يا حضور در اماكن عمومي
پس از تماس با كيسههاي زباله و فضولات
پس از تماس با افراد بيمار
پس از تماس با حيوانات
آسانترين و در عين حال موثرترين راه پيشگيري از بيماريهاي تنفسي مانند سرماخوردگي و آنفلوآنزا، شستوشوي دستها با آب و صابون است. شستوشوي صحيح و اصولي دستها حداقل بهمدت 20 ثانيه با آب ولرم و صابون، به مقدار بسيار زيادي خطر ابتلا به عفونتهاي دستگاه تنفسي فوقاني را كاهش ميدهد.
نکته : شستوشوي صحيح و اصولي دستها حداقل بهمدت 20 ثانيه با آب ولرم و صابون، به مقدار بسيار زيادي خطر ابتلا به عفونتهاي دستگاه تنفسي فوقاني را كاهش ميدهد.
صحيحترين روش براي شستن دستها:
بالا زدن آستين لباس (آستين لباس خيس و مرطوب عاملي براي انتقال آلودگي است)
شستوشوي از قسمت مچ دست به سمت انگشتان
شستوشوي كف دست و پشت دست
شستوشوي هر انگشت بهصورت كامل و جداگانه
آبكشي از مچ به سمت انگشتان
در مكانهاي شلوغ از اين شويندههااستفاده كنيد
صابون يكي از قديميترين پاك كنندههاست و عقيده بر اين است كه بيش از 4500 سال است كه از آن استفاده ميشود. تركيب همه صابونها تقريبا يكسان است و ماده پاككنندهاي كه با تركيب با چربيها و آلودگيها، آنها را از دست جدا كرده و ميشويد، سورفاكتانت نام دارد.صابونها در انواع مختلف توليد ميشوند: صابون جامد، صابون مايع، صابون فوم و صابون آنتي باكتريال. استفاده از صابونهاي جامد بهدليل وجود احتمال انتقال آلودگي توسط صابون جامد، كمتر توصيه ميشود.در اماكن عمومي و محلهايي كه افراد بسيار زيادي از صابون استفاده ميكنند، استفاده از صابونهاي غيرجامد مانند صابون مايع، صابون فوم و صابون آنتي باكتريال بهدليل بهداشتيتر بودن، توصيه ميشود.
يكي از مهمترين راههاي انتقال و انتشار ميكروبها و عوامل بيماريزا، دستهاي ما هستند. در هر سانتيمتر مربع از پوست دست، حدود 1500 باكتري وجود دارد و براساس مطالعات و تحقيقات به عمل آمده، ارزانترين و سادهترين راه براي پيشگيري از انتشار عفونتهاي تنفسي، شستن مرتب و صحيح دستهاست.
اگرچه شستوشوي دستها كاري ساده بهنظر ميرسد ولي باتوجه به اهميت اينكار در جلوگيري از انتقال بيماري،اين مساله بسيار مهم است.
با شستن صحيح دستها ميتوان از انتقال بيش از 97درصد عفونتها، بهويژه عفونتهاي تنفسي پيشگيري كرد، درحاليكه شايد تنها درصد بسيار اندكي از افراد از نحوه صحيح شستوشوي دستها آگاهي دارند.
شستوشوي دستها در موارد زير الزامي است و به ميزان زيادي از انتقال بيماري جلوگيري ميكند:
پس از استفاده از توالت
قبل و پس از خوردن غذا
پس از سرفه، عطسه و تميز كردن بيني
قبل و پس از آماده كردن گوشت، مرغ و يا ماهي
پس از استفاده ار وسايل نقليه عمومي يا حضور در اماكن عمومي
پس از تماس با كيسههاي زباله و فضولات
پس از تماس با افراد بيمار
پس از تماس با حيوانات
آسانترين و در عين حال موثرترين راه پيشگيري از بيماريهاي تنفسي مانند سرماخوردگي و آنفلوآنزا، شستوشوي دستها با آب و صابون است. شستوشوي صحيح و اصولي دستها حداقل بهمدت 20 ثانيه با آب ولرم و صابون، به مقدار بسيار زيادي خطر ابتلا به عفونتهاي دستگاه تنفسي فوقاني را كاهش ميدهد.
نکته : شستوشوي صحيح و اصولي دستها حداقل بهمدت 20 ثانيه با آب ولرم و صابون، به مقدار بسيار زيادي خطر ابتلا به عفونتهاي دستگاه تنفسي فوقاني را كاهش ميدهد.
صحيحترين روش براي شستن دستها:
بالا زدن آستين لباس (آستين لباس خيس و مرطوب عاملي براي انتقال آلودگي است)
شستوشوي از قسمت مچ دست به سمت انگشتان
شستوشوي كف دست و پشت دست
شستوشوي هر انگشت بهصورت كامل و جداگانه
آبكشي از مچ به سمت انگشتان
در مكانهاي شلوغ از اين شويندههااستفاده كنيد
صابون يكي از قديميترين پاك كنندههاست و عقيده بر اين است كه بيش از 4500 سال است كه از آن استفاده ميشود. تركيب همه صابونها تقريبا يكسان است و ماده پاككنندهاي كه با تركيب با چربيها و آلودگيها، آنها را از دست جدا كرده و ميشويد، سورفاكتانت نام دارد.صابونها در انواع مختلف توليد ميشوند: صابون جامد، صابون مايع، صابون فوم و صابون آنتي باكتريال. استفاده از صابونهاي جامد بهدليل وجود احتمال انتقال آلودگي توسط صابون جامد، كمتر توصيه ميشود.در اماكن عمومي و محلهايي كه افراد بسيار زيادي از صابون استفاده ميكنند، استفاده از صابونهاي غيرجامد مانند صابون مايع، صابون فوم و صابون آنتي باكتريال بهدليل بهداشتيتر بودن، توصيه ميشود.