توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : تالار گفتگوی آزاد در رابطه با معاملات بورس
LaDy Ds DeMoNa
2nd September 2011, 01:50 PM
سلام به دوستان خودم
این روزها همه دوست دارن بدون زحمت پولشون دوبرابر یا چندین برار بشه
از اونجاییکه قرار بوده انسانها کلا کار نکنند و فقط تو بهشت برا خودشون بچرخند خوب این یه امر طبیعه
بورس این امکان رو بهمون می ده
اما یه ریسکه . . .
باید بدونی چه سهامی بخری ؟ کی بخری ؟ و کی اونو بفروشی تا به بالاترین سودش برسی ؟
این پست رو زدم با هم تبادل اطلاعات کنیم
. .
منتظرتون هستم
LaDy Ds DeMoNa
2nd September 2011, 01:52 PM
کی فکرشو می کرد معادن بافق یهو اینقده بالا بکشه
خوش بحال کسی که سهامشو داره !!!
من تازگیها سنگ آهن گلگهر خریدم به نظرم چند ماه آینده بالا بره
البته چادرملو رو هم پیشنهاد می دم . . .
نظر شما چیه
اگه قرار باشه الان سهامی بخریم چه سهامی خوبه ؟
LaDy Ds DeMoNa
2nd September 2011, 01:57 PM
راستی از کدوم کارگزاری خرید و فروش می کنید اینم بگید تا با کارگزاریها هم آشنا بشیم
من بدلیل راهنمایی های خوب آقای توحیدلو از طریق کارگزاری کشاورزی اقدام به خرید و فروش می کنم
ریپورتر
2nd September 2011, 02:19 PM
سلام خدمت دوستان عزیز
تاپیک خوبیه
فقط قبلش یک چیزی بگم شما شاید سپرده طلای بانک صادرات رو شنیدید این سپرده یعنی *روز روشن [nishkhand][nishkhand][nishkhand]
.موضوع اینه که بانک به مشتری طلا را با نرخ فروش دلار میفروشد منتهی نه نرخ فروش دلار که بانک مرکزی اعلام میکند بلکه نرخی که بانک صادرات از طرف خودش تعیین کرده است و بالاتر از بانک مرکزی است و همچنین موقع خرید طلا از مشتری با نرخ خریدی که پایین تر از نرخ خرید بانک مرکزی است میخرد در واقع اگر تفاوت نرخ خرید و فروش در بانک مرکزی 40 ریال باشد در بانک صادرات 70 ریال است لذا بیشتر مشتری های بانک از این قضیه در لحظه عقد قرارداد خبر ندارند و پس از ششماه بطور طبیعی که قیمت طلا بالا میرود از سودی برخوردار میشوند که خیلی پایینتر از سود واقعی است.
که هم موقع خرید و هم فروش از شما مالیات زیادی برداشته میشه پس اصلا این رو باز نکنید چون کلا کلاه سر ادم میره.[nishkhand][nishkhand][nishkhand]
ریپورتر
2nd September 2011, 02:36 PM
به نظرم این سهامها رو بخرین خوبه و سودش تضمینی هست[nishkhand]
توسعه معادن روی
گل گهر
قند ثابت خراسان
فولاد مبارکه
صنایع اذر اب
فراوری معدنی ایران
سرمایه گذاری بو علی
سرمایه گذاری بهمن (این با احتیاط[nishkhand])
ملی سرب و روی ایران
گاز لوله :این سهام خیلی خوبه برای سود کردن چون همش میاد 47 تومن بعد میشه 50 تا 51 و خیلی سهام خوبی هست البته فعلا نخرین .
اگر تونستین حمل و نقل پتروشیمی بخرین حتی با قیمت حداکثر چون این سهام تا 1500 تومن میره الان 730 هست.
توليدفروموليبدنكرمان
صنعتي دريايي ايران
یک هفته دیگه هم سایپا اذین خوبه
من خودم با کارگزاری تدبیرگران کار میکنم به نظرم توی کارگزاریها بهترین عملکرد رو دارن.
فقط به دوستان بگم همه توی بورس انلاین کار کنید یعنی رمز معاملات انلاین رو از کارگزاری بگیرین تا ثانیه ای خرید و فروش کنید اینجوری سود خیلی بیشتر هست . توصیه میشه هر روز روزنامه دنیای اقتصاد رو بخونین و هر شنبه روزنامه آسیا
بازم اگر سوالی بود در خدمتیم تا جایی که بتونیم کمک کنیم[golrooz]
طلیعه طلا
2nd September 2011, 02:48 PM
به نظرم این سهامها رو بخرین خوبه و سودش تضمینی هست[nishkhand]
توسعه معادن روی
گل گهر
قند ثابت خراسان
فولاد مبارکه
صنایع اذر اب
فراوری معدنی ایران
سرمایه گذاری بو علی
ملی سرب و روی ایران
فقط به دوستان بگم همه توی بورس انلاین کار کنید یعنی رمز معاملات انلاین رو از کارگزاری بگیرین تا ثانیه ای خرید و فروش کنید اینجوری سود خیلی بیشتر هست . توصیه میشه هر روز روزنامه دنیای اقتصاد رو بخونین و هر شنبه روزنامه آسیا
بازم اگر سوالی بود در خدمتیم تا جایی که بتونیم کمک کنیم[golrooz]
آفرین .
چه اطلاعات دست به نقد و خوبی .
من که عمرا از این کارا بکنم .
نه شم اقتصادی دارم ، نه جربزه ی پول جمع کردن .
LaDy Ds DeMoNa
2nd September 2011, 05:51 PM
فقط قبلش یک چیزی بگم شما شاید سپرده طلای بانک صادرات رو شنیدید این سپرده یعنی دزدی توی روز روشن [nishkhand][nishkhand][nishkhand]داری بهم تیکه می پرونی !!
اگه واقعا اینطوریه که تو میگی یعنی دولت خودمون *
LaDy Ds DeMoNa
2nd September 2011, 05:54 PM
توسعه معادن روی
گل گهر
قند ثابت خراسان
فولاد مبارکه
صنایع اذر اب
فراوری معدنی ایران
سرمایه گذاری بو علی
ملی سرب و روی ایران
گاز لوله :این سهام خیلی خوبه برای سود کردن چون همش میاد 47 تومن بعد میشه 50 تا 51 و خیلی سهام خوبی هست البته فعلا نخرین .
اگر تونستین حمل و نقل پتروشیمی بخرین حتی با قیمت حداکثر چون این سهام تا 1500 تومن میره الان 730 هست.
توليدفروموليبدنكرمان
صنعتي دريايي ايران
اما راجب این سهام های که گفتی
با معادن روی و کلیه شرکت های سرمایه گذاری مواق نیستم !!
به نظرم سهام معادن خوبه اما نه هر کارخونه ای
باید رو برنامه های آتی کارخونه ها تحقیق کنی تا یه سهام خوب بتونی بخری
ریپورتر
2nd September 2011, 06:26 PM
داری بهم تیکه می پرونی !!
اگه واقعا اینطوریه که تو میگی یعنی دولت خودمون *
نه بابا جون خودم تیکه نمیندازم
ببین بانک صادرات خصوصی هست پس دولتی دیگه نیست
و بانک هم در صدد سود بیشتر چند مدل طرح میده هر طرح رو یکی میپسنده ولی خب این طرح سودی نداره از بلند مدت سودش کمتره اونم به دلیل مالیاتهای اول و اخرش هست و قیمتی که روی دلار موقع خرید و فروش میزارن
بهترین زمینه همین بورس هست چون کاملا دست خودته
ریپورتر
2nd September 2011, 06:30 PM
اما راجب این سهام های که گفتی
با معادن روی و کلیه شرکت های سرمایه گذاری مواق نیستم !!
به نظرم سهام معادن خوبه اما نه هر کارخونه ای
باید رو برنامه های آتی کارخونه ها تحقیق کنی تا یه سهام خوب بتونی بخری
منظورم توسعه معادن روی هست با نماد کروی
ببین مهمترین چیز توی تحلیل نرخ پیش بینی سود شرکت و درصد تحقق اون هست و رشد و یا رکود سهام داران ارشد و نرخ تقاضا و نمودار یکسال تا 5 سال .البته نمودار هفتگی و یک ماه و سه ماه هم مهم هست.و اخبار توسعه شرکت.البته همونطور که میدونی خرید دو مدل هست یا کوتاه مدت یا بلند مدت توی کوتاه مدت نمودار یک ماه خیلی کاربرد داره و البته این سبک فقط از طریق معاملات انلاین به بهترین وجه صورت میگیره
بوعلی بسیار خوبه
ببین اینا رو بررسی کردم از نظر تکنیکال دارم میگم .بازم اگر نکته ای هست بگن دوستان تا استفاده کنیم
LaDy Ds DeMoNa
2nd September 2011, 06:31 PM
یکمی هم خرید آنلاین رو هم آموزش بدی بد نیست
ممنون
ریپورتر
2nd September 2011, 06:54 PM
یکمی هم خرید آنلاین رو هم آموزش بدی بد نیست
ممنون
چشم
خواهش.
ببینید معاملات انلاین یعنی شما به ثانیه درخواست خرید و فروش میدین و قیمت رو هر وقت خواستین تغییر میدین و میشه توی طول روز چندین با خرید و فروش کرد البته از ساعت 9 تا 12 که ساعت کار بورس هست
انشالله با تصویر بعدا توضیح میدم
ریپورتر
7th September 2011, 10:51 AM
خب طبق حرفی که زدم و سهام ها رو گفتم همشون سقف معاملات رو زدن جز صنایع اذر اب و مس[nishkhand]
بازم اگر کسی میخواد میتونه بخره البته به قیمت بالاتر ولی شک نکنه رشد داره
تا اخر مهر این روند رشد وجود داره.همانطور که میدونید بورس اوراق بهادار توی پاییز از اخر مهر میخوابه البته نه اینکه سود نداشته باشه .سود داره ولی یک سری سهام های دیگه.و بهترین وقت هست برای خرید سهامهای خوب.چون نزدیک عید اخر اسفند به بالاترین قیمت میرسه اونم بدلیل نزدیک بودن به زمان مجامع شرکتها هست.
سود در بورس دو مدل هست
یکی اینکه شما سهام رو خرید و فروش میکنید و سود میکنید و یک مدل هم اینه که شما سود سالیانه شرکت هم بگیرین
این سود یک فرقی با بانک داره
جدا از اینکه از بانک بیشتر هست اکثر مواقع یک فرقی دیگه هم داره اونم این هست.شما توی بانک باید یکسال پولتون باشه تا 15 درصد مثلا تعلق بگیره اما شما توی بورس حتی روز قبل از مجمع سالیانه سهام رو بخرین سود یکسال به شما تعلق میگیره و بهتره بگم به کسی سود سالیانه تعلق میگیره که موقع مجمع سهام شرکت رو داشته باشه
ریپورتر
7th September 2011, 11:19 AM
توصیه میشه دوستان فولاد خوزستان رو بخریین این سهم بسیار خوب هست و بزودی رشد چشمگیری رو انجام میده که الان دو روز هست روند صعودی خودش رو شروع کرده.این شرکتهای پایه هستن و استراتژیک پس مطمئن باشید رشد داره .پالایش نفت اصفهان هم سهام خوب دیگری هست که توصیه میشه خرید بشه .این سهام با توجه به برنامه های جدید و وزیر جدید رشد خوبی داره چون واقعا میشه گفت وزیر جدید نفت از قدرت اجرایی بالایی برخوردار هست که این باعث میشه قیمت سهام گروه نفتی و پتروشیمی بالا بره .
توصیه میشه دوستانی که زیر یک میلیون سرمایه دارند سهامهای بالای 600 تومن رو نخرن اونم دلیلش این هست که چون مثلا سهامی قیمتش 800 تومن باشه با یک میلیون میشه تقریبا 1200 سهم که خب این تعداد سهم برای سهامی به این قیمت کم هست چون سودش قاعدتا کمتر میشه.کسانی که سرمایه زیر یک میلیون دارن سهامهایی از 20 تومن تا 600 تومن خوب هست بخرن.
به طور مثال سهامی با نماد وملت که هفته پیش 25 تومن حتی 24 تومن بود الان رسیده 37 تومن که جالبش اینه کسی هم نمیفروشه [nishkhand] و همین الان 7 میلیون درخواست خرید داره اما کسی نمیفروشه[nishkhand] خب الان اگرکسی یک میلیون داشت و سهام رو به قیمت 25 تومن خریده بود تعداد سهامش میشد 40000 تا که با توجه به الان 480000 تومن توی یک هفته سود کرده بود که با محاسبه مالیات میشه سودش 465000 تومن[nishkhand]
ریپورتر
7th September 2011, 11:23 AM
حالا طریقه محاسبه مالیات در بورس رو میگم
هر وقت شما یک میلیون تومن خرید کنید 5 هزار تومن موقع خرید مالیات بر میدارن و هر وقت هم یک میلیون تومن هم بفروشین 10 هزار تومن مالیان برداشته میشه پس باید حواستون باشه موقعی که قیمت رو برای فروش میدین مالیات خرید و فروش رو کم کنید و ببینید چه قیمتی باید بدین برای فروش تا سود کنید.
ریپورتر
7th September 2011, 11:27 AM
فقط دوستانی که تازه کار هستن اگر بالای 500000 تومن دارن 2 جور سهام بخرین تا درصد ریسکشون بیاد پایین.ولی دوستانی که زیر 500000 تومن دارن سهام یک شرکت رو بخرن.دوستانی که اول کار هستن همین سهامهایی رو که میگیم بخرن سود میکنند.فقط یک نکته هست باید توی بورس صبر داشته باشید و نترسید و مضطرب نشین برای خریدن یا فروختن سهامی.
باید به بازار سهام به چشم یک بازی نگاه کنید تا ازش هم لذب ببرین هم سود خوبی کنید .چیزی شبیه شطرنج.
اینم بگم اوایل هفته سهام رو بخرین چون قیمتش پایینتر هست و روز سه شنبه و چهار شنبه اکثر مواقع قیمتها به حداکثر میرسه و موقع فروش هست .اینم بدلیل این هست چون اخرین روزهای کاری بورس در هفته هست.نزدیک تعطیلاتی که چند روز هست توی هفته قیمت سهامها بالا میره.
توصیه میشه روزنامه دنیای اقتصاد رو هر روز بخونید و مرجع اطلاع رسانی اقتصادی هست بعدش هم روزنامه اسیا که هر شنبه میاد.اخبار اقتصادی و تصمیمات سیاسی رو هم دنبال کنید .شک نکنید کار سختی نیست اولش به نظر سخت میاد اما وارد بشین میبینید بسیار جالب هست و البته پر سود.
ریپورتر
7th September 2011, 11:38 AM
اینم باید بگم بهترین طرز معامله انلاین هست چون دوستان به نت وصل هستن و میتونن ثانیه ای قیمت بدن و خرید و فروش کنند این طرز معامله هیجان بسیار بالایی داره و ادم باید مواظب باشه یهو شوکه نشه[nishkhand]در کل انلاین بهترین روش هست.
ساعت معاملات هم از 9 تا 12 هست برای کار بورس.که از ساعت 8:30 صبح پیش سفارشها شروع میشه و میشه گفت جنگ قیمت گذاشتن از 8:30 هست .[nishkhand]
maede roshanali
7th September 2011, 01:46 PM
اینم باید بگم بهترین طرز معامله انلاین هست چون دوستان به نت وصل هستن و میتونن ثانیه ای قیمت بدن و خرید و فروش کنند این طرز معامله هیجان بسیار بالایی داره و ادم باید مواظب باشه یهو شوکه نشه[nishkhand]در کل انلاین بهترین روش هست.
ساعت معاملات هم از 9 تا 12 هست برای کار بورس.که از ساعت 8:30 صبح پیش سفارشها شروع میشه و میشه گفت جنگ قیمت گذاشتن از 8:30 هست .[nishkhand]
ممنون از اطلاعات خوبي که دادين. تاپيک خوبيه.
منم دوست دارم تو بورس سرمايه گذاري کنم اما نميدونم از کجا بايد شروع کنم؟ براي ما که تو شهرمون تالار بورس نداريم اين امکان وجود داره؟ ميشه راهنمايي کنيد. مرسي
S h a D o w
7th September 2011, 03:09 PM
به به
چه عجب یکی بورس رو تحویل گرفت
مرسی از تاپیک خوبتون
دوستان نرم افزارهایی هست که با نصب اون میتونین به صورت آنلاین قیمت ها رو ببینید و بازار رو تحلیل کنید
اگر گذاشتن سایتش تبلیغات محسوب نمیشه بگید تا آدرس رو بزارم و دانلود کنید
چندین سایت خوب هم هستند که سیگنالهای خوبی میدن
در مورد کارگزاری هم من در مورد آگاه اطلاع دارم که کارگزاری بسیار خوبیه
ریپورتر
7th September 2011, 05:58 PM
به به
چه عجب یکی بورس رو تحویل گرفت
مرسی از تاپیک خوبتون
دوستان نرم افزارهایی هست که با نصب اون میتونین به صورت آنلاین قیمت ها رو ببینید و بازار رو تحلیل کنید
اگر گذاشتن سایتش تبلیغات محسوب نمیشه بگید تا آدرس رو بزارم و دانلود کنید
چندین سایت خوب هم هستند که سیگنالهای خوبی میدن
در مورد کارگزاری هم من در مورد آگاه اطلاع دارم که کارگزاری بسیار خوبیه
درسته نرم افزارها کار برد دارن اما اگر اجازه بدین به وقتش میگم نرم افزارها رو بگین الان اولش بگیم کسانی که تازه وارد هستن قاطی میکنن.
LaDy Ds DeMoNa
7th September 2011, 06:13 PM
سلام مرسی از اطلاعاتتون
توصیه میشه دوستان فولاد خوزستان رو بخریین
خواهرم این سهام رو داره اما شایدم من کمی خریدم
راستی گلگهر هم داره بالا میره[bamazegi]
ریپورتر
7th September 2011, 06:21 PM
خب کسانی که میخوان شروع کنند باید کد سهامداری داشته باشند تو بورس هر کسی یک کد داره که با اون کد براش معامله میشه مثلا شماره دانشجویی
برای این کار کپی کارت ملی و کپی شناسنامه رو میبرین به دفتر یکی از کارگزاریها که من تدبیرگران فردا یا مفید رو پیشنهاد میکنم.باید یک شماره حساب هم داشته باشید و ایمیل که توصیه میکنم یک ایمیل مخصوص بورس درست کنید.
مدارک رو که دادین 4 روز کاری بعد کد سهامداری میاد.بعدش بهش بگین میخواین انلاین کار کنید و وقت ندارین بیاین اتاق بورس که به ایمیلتون میفرسته چند روز بعدش.به همین راحتی.
ریپورتر
7th September 2011, 06:30 PM
سلام مرسی از اطلاعاتتون
خواهرم این سهام رو داره اما شایدم من کمی خریدم
راستی گلگهر هم داره بالا میره[bamazegi]
اره خوبه گل گهر خوبه اما بهتره بالا میره بفروشی و بخری تا زیاد سود کنی اصلا درست نیست تا چند ماه یک سهام رو نگه داری این وسط کلی میشه سود کرد تا به قیمت قله برسه
ریپورتر
7th September 2011, 06:32 PM
ممنون از اطلاعات خوبي که دادين. تاپيک خوبيه.
منم دوست دارم تو بورس سرمايه گذاري کنم اما نميدونم از کجا بايد شروع کنم؟ براي ما که تو شهرمون تالار بورس نداريم اين امکان وجود داره؟ ميشه راهنمايي کنيد. مرسي
دوست عزیز نیازی نیست حتما تالار بورس باشه توی شهر شما ببینید کار گزاری هست یا نه .بهم بگین کدوم شهر هستین تا ببینم کارگزاری هست یا نه.
sts92
7th September 2011, 09:53 PM
آدرس كارگذاري تدبيرگران فردا رو بدين در تهران
maede roshanali
8th September 2011, 12:35 AM
دوست عزیز نیازی نیست حتما تالار بورس باشه توی شهر شما ببینید کار گزاری هست یا نه .بهم بگین کدوم شهر هستین تا ببینم کارگزاری هست یا نه.
بهشهر استان مازندارن (بعيد ميدونم داشته باشيم)
ریپورتر
8th September 2011, 12:11 PM
اینم ادرسهای کارگزاری تدبیرگران در تهران:
خیابان آفریقا- چهار راه جهان کودک-نبش خیابان ٢٥ - ساختمان ٢٩
تهران- خ حافظ- سازمان بورس
ریپورتر
8th September 2011, 12:20 PM
بهشهر استان مازندارن (بعيد ميدونم داشته باشيم)
دوست عزیز شما یا باید مدارک رو به یکی از دوستان که توی شهرهایی که اتاق بورس دارند ارسال کنید یا از طریق این سایت که نشانی رو میدم اقدام کنید .این سایت به نظرم بهتره.اگر مشکلی بود باز بگین تا براتون درستش کنم
ادرس سایت کارگزاری مفید:http://www.emofid.com/Default.aspx?tabid=1148
maede roshanali
8th September 2011, 05:58 PM
دوست عزیز شما یا باید مدارک رو به یکی از دوستان که توی شهرهایی که اتاق بورس دارند ارسال کنید یا از طریق این سایت که نشانی رو میدم اقدام کنید .این سایت به نظرم بهتره.اگر مشکلی بود باز بگین تا براتون درستش کنم
ادرس سایت کارگزاری مفید:http://www.emofid.com/Default.aspx?tabid=1148
مرسي لطف کردين
يعني واسه سرمايه گذاري بايد همه ي اين مراحل انجام بدم؟! من اطلاعات زيادي از بورس ندارم آزموني که ميگيرن چه جوريه؟
marziyh
8th September 2011, 06:58 PM
واقعا جالب بود.[shaad]
ریپورتر
10th September 2011, 09:35 AM
مرسي لطف کردين
يعني واسه سرمايه گذاري بايد همه ي اين مراحل انجام بدم؟! من اطلاعات زيادي از بورس ندارم آزموني که ميگيرن چه جوريه؟
خواهش میکنم وظیفه هست
مراحلش در ظاهر زیاد هست اما کم هست اینا جوری نوشتن ادم خیال میکنه زیاد هست[nishkhand]
نگران نباشید همینجا همه چی رو یاد میدم کم کم شروع میکنید و راه میوفتین
اینم سوالات ازمون .جوابش رو هم چند روز دیگه میزارم
http://www.emofid.com/Default.aspx?tabid=1170
کلا ازمونش 10 تا 20 سوال هست .خیلی راحت هست .
maede roshanali
10th September 2011, 10:36 AM
خواهش میکنم وظیفه هست
مراحلش در ظاهر زیاد هست اما کم هست اینا جوری نوشتن ادم خیال میکنه زیاد هست[nishkhand]
نگران نباشید همینجا همه چی رو یاد میدم کم کم شروع میکنید و راه میوفتین
اینم سوالات ازمون .جوابش رو هم چند روز دیگه میزارم
http://www.emofid.com/Default.aspx?tabid=1170
کلا ازمونش 10 تا 20 سوال هست .خیلی راحت هست .
فرم درخواست خدمات آنلاين پيدا نکردم! همون 3تا فايل pdf منطورشه؟ اينو بايد ببرم دفتار خونه ثبتش کنم؟ بعدش با بقيه مدارک واسه شون بفرستم؟
ریپورتر
11th September 2011, 09:02 AM
فرم درخواست خدمات آنلاين پيدا نکردم! همون 3تا فايل pdf منطورشه؟ اينو بايد ببرم دفتار خونه ثبتش کنم؟ بعدش با بقيه مدارک واسه شون بفرستم؟
بله همون فایلها که مشخصات رو باید توش بنویسین
اره دفتر خونه باید تایید بشه اگر شما میتونستین برین به یکی از دفاتر کارگزاری این دفتر خونه نیاز نبود
اره دیگه بعدش به دفتر مرکزی میفرستین
ریپورتر
15th September 2011, 04:20 PM
اصطلاحات بازار سرمایه و بورس
بازار پول :بازاری است که در آن اسناد خزانه ، اوراق مشارکت یا قرضه و گواهی های سپرده عرضه می شود.
بازار سرمایه : بازاری است که در آن سهام شرکتهای سهامی عام عرضه و مورد معامله قرار می گیرد.
بازار اولیه : بازاری است که در آن شرکتها برای اولین بار اقدام به عرضه سهام و پذیره نویسی می نمایند.
بازار ثانویه : در این بازار سهام عرضه شده در بازار اولیه مورد معامله مکرر قرار می گیرد .(بازار ثانویه عمل جذب سرمایه در بازار اولیه را تسهیل می نماید به شرطی که سهام آن شرکت در بورس پذیرفته شده باشد)
بورس : محلی است برای معامله و داد و ستد سهام شرکتهای پذیرفته شده در بورس .
سرمایه اولیه : عبارتست از مبلغی که موسسین برای شروع فعالیت آن را تعیین کرده و قسمتی از آن را از طریق فروش سهام به غیر (پذیره نویسی) تامین می کنند .
قیمت اسمی : در ایران این قیمت برای هر برگ سهام 1000 ریال است و در هر زمان تعداد سهام هر شرکت از تقسیم سرمایه بر این مبلغ بدست می آید که آنرا قیمت پذیره نویسی نیز می نامند.
قیمت تابلو : قیمتی است که بر اساس عرضه و تقاضای موجود در بازار برای هر سهم تعیین می شود و ارزش روز هر شرکت بر مبنای این قیمت محاسبه می شود.
عرضه : اعلام آمادگی برای فروش سهام یک شرکت در یک قیمت یا در یک محدوده قیمتی توسط دارنده آن سهم .
تقاضا : اعلام آمادگی برای خرید سهام یک شرکت در یک قیمت یا در یک محدوده قیمتی توسط خریدار.
نقد شوندگی : عبارتست از درجه سهولت معامله روی یک سهم .هرچه سهم از نقد شوندگی بیشتری برخوردار باشد امکان بلوکه شدن سرمایه کاهش می یابد.
شاخص : عددی است که جهت و سرعت حرکت بازار را نشان میدهد. انواع آن که در ایران محاسبه می شود عبارتست از شاخص کل قیمت، شاخص بازده نقدی ، شاخص بازده نقدی و قیمت ، شاخص پنجاه شرکت فعال ، شاخص مالی و شاخص صنعت که شاخص کل قیمت به دلیل موزون بودن و در دسترس بودن و جامع بودن بیشتر نشان دهنده وضعیت کلی بازار است .
کارگزار : شخصیتی است حقوقی که عمل خرید و فروش سهام در بورس اوراق بهادار را برای مشتریان انجام می دهند و در ازای آن کارمزدی دریافت می کند.
قیمت باز : در مواقعی که خریدار یا فروشنده تعیین قیمت را به کارگزار واگذار می نماید کارگزار دارای دستور معامله با قیمت باز می باشد .
قیمت محدود : در مواقعی که خریدار یا فروشنده حداکثر یا حداقل قیمتی را برای معامله تعیین می نماید کارگزار دارای دستور معامله با قیمت محدود می باشد.
قیمت معین : در مواقعی که خریدار یا فروشنده قیمت ثابتی را برای انجام معامله تعیین می نماید کارگزار دارای دستور معامله با قیمت معین می باشد.
درخواست خرید : اولین گام جهت خرید سهام یک شرکت پس از مراجعه به کارگزاری تکمیل فرم درخواست خرید می باشد که می بایست بطور کامل و صحیح پر شود. مهمترین قسمتهای آن عبارتند از نام کامل و تعداد سهام شرکتی که قصد خرید ان را داریم .نحوه پرداخت و تعیین نوع قیمت (باز – محدود – معین ) و ذکر آدرس پستی دقیق جهت ارسال اطلاعیه های شرکت میباشد.
درخواست فروش : این قسمت دارای دو فرم می باشد یکی تکمیل فرم وکالتنامه که کارگزار بتواند حق فروش داشته باشد و دیگری تکمیل فرم درخواست فروش است که تقریبا شبیه فرم درخواست خرید است.
اعلامیه خرید : سندی است که جزئیات خرید سرمایه گذار را منعکس می کند.
دوره مالی : عبارتست از زمانی که شرکتها برای انجام عملیات مالی خود در نظر میگیرند .این زمان در ایران معمولا یکسال تعیین می شود و شرکتها موظفند در پایان این دوره صورتهای مالی و سود و زیان خود را به بورس تحویل دهند.
پیش بینی شده : عبارتست از سود هر سهم که شرکت برای سال مالی که در پیش است پیش بینی می کند.
تحقق یافته : عبارتست از سود هر سهم که در دوره مالی گذشته به هر سهم تعلق گرفته .
: عبارتست از سودی که پس از پیشنهاد هیئت مدیره و تصویب در مجمع عمومی به هر سهم پرداخت می شود که رابطه عکس با قیمت سهم دارد.
: به زبان ساده عبارتست از تقسیم قیمت سهم یک شرکت بر سود پیش بینی شده آن که دوره بازگشت سرمایه را نیز نشان میدهد .
مجمع عمومی عادی سالیانه : که با حضور سهامداران ، بازرس ، حسابرس و مدیران شرکتها هر سال یکبار و حداکثر 4 ماه بعد از پایان سال مالی تشکیل می شود و در آن موارد مختلفی از جمله تصویب صورتهای مالی سال قبل و تصمیم در مورد نحوه تقسیم سود انجام می گیرد.
مجمع عمومی فوق العاده : در مواقعی که نیاز به تصمیم گیری در مورد بخصوصی که نیاز به تصویب مجمع دارد مانند تصمیم در مورد افزایش سرمایه یا تغییر در اعضای هییت مدیره و غیره باشد تشکیل می شود .
اطلاعات میان دوره ای : اطلاعاتی است که در دوره های فصلی و ماهانه اعلام می شود و جریان مالی شرکت را بصورت واقعی نشان می دهد با مقایسه این اطلاعات با بودجه شرکت می توان درصد خطای پیش بینی شرکت را بدست آورد.
افزایش سرمایه : شرکتها معمولا برای انجام طرحها و برنامه های سود آور و بعضا برای جبران کمبود نقدینگی اقدام به افزایش آخرین سرمایه ثبت شده خود و در نتیجه تعداد سهام شرکت می نمایند که اینکار با پیشنهاد هییت مدیره و تصویب در مجمع عمومی و تایید سازمان بورس عملی می باشد و از طرق مختلف انجام می گیرد که عبارتست از آورده نقدی ، سهام جایزه و صرف سهام .
سبد سهام : عبارتست از تقسیم سرمایه بین سهام چند شرکت جهت کاهش ریسک سرمایه گذار .
ریپورتر
15th September 2011, 04:24 PM
تعاریف بازار سرمایه و بورس
1- بازار ثانویه به چه معناست؟
بازار ثانویه شامل خریداران و فروشندگان سهام اوراق قرضه ای است که قبلا انتشار یافته است .برای مثال اگر فردی بخواهد سهم یا ورقه ی قرضه ای را که برای اولین بار پس از عرضه توسط یک شرکت خریداری کرده به فروش برساند باید به بازار ثانویه برود. به همین ترتیب وقتی شخصی بخواهد سهم یا ورقه قرضه مربوط به شرکتی را از بازار ثانویه خریداری کند (در صورتی که آن شرکت در فهرست شرکت های پذیرفته شده در بازار سهام باشد) ناچار نیست منتظر انتشار عمومی سهام جدید آن شرکت بماند. تفاوت بازار ثانویه با بازار اولیه در این است که در بازار اولیه «عرضه کننده» ، سهام را مستقیما به سرمایه گذار می فروشد.
2- بازار های فعال چه بازار هایی هستند؟
به طور کلی بازار های فعال با توجه به حجم وسیع معاملات انجام شده در مورد سهام خاص یا سهام عادی و تعداد بسیار زیاد معاملات تعریف می شوند. بازار فعال به بازاری گفته می شود که شکاف یا تفاوت بین قیمت خرید و فروش سهام بسیار اندک باشد. علاوه بر این در این چنین بازار هایی فعالیت های خرد یا فروش نهادهای مالی در مقایسه با بازار کساد تاثیر کمتری دارد.
3- سهام فعال به چه معناست؟
سهامی است که به طور مکرر و روزانه مورد معامله قرار می گیرد وبا این ویژگی از سهامی که نیمه فعال است و کمتر مورد معامله قرار می گیرد، متمایز می شود. سهام شرکت های بزرگ و مهم می بایست سهام فعال باشند به خصوص شرکت هایی که نسبت به تحولات اقتصادی وسیاسی حساس هستند و بنابر این در معرض تغییرات ناگهانی قیمت قرار دارند.
4- سهام غیر فعال چه سهامی هستند؟
این سهام به ندرت در بازار مورد خرید وفروش قرار می گیرد هرچند در شمار سهام فهرست شده است. سهام غیر فعال سهامی است که به سختی خریدار یا فروشنده ای برای آن ها یافت می شود. اختلاف بین قیمت خرید وفروش چنین سهامی ممکن است بسیار زیاد باشد.
5- بازار حساس به چه معناست؟
بازار سهامی که به تحولات سیاسی و اقتصادی نظیر بودجه سالانه، رشد نا مطلوب صنعتی، حذف یا مقرارت نظارت بر قیمت ها، تغییردولت و امثال آن به شدت واکنش نشان می دهد، بازار حساس نام دارد.
6- کارگزار بورس به چه معناست؟
کارگزار بورس عضوی از سازمان بورس است که مجوز خرید و فروش سهام مشتری را در اختیار دارد. کارگزار بورس در صدی از ارزش ناخالص معامله را به عنوان حق کارگزاری دریافت می کند. کارگزاری با ارایه خدمات کامل، تسهیلاتی نظیر خدمات مشاوره در امر سرمایه گذاری، برنامه ریزی برای تعیین سبد سهام سرمایه گذاران، مدیریت سبد سهام مشتریان و...ارایه می کند.
7- تحلیل گران بنیادی کسانی هستند؟
تحلیل گران بنیادی متخصصینی هستند که دیدگاهی بنیادی (مبتنی بر مدیریت و قدرت شرکت و سایر نیروهای غیر اقتصادی) را در ارزیابی سهام و تخمین قیمت بنیادی سهام به کار می گیرند.
8- تجزیه وتحلیل بنیادی به چه معناست؟
تجزیه و تحلیل بنیادی عبارت است از بررسی علمی عوامل اساسی و بنیادی تعیین کننده ارزش سهام. تحلیل گر بنیادی به بررسی دارایی ها، بدهی ها، فروش، ساختار بدهی ها، محصولات، سهم بازار، ارزیابی مدیریت بنگاه و مقایسه آن با رقبا می پردازد و در نهایت ارزش ذاتی سهام را تخمین می زند. ابزار تحلیلگر بنیادی عبارت است از نسبت های مالی که از ترازنامه شرکت و حساب سود و زیان طی چند سال به دست می آید. تحلیل بنیادی در تحقق اهداف بلند مدت رشد سهام موثرتر است تا در تعیین نوسانات کوتاه مدت قیمت سهام.
9- تحلیل گران فنی چه کسانی هستند؟
بر خلاف تحلیل گران بنیادی، تحلیل گران فنی (تکنیکال) کسانی هستند که اعتقاد دارند قیمت اوراق بهادار کاملا توسط نیروهای عرضه و تقاضای اوراق بهادار تعیین می شود، در عین حال که عوامل موثر برعرضه و تقاضا در جای خود می تواند واقعی، قابل مشاهده و یا ذهنی باشد. علاوه بر این تحلیل گران فنی اعتقاد دارند که با وجود نوسانات هر روزه، قیمت سهام از الگوی مشخصی پیروی می کند و برای دوره های طولانی (این الگو) بدون تغییر باقی می ماند.
10- نسبت سود قبل از کسر مالیات به فروش چیست؟
این نسبت برابر است با سود قبل از کسر مالیات تقسیم بر فروش خالص ضرب در 100. این نسبت شاخص مناسبی برای نشان دادن کارایی شرکت است. اگر در مقایسه باسال های گذشته این نسبت کاهش یابد، بدین معناست که هزینه های شرکت بالا رفته یا فروش آن کاهش یافته است. اگر این نسبت افزایش یابد بدین معناست که هزینه های شرکت نسبت به فروش کاهش یافته و یا فروش افزایش یافته است.
11- درآمد باقی مانده به چه معناست؟
در آمد باقی مانده بخشی از درآمد شرکت است که بین سهامداران تقسیم نشده است ولی به عنوان ذخیره انباشته شده برای رشد شرکت یا استفاده از آن در موارد اضطراری نگه داری می شود. در آمد باقی مانده را سود تقسیم نشده، مازاد درآمد یا ذخیره نیز می نامند.
12- نسبت نقدینگی چیست؟
نسبت نقدینگی برابر است با وجوه نقد و اوراق بهادار قابل فروش در بازار به تعهدات و بدهی های جاری شرکت. این نسبت سرعت پرداخت دیون شرکت به بستانکاران را نشان می دهد.
ریپورتر
15th September 2011, 04:25 PM
توصیه مهم برای موفقیت بلند مدت در بازار سرمایه
در کنار تحلیل تکنیکال تصمیم گیری درست در شرایط مختلف بسیار حائز اهمیت است . لازم دیدم نکاتی شاید تکراری ولی مهم را به خوانندگان یادآوری کنم .
با وجود اینكه هیچ قاعده مشخصی برای خرید و فروش بازار سهام وجود ندارد، ولی قواعد خاصی وجود دارد كه قابل رد كردن نیست.
در این مقاله، چند قاعده عمومی كه میتواند به سرمایهگذاران درك بهتری از شرایط بازار با دید بلند مدت بدهد مرور میشود.
توجه داشته باشید كه این توصیهها بسیار عمومی هستند و هر كدام نسبت به شرایط ممكن است كاربردهای متفاوتی داشته باشند ولی هر كدام از توصیهها دارای مفاهیم پایهای هستند كه میتوانند شما را به یك سرمایهگذار آگاه تبدیل كند
فروش سهام زیانده و نگهداری سهام سودده: معمولا سرمایهگذاران سهامی كه افزایش قیمت پیدا میكنند میفروشند ولی سهامی كه با كاهش قیمت مواجه شدهاند را به امید بالا رفتن قیمت نگهداری میكنند. اگر سرمایهگذار زمان صحیح برای فروش سهامی كه با كاهش قیمت مواجه شدهاند را تشخیص ندهد ممكن است كه سهام پس از مدتی كاملا بیارزش شود. البته نگهداری سهام ارزشمند و فروش سهام كمارزش از نظر تئوریك ایده جالبی است ولی در عمل مشكل است.
اگر سیاست شما برای سبد سهام فروش سهام پس از یك میزان افزایش مشخص (به عنوان مثال 2 برابر) باشد ممكن است هرگز در بازار سهام موفق نباشید. توصیه میشود سهامی كه آینده خوبی دارند را به واسطه سیاستهای غلط شخصی دست كم نگیرید.
اگر شما درك خوبی از پتانسیل سرمایهگذاری خود دارید ممكن است سیاستهای غلط شما باعث محدودكردن سود شما شود.
در مورد سهامی كه با كاهش قیمت مواجه میشوند واقعبین باشید و در عین حال پتانسیلهای سهم را نیز در نظر بگیرید.
مهم این است كه اگر در تشخیص سهامی كه انتظار آینده خوب برای آن را داشتهاید، دچار اشتباه شدهاید واقعبین باشید.
از فروش سهام زیانده نترسید زیرا ممكن است برای جبران ضرر زمان را از دست بدهید.
در هر صورت مهم این است كه شركتها را با توجه به امكانات و توانمندیهایشان ارزیابی كنید.
فقط به خاطر داشته باشید كه اجازه ندهید ترس بازده شما را محدود كند یا باعث زیان بیشتر شود.
2-- شایعات بازار را جدی نگیرید: شایعات موجود در بازار را جدی نگیرید حتی اگر از طرف دوست شما و یا شخص مطلع در بازار باشد زیرا هیچكس نمیتواند پیشبینی درستی از آینده یك سهم داشته باشد.
زمانی كه شما سهمی را برای خرید انتخاب میكنید مهم این است كه دلیل انجام این كار را بدانید. تحقیق كنید و شركت مورد نظر را ارزیابی كنید. تكیه بر شایعات دیگران به نوعی شبیه قمار است پیش از تصمیم به خرید ممكن است در برخی موارد تكیه بر صحبتهای دیگران سودده باشد ولی این عمل شما را از تبدیل شدن به یك سرمایهگذار مطلع باز میدارد و این آگاهی تنها رمز موفقیت درازمدت است..
3- - با نوسانات جزئی دلسرد نشوید: در بند 1 اهمیت تشخیص به موقع سودآوری سهام بیان شد. به عنوان یك سرمایهگذار با دید بلندمدت، نگران تغییرات قیمت در كوتاه مدت نباشید/span>.
به خاطر داشته باشید كه به جای نگرانی نسبت به نوسانات اجتنابناپذیر در كوتاه مدت به سرمایهگذاری خود مطمئن باشید.
یك سری از سرمایهگذاران از نوسانات روزانه سهم به دنبال سود هستند ولی سود بلندمدت وابسته به تغییرات دیگری در بازار است كه ممكن است چند ماه به طول بینجامد. پس دید خود را برروی نظرات و تحقیقات خود متمركز كنید.
4- روی نسبت P/E تاكید نكنید: سرمایه گذاران معمولاً اهمیت زیادی برای نسبت P/E قایل هستند. با وجود اینكه این نسبت ابزار مهمی در بازار است ولی اتكای تنها بر روی این متغیر برای خرید یا فروش خطرناك است. این نسبت باید در تركیب با شاخصهای دیگر مورد ارزیابی قرار گیرد. بنابراین نسبت پایین P/E نشانگر ارزش بیشتر سهم نیست همان طور كه نسبت بالا نشانگر پایینتر بودن ارزش واقعی سهام نمیباشد.
55- - به دام سهام ارزان قیمت نیافتید: ممكن است برخی تصور كنند كه سهم ارزان قیمت زیان كمتری دارند. در حقیقت سهام ارزان قیمت بسیار ریسكی تر از سهام با قیمت بالا هستند/span>..
6-- انتخاب یك استراتژی مشخص و تمركز روی آن: فراد مختلف روشهای مختلفی برای خرید یا فروش سهام در بازار بر میگزینند. روشهای مختلفی برای موفقیت در بازار وجود دارد و روش هیچ كس بر بر دیگران ارجحیت ندارد سرمایهگذاری كه روش مشخصی برای خرید سهام نداشته باشد ممكن است در بلندمدت با زیان مواجه شود/span>..
7-- آیندهنگر باشید: سختترین بخش سرمایهگذاری در بازار سهام این است كه سرمایهگذار تصمیماتی را اتخاذ میكند كه نتایج آن در آینده مشخص می شود نكته ای كه باید مدنظر داشت این است كه با وجود استفاده از اطلاعات گذشته برای تصمیمگیری، آینده همه چیز را مشخص میكند. اگر پس از اینكه سهام یك شركت با رشد قیمت مواجه شد این سوال را از خود بپرسید كه آیا این سهم میتواند بالاتر رود این سوال شما را گمراه میكند. درحالیكه سرمایهگذار باید با بررسی وضعیت شركت نسبت به خرید آن اقدام كند/span>..
8-- دید بلند مدت داشته باشید: سودهای كوتاه مدت اغلب باعث گمراهی سرمایهگذاران جدید می شود و داشتن دید بلندمدت برای یك سرمایهگذار ضروری استspan>.
این بدان معنی نیست كه خرید و فروش سهام منجر به كسب سود نمیشود ولی همانطور كه قبلا اشاره شد سرمایهگذاری در بازار سهام و مبادله در بازار سهام روشهای متفاوتی برای كسب سود هستند. مبادله نیاز به ریسك پذیری بالا دارد. در نظر داشته باشید كه این مبادلات نیاز به منابع مالی، دانش و ریسكپذیری بالا دارد.
نتیجهگیری: در این مقاله توصیههایی برای سهامداران با دید مدت ارائه شد. در نظر داشته باشید كه در همه موارد فوق استثناهایی وجود دارد. ممكن است یك سرمایهگذار با توجه به شرایط در جهت عكس برخی از موارد فوق عمل كند ولی امید این است كه توصیه های فوق در تصمیمگیری سرمایهگذاران در بازار سهام مفید باشد.
ریپورتر
15th September 2011, 04:26 PM
روانشناسی معامله
مطالب مهمی هست که در باب روانشناسی معامله باید در مورد آن صحبت کرد تا بتوانیم شروع خوبی داشته باشیم.
مسئله اصلی به تفاوت میان خرید و فروش مربوط میشود. ما انسانها اساسا موجودات امیدواری هستیم و همین امیدواری است که باعث رسیدن ما به اهداف مان میشود. هیچ کس شکست خورده نیست تا وقتی که دست از تلاش بر نداشته است. این جمله گویای اهمیت امیدواری است.
سرمایه گذاری را فرض کنید که بعد تعطیلات آخر هفته که احتمالا خیلی هم خوش گذشته، صبح شنبه را با امیدواری بیدار میشود. گویا قرار است این هفته با همه هفته های گذشته تفاوت داشته باشد. آرامشی که از استراحت آخر هفته بدست آمده به او نشاط میدهد تا با امیدواری بیشتری به کار و معیشت خود و خانواده اش فکر کند.
هنگامی که در تالار بورس خبر خوشی در مورد سهامی میرسد یا برای آن صف خرید در حال شکل گرفتن است. او قبل از خریدن سهام، پولی که بعد از فروش آن سهم در آینده بدست خواهد آورد را در ذهن میشمارد و با امیدواری کامل سفارش خرید میدهد.
شاید چند روزی هم اوضاع خوب باشد اما ناگهان بحرانی جدید در بازار پرتلاطم بورس آغاز میشود. برای سهامی که تازه خریده است صف فروش در حال شکل گرفتن است و همه میخواهند زودتر از دیگری بفروشند. سرمایه گذار نگون بخت ما نیز نمیخواهد از دیگران عقب بیفتد. اما سودی که قرار بود با آن برای همسرش یا فرزندانش چیزی بخرد چی؟ باید آن را فراموش کند؟ آیا این قدرت را دارد یا نه؟
ما که نمیدانیم فروختن آن سهم واقعا درست است یا نه... چون ممکن است این بحران بزودی پایان یابد. شاید هم معامله گر ما سهام را در سقف خریده و قرار نیست به این زودی دوباره روند صعودی داشته باشد. این که بفروشد یا نه به تحلیل شرایط توسط خود معامله گر مربوط میشود اما آنچه که مسلم است، این است که همیشه فروختن از خریدن به مراتب مشکل تر است، خصوصا اگر قرار باشد با امید و آرزوهایمان بجنگیم. تنها راه حل این مشکل این است که تحلیل گر خوبی شوید تا بتوانید بگویید شرایط بد ماندنی است یا رفتنی... آنگاه دیگر نباید دودل شوید و کاری را که درست است انجام دهید. اما قبل از اینکه تحلیل گر مجربی شوید این را هم گوش کنید. میخواهم برایتان داستان جالبی را تعریف کنم که از زبان یکی از بزرگان بورسهای جهان نقل شده (مختصری از کتاب چرا می بریم؟ چرا می بازیم؟):
هنگامی که پسرک کوچکی بود، در همسایگی مردی زندگی میکرد که بوقلمون شکار میکرد. مرد شکارچی هر روز دامی برای بوقلمون ها پهن میکرد و به انتظار می نشست روزی پسرک را نیز با خود به شکار برد. هر دو در جایی کمین کرده بودند و به دام ساده ای که متشکل از یک سبد بزرگ، چوب و طناب بود خیره شدند. ناگهان دوازده بوقلمون با هم وارد سبد شدند، سبدی که با تکه چوبی مهار شده بود تا بوقلمون ها به زیر سبد بروند. هنگامی که بوقلمون ها در زیر سبد مشغول دانه خوردن بودند. قبل از کشیدن طناب توسط مرد شکارچی، یکی از بوقلمون ها از زیر سبد بیرون آمد. مرد شکارچی دودل شد. او که توانسته بود یک بار دوازده بوقلمون را به دام بیاندازد، به یازده تا راضی نبود. در حالی که هر روز با صرف وقت بسیار یک یا حداکثر دو بوقلمون شکار میکرد. وقتی 2 – 3 بوقملون دیگر نیز بیرون آمدند، شکارچی دیوانه شد. احتمالا حالا به یازده تا راضی بود. عاقبت همه بوقلمون ها با شکمی سیر از زیر سبد بیرون آمدند و آن کسی که شب گرسنه خوابید شکارچی بود. چون نتوانسته بود خود را کنترل کند.
مثال این اتفاق در بازار بورس نیز به مراتب اتفاق می افتد. جمله معروفی وجود دارد که میگوید: وقتی سود دور از انتظاری در بورس بدست آوردی آن را بردار و فرار کن...
ریپورتر
15th September 2011, 04:27 PM
گره معاملاتی چیست ؟
گره معاملاتی وضعیتی است که:
-1- در آن یک نماد معاملاتی به رغم برخورداری از صف سفارش خرید يا فروش در پايان جلسه معاملاتي حداقل معادل یک برابر حجم مبنا برای شرکتهایی با 3 میليارد سهم و بیشتر ( بالای ۳۰۰ میلیارد تومان سرمایه ) و دو برابر حجم مبنا برای سایر شرکتها، به علت عدمتقارن قیمتهای درخواست خرید و فروش، حداقل به مدت 5 جلسه معاملاتی متوالی مورد معامله قرار نگیرد يا متوسط معاملات روزانه آن در این دوره (به استثنای معاملات در بازار معاملات عمده)، کمتر از 5 درصد حجم مبنا باشد؛
2- - کلیه معاملات یک نماد معاملاتی در 5 جلسه معاملاتی متوالی در سقف دامنه نوسان روزانه قیمت باشد؛
کلیه معاملات یک نماد معاملاتی در 5 جلسه معاملاتی متوالی در کف دامنه نوسان روزانه قیمت باشد.
ماده 26: فهرست شرکتهای مشمول گره معاملاتی توسط بورس استخراج و حداکثر تا پیش از شروع روز معاملاتی از طریق سامانه معاملات و همچنین سایت رسمی شرکت به اطلاع عموم میرسد.
ماده 27: مقررات گره معاملاتی در مورد سهام شرکتهایی با سهام پايه کمتر از 150 میلیون سهم ( زیر ۱۵ میلیارد تومان سرمایه ) با تشخیص مدیرعامل بورس میتواند اعمال نشود.ماده 28: برای نمادهای معاملاتی که بر اساس اعلام بورس مشمول گره معاملاتی میشوند، در ابتدای روز معاملاتی بعد و در مرحله گشایش، با دامنه نوسان 2 برابر دامنه نوسان روزانه قيمت عادی آن نماد انجام و سپس در حراج پیوسته معاملات در دامنه نوسان روزانه قیمت انجام میشود. قیمت مرجع در دوره حراج پیوسته، قیمت کشف شده از طریق حراج ناپیوسته است.
تبصره: در صورت عدمانجام معامله از طریق حراج ناپیوسته، آخرین قیمت پايانی نماد معاملاتی، قیمت مرجع در دوره حراج پیوسته خواهد بود
ریپورتر
15th September 2011, 04:28 PM
کانال قیمت چیست ؟
کانال قیمت یکی از مباحث بسیار مهم در تحلیل تکنیکال است. اغلب کانال های متعددی بر روی نمودار قیمت ظاهر می شوند و همگی سودمند هستند. کشف یک کانال می تواند شرایط بسیار خوبی برای نوسانگیری ایجاد کند. بطور کلی کانال متشکل از دو خط موازی است که نوسان های قیمت در محدوده بین این دو خط انجام می شود.
. معمولا رسم کانال ها بسیار ساده است بطوری که با اولین نگاه به نمودار کانال ها کشف می شوند. اما گاهی اینطور نیست. با این همه کشیدن دو خط موازی در محدوده ای که احتمال می دهید کانال باشد. می تواند کانال پنهان شده را آشکار کند. در تصویر قیمت از پایین به بالا صعود کرده و قله اول را ایجاد کرده است. با به وقوع پیوستن موج های بعدی قله ها و حفره ها ، سه نقطه به دست می آید که می توان توسط آنها کانال کشید و احتمال وقوع نقاط بعدی را بررسی کرد. بطور مثال برای رسم کانال، دو قله مجاور اول را توسط یک خط به هم وصل کرده و سپس در محل حفره بعدی ، خطی موازی با خط بالایی رسم می کنیم. به این ترتیب کانالی ایجاد می شود تا نقاط بعدی را بتوان پیش بینی کرد. چنانچه نقطه چهارم نیز از قوانین کانال تبعیت کند. کانال ثابت شده و می توان برای اتفاق افتادن نقاط بعدی اطمینان بیشتری داشت.به پیووت های بعدی ( قله ها و حفره ها ) نگاه کنید . با داشتن یک کانال پیش بینی آنها قبل از وقوع کار چندان مشکلی نیست.
کانال ها همیشه کاملا افقی نیستند بلکه اغلب شیب مثبت یا منفی دارند. که در آن صورت به آنها کانال صعودی یا کانال نزولی می گوییم. بطور کلی وقتی کانال شکسته می شود، قیمت وارد کانال فرضی مجاور شده و خط بعدی به عنوان هدف قیمتی بررسی می شود. فرض بر این است که کانال مجاور دقیقا مانند کانال اصلی است. بنابراین پیدا کردن قله بعدی نیز چندان کار سختی نیست .
همانطور که شیب خط روند ممکن است تغییر کند، شیب کانال نیز می تواند تغییر کند. در اینجا نیز ابتدا باید کانال مجاور را بررسی می کردیم. اما با کشیدن خطوط روند تغییر شیب کانال اثبات می شود. خط روند پر شیب را می کشیم و خط موازی آن را نیز به عنوان خط بالایی کانال جدید رسم می کنیم. این حالت خیلی معمول نیست.
گاهی در درون یک کانال، کانال دیگری وجود دارد. روند مانند یک سازمان بزرگ است که از بخش های مختلفی تشکیل شده است. هر بخش قوانین خود را دارد اما در نهایت پیرو قانون اصلی سازمان است. آن سازمان نیز پیرو قوانین کشوری است. در مواقع بسیاری قیمت ها در غالب کانال هایی در نوسان هستند. گاهی این کانالها به حدی بزرگ می شوند که می توان آنها را با خطوطی مشخص کرد. اما ممکن است در بخشی از آن کانال، کانالی کوچکتر وجود داشته باشد.
خط میانه کانال، خطی فرضی است که می توان آن را در وسط کانال موازی با دو خط دیگر رسم کرد بطوری که کانال را به دو بخش مساوی تقسیم کند. این خط نیز می تواند مهم باشد. گاهی حرکاتی در وسط کانال های بزرگ اتفاق می افتد که به خاصیت حمایتی یا مقاومتی خط میانه مربوط می شود. همچنین میتوان خطوطی با نسبتهای فیبوناچی بین دو خط اصلی کانال رسم کرد که میتواند حمایت مقاومت های خوبی به ما بدهد .
گاهی می توان قیمت ها را در نمودار های بزرگ، نظیر ماهانه، در کانالهای چهار بانده یا ... محصور کرد و روابطی را کشف کرد. کانال ها ابزاری ساده، واضح و بسیار سودمند هستند. با ممارست و تمرین می توان در رسم کانال مهارت بیشتری پیدا کرد زیرا این مهارت یکی از نقاط قوت تحلیل گر تکنیکال خواهد شد.
ریپورتر
15th September 2011, 04:32 PM
تئوري هاي پايه اي
تئوري Dow
اين تئوري ،قديمي ترين تئوري در زمينة آناليز تكنيكي است.اين تئوري، بيان ميكند كه قيمتها ،اطلاعات موجود را منعكس ميكنند. تئوري عموماً در مورد ميانگين هاي بازار سهام توسعه يافت. اين تئوري ميگويد كه قيمت به سه نوع الگوهاي امواجي اوليه- ثانويه و فرعي توسعه مييابد (زياد ميشود) اين تئوري هم چنين الگوهاي برگشتي را مشخص ميكند، كه سطح متوسط آنها توسط روند حركتي شان مشخص ميشود. سطوح برگشت در محدوده % 33 ،% 50 و % 66 گذاشته شده است.
محدوده هاي فيبو ناچي Fibonacci
http://www.old.emofid.com/Portals/2/images/fibo---.PNG-little.PNG Leonardo Fibonacci متولد پيزا ايتاليا بتاريخ 1170 ميلاديسري اعداد مشهور مطابق تناسبهاي رياضي است كه از پديدههاي طبيعي و مصنوعي بوجود آمده است. اين اعداد،از جمع اعداد 1 و 2 ،بدست آمده است.
تناسبات بدست آمده در اعداد فيبو ناچي و در صدهاي آنان در بسياري از موضوعات طبيعت ديده ميشوند.مثل فاصله بين بندهاي انگشتان دست،فواصل بين بيني و دهان و چشمها و چانه و انتهاي سر.همچنين فواصل کوهها و نيز انواعي از پرهاي گلها و نيز بسياري ديگر از چيزهاي طبيعي.1 و بعد از ان 1 بعلاوه 1=2 و بعد از ان ،جمع دو عدد قبلي يعني 2 بعلاوه 1=3، و سپس جمع 3 با 2 =5 و سپس جمع 5 با 3= 8 و همينطور الي اخر که اعداد زير بدست ميايند: 1-2-3-5-8-13-21-34-55—89-144-233-377-610-987 .و براي تخمين فاصلة يك قيمت كه آيا به جاي اول برگشته و يا اينکه همچنان در مسير روند قرار دارد، استفاده ميشود. مهمترين سطوح برگشتي ،براي نسبتها ،اين مقادير ،تعريف شده اند: % 2/38 و % 50 و % 8/61 است. امواج Elliott
http://www.old.emofid.com/Portals/2/images/elliott.PNG
Ralph Nelson Elliott متولد 1871 در کانزاس
اين تئوري به تحليلگران اجازه ميدهد تا حركات قيمت را در الگوهاي موجي شکل كه ميتواند نقاط آينده و نيز نقاط برگشت را نشان دهد ، طبقه بندي كنند. حركت امواج با روند آن بعنوان امواج ناگهاني شناخته ميشود و حركات در مقابل روند بعنوان امواج تصحيح كننده شناخته ميشوند. امواج تصحيح گر ميتواند شامل پنج و سه حركت اوليه باشد. جمع 8 حركت شامل يك چرخه امواج كامل است. زمان انتخابي براي اين امواج ميتواند از تايم فريم 15 دقيقه به بالا باشد. كليد اين تئوري، توانايي تشخيص مفهوم امواج است بطوريكه تحليلگر بتواند ساختار امواج کوچکتر را در رابطه با ساختار امواج بزرگتر ، تخمين زده و تعيين کند.
باندهاي Bollingerاساساً توسط John Bollinger توسعه يافت. Bollinger Band باندهاي ذخيره از انرژي هستند كه بدور يك شاخص ميانگين متحرک ساده كشيده شده اند. آنها توسط بهره برداري از انحراف معيار قيمت در طول دوره مشابه، وقتي ميانگين متحرک محاسبه ميشوند و بعنوان خطوط بالا و پايين ميانگين متحرک رسم ميشوند.وقتي ميانگينهاي متحرک، براي تشخيص اساسي روند استفاده ميشوند Bollinger Bands ،اين ايدهها را با ميزان فراريت و انرژي هر بازار اختصاصي به منظور رسم يك طرح يا نقشه ، پي ريزي و تركيب ميكند.بطور خلاصه، انحراف معيار ،يك منحني نرمال ترسيم ميكند، كه شكل آن شيبه نوار باريکي خواهد بود که از هر دو طرف در حال کاهش خواهد بود. انتظار ميرود كه بطور ميانگين، يك انحراف از ميانگين(بالاترين نقطه) بروي هر سمت % 68 از نتايج نمونه را آشكار كند .يك انحراف از ميانگين %95 نتايج نمونه را نشان ميدهد. بنابراين،اين گونه حرکت، مستلزم گرفتن دو انحراف معيار از ميانگين متحرک است كه شامل 95% قيمت موجود است. قيمتهاي خارج از باند، فقط %5 از زمانهاي موجود را شامل ميشوند و بنابراين هر حركت خارجي بايد گمراه كننده تلقي شود.فاصلة بين Bollinger, Bandهاي بالايي و پايين نشاندهنده فراريت است. وقتي قيمتها بدون ميانگين شان افزايش مييابند، انحراف معيار افزايش مييابد و بنابراين باندها در مقادير قابل تغيير دور از ميانگين ،تغيير ميكنند. در زمانهايي که بازار در حال نوسان است، قيمتهايي كه به باندها ميرسند ميتوانند اشاره به حالتهاي فروش و حالتهاي خريد باشند. موج هاي قوي وقتي به سرعت به باند بالايي باند ،برخورد مي کنند ،ميتوانند نشان از شروع روند بالارو باشند.و همينطور وقتي يک موج قوي به باند پايين باند ،برخورد ميکند،ميتواند نشان از شروع يک روند پايين رو باشد.در يک بازار ترند دار،موارد زيادي از عبور قيمت از باندهاي بولينگر وجود دارد. در بولينگر باند ها،وقتي حرکت قيمت به شکل نوار باريک در ميايد بدين معني است که در آينده ميتوان انتظار حرکت انفجاري و شروع يک حرکت بزرگ را داشت.اما نکته مهم اين خواهد بود که زمان آن مشخص نيست.و ممکن است اين انتظار ،روزها بطول بيانجامدو شاهد بازاري کاملا آرام باشيم.
Commodity Channel Index (CCI)اين اينديکيتور، يكي از مشهورترين اينديکتورها و شاخص ها در بازار بورس و فارکس است. معامله گران ،از اين اينديکيتور براي نقطه شروع و استارت ورود به بازار و نيز خروج از بازار ،استفاده ميکنند ،از اينجهت که بر اين تصورند که سيکل ها و چرخه هاي حرکتي را خوب بنمايش ميگذارد.اين اينديکيتور براي موقعيتهاي بين 70 تا 80 درصد همه تحرکات قيمتي بين +100 و -100 که در يک محدوده افقي بنمايش درميايد، طراحي شده است.بسياري از معامله گران که با اين استراتژي و اينديکيتور کار ميکنند ،وقتي که قيمت ،از -100 پايين تر بيايد،پوزيشن سل�و زماني که قيمت ،از +100 بالاتر برود،پوزيشن buy ميگيرند. همچنين از اين اينديکيتور به عنوان نمايشگر خوبي که نقاط اشباع از فروش و نيز اشباع از خريد ،را بخوبي نمايش ميدهد،استفاده ميکنند.البته به شکلي غير از آنچه در اوسيلاتورها وجود دارد.
بسياري از معامله گران و سرمايه گذاران،از CCI ،نقطه صفر را، و قطع شدن اين خط را،به عنوان نقطه و شروع خوبي براي عمليات معاملات خود ،در نظر ميگيرنذ.همچنين هر گونه استراتژي هاي ديگر را منوط به تاييد اين اينديکيتور ،و عبور�آن ، از خطوط گفته شده ،ميدانند.
ميانگين متحرک (EMA) اين اينديکيتور، بطور وسيعي توسط معامله گران ، آناليستها و اشخاصي که مديريت سرمايه را بکار ميگيرند، بكار ميرود. البته ميانگين متحرک exponential جوابگويي بهتري از يك ميانگين متحرک ساده،خواهد داشت كه قيمتهاي ميانگين از هر تعداد بار هاي مشخص توسط پارامترهاي استفاده شده را طراحي و محاسبه کرده است. فرمول آن بشكل زير است:
EMA= EMAt-1+SF*(price -EMAt-1)
SF =2l /(1+length of average)
رقمهاي جديد ،اينکونه است که ،نسبت قيمت فعلي وقيمت قبلي و همچنين�ميزان آن با فاکتور smoothing. ،محاسبه خواهد شد. اين موضوع ،بدين معناست که ،ميانگين متحرک exponential ارزش بيشتري به قيمت فعلي بازار ، ميدهد .برخلاف آنچه که در ميانگين متحرک ساده رخ ميدهد. گويي حرکتي متضاد حركت ميانگين متحرک ساده است . معمولا اينديکيتور ميانگين متحرک.براي تشخيص تغيير اساسي روند (ترند ) بکار برده ميشود. برخي از معامله گران ،تنها با همين يک اينديکيتور و قطع و عبور قيمت از آن، معاملات خود را شروع ميکنند.برخلاف عده ديگري که عقيده دارند ميبايستي همزمان از ميانگين متحرک ،با اعداد ديگري استفاده کنند و منتظر قطع و عبور يکي از ديگري باشند.http://www.old.emofid.com/Portals/2/images/moving.PNG-down.PNGhttp://www.old.emofid.com/Portals/2/images/moving.PNG-up.PNG
ریپورتر
15th September 2011, 04:34 PM
تکنیکال - آموزش شماره 2
(IKH) Ichimoku kinko Hyo
http://www.old.emofid.com/Portals/2/images/ichimoku-1.PNG
يك تناسب ژاپني است به معناي «ديد سريع » يا «يك نظر».
kinko به «بالانس» ترجمه شده است.
بالاخره،Hyo به معناي «چارت يا نمودار» است. ترجمه Ichimoku kinko Hyo يعني «منظر چارت از کنار ابرها» اما معناي صحيح تر «چشم انداز سريع چارت» است. و يك شاخص براي خطوط حمايت و مقاومت در بازار است که توسط Goichi Hosoda يك روزنامه نويس ژاپني در بين سالهاي 1926 تا 1980 توسعه يافته و توسط kabushiki kaisha تأليف شده است. از زمانيکه Hosoda يافته هايش در سال 1969 انتشار يافت، Ichimoku kinko Hyo يك شكل ثابت در اتاقهاي معاملات ژاپني شد. خطوط ايجاد شده در اين اينديکيتور با ميانگينهاي متحرک، قابل قياساند و بر اساس بالاترين قيمت و پايين ترين قيمت،طراحي شده اند. دو خط Senkou Span به جلو حرکت ميکنند،زمانيکه ساپورت و رزيستنس قبلي نشان داده شده و تاييد شوند. اين ايده از آنجا نشات ميگرفت که عقيده بر اين بوده است که،يک ساپورت ،ميتواند يک ساپورت تلقي شود ،مگر اينکه شکسته شود،که در اينصورت،به يک رزيستنس ،تبديل خواهد شد.سطوح بين دو خط senkou span ،سايه هايي را ايجاد ميکنند که بين دو خط را ابري نمايند.اين ابر ،محدوده�ترند را نمايان ميکند و همچنين بعنوان ساپورت و رزيستنس براي قيمتها ،عمل ميکند. اساسا اگر قيمت و چارت،بالاي ابر باشد،بمعناي ترند بالارو�و اگر چارت و قيمت ،پايين ابر باشد،ترند،پايين روست. با اين وجود،خطوط kijun و tenkan نيز مهم هستند.عموما،عبور خط tenkan ،بالاي خط kijun ،نشان از حرکت بالارو دارد و برعکس. خطوط tenkun و kijun در يک دوره 26 پريودي،قيمت را نسبت به قيمت فعلي ميسنجد. Chinkou span نشان دهنده قيمت فعلي و مقايسه آن با 26 روز(يا پريود) قبلي است. اگر chinkou span زير 26 دوره و پريود قبلي باشد،يک سيگنال خوب sell خواهد بودو همينطور برعکس آن براي buy .
http://www.old.emofid.com/Portals/2/images/ichimoku.PNG-2.PNG
ریپورتر
15th September 2011, 04:35 PM
تایم فریم و مقیاس در بررسی نمودار قیمت
چگونه نگاه کردن به نمودار ها را ساده تر کنیم، تا از این همه حرکات رفت و برگشتی رمزگشایی شود . بدانیم در چه تایم فریمی آن ها را بررسی کنیم ؟ روزانه هفتگی...
از نقطه نظر محاسباتی نیز ، دو نوع نمودار داریم : نمودار لگاریتمی و نمودار معمولی. البته انواع دیگری نیز وجود دارد اما کاربردی ندارند. بطور کلی نمودار لگاریتمی از نمودار معمولی بهتر است. اما تفاوت این دو در چیست؟
فرض کنید قیمت سهام شرکتی، از 100 تومان به 200 تومان صعود کرده. پس می توان ادعا کرد که سهام شرکت 100 درصد رشد قیمتی را تجربه کرده است. در ادامه قیمت سهام شرکت دوباره رشد می کند و از 200 تومان به 300 تومان می رسد. آیا باز هم می توان ادعا کرد که سهام شرکت 100 درصد رشد داشته است؟ سهام شرکت این بار 50 درصد رشد داشته، اما در هردو مرحله 100 تومان بالا رفته است. در نمودار معمولی مبنای محاسبه فاصله عددی است و فاصله 100 تا 200 با فاصله 200 تا 300 برابر در نظر گرفته می شود. اما در نمودار لگاریتمی فاصله 100 تا 200 دو برابر فاصله 200 تا 300 است. شاید در مواردی که درصد رشد اهمیتی ندارد نمودار معمولی بهتر باشد اما در امور مربوط به سهام قطعا نمودار لگاریتمی بهتر است. معمولا در تحلیل تکنیکال نمودارهای بلند مدت را در مقیاس لگاریتمی بررسی می کنند و نمودارهای کوتاه مدت را در مقیاس معمولی دنبال می کنند. با این همه نمودارهای کوتاه مدت را نیز می توان بصورت لگاریتمی بررسی کرد.
معمولا در نمودار لگاریتمی خط روند زودتر شکسته می شود و سیگنالها سریع ترند. گاهی در نمودار معمولی اصلا نمی شود خط روند کشید اما با تغییر مقیاس از معمولی به لگاریتمی، همه چیز واضح می شود.
راه دیگری برای واضحتر کردن نمودار، استفاده از تایم فریم های متفاوت یعنی نمودارهای هفتگی و ماهانه یا حتی سالانه است. در نمودار هفتگی اطلاعات همه شمع های یک هفته در یک شمع جا داده می شود. در ماهانه و سالانه نیز هر شمع نشانه کل تغییرات یک ماه یا یک سال است. نمودار روزانه را برای یک سال گذشته به کار می برند. معمولا تا حدود 3 سال گذشته را از نمودار هفتگی و تا 10 سال را از نمودار ماهانه استفاده می کنند. از آنجایی که بورس ما جوان است، نمودار های سالانه کاربردی ندارد. اما بطور کلی قانون خاصی را نباید وضع کرد که مثلا نمودار 2 ساله باید هفتگی باشد و نمی توان آن را روزانه بررسی کرد.�
ریپورتر
15th September 2011, 04:37 PM
مدیریت ریسک در تجارتهای خٌرد
مدیریت ریسک عبارت است از تشخیص، اندازه گیری، و ارزیابی خطرات احتمالی و ایجاد تدابیری به منظور مدیریت آنها با در نظر گرفتن حداکثر میزان موفقیت. این امر به طور اخص ارتباط تنگاتنگی با استفاده بهینه از تکنیک های تجاری، الگوبرداری های متعارف اقتصادی، و بررسی های مالی برقرار می کند.روشن است سودی که از هر سرمایه گذاری بدست می آید معمولاً به میزان ریسکی که سرمایه گذار در ابتدای کار پذیرای آن می شود، بستگی دارد.سرمایه گذاران در صورتی حاضر به پذیرفتن ریسک های بزرگ خواهند بود که در نهایت کار به سودهای کلان دست پیدا کنند؛ و این همان پاداش خطر پذیری و حق ریسک کننده است.
اما نکته ای که بیش از پیش باید به آن توجه داشت، نوع ریسک است. باید توجه داشت که ریسک های غیرقابل قبول یکی از بزرگترین دشمنان بزرگ تجارت های کوچک محسوب می شوند. مشکل اساسی بسیاری از تجار و سرمایه گذاران این است که نمی توانند تشخیص صحیحی از ماهیت ریسک هایی که با آنها روبرو هستند، داشته باشند و به همین دلیل قادر نخواهند بود خطری که ممکن است یک موقعیت ریسکزا برای بقای تجارت آنها در بر داشته باشد را دریابند. در نتیجه آنها معمولاً پذیرای ریسک هایی می شوند که قابل حل و فصل نبوده و به جای اینکه قبول ریسک مورد نظر به سود آنها باشد، ضربه ی مهلکی به کسب و کار آنها وارد می کند. مدیریت بهینه ی ریسک نه تنها به خودی خود از کسب و کار شما محافظت می نماید بلکه نظر بسیاری از مشتری ها را نیز به سوی شما جلب می نمایددر حالیکه افراد همه روزه با ریسک های متفاوتی در اطراف خود روبرو هستند، می توان اظهار داشت که از جمله مهمترین ریسک های موجود، ریسک تجاری است که از پرمخاطره ترین انواع خود محسوب شده و مدیریت و کنترل آن بسیار دشوار می باشد. صاحبان تجارت برای هرچه کمتر کردن ریسک های موجود تلاش کرده و سعی می کنند از طریق بیمه ی عمر، بیمه خدمات درمانی، بیمه بیکاری، بیمه مسئولیت و غیره خطرات احتمالی که ممکن است در حیطه ی شغلی آنها بوجود آید را بپوشانند. این افراد حاضرند تا با خرید بیمه های مشابه سایر خطرات موجود در زمینه ی دارایی های مادی را از میان بردارند. اما متاسفانه هیچ گونه بیمه ای در مقابل تصمیمات نادرست تجاری وجود ندارد! صاحب تجارت موظف است به منظور هرچه کوچکتر کردن تاثیرات منفی تصمیمات نادرست و نامتعارف، یک شیوه ی سازمان یافته را بکار بگیرد تا به واسطه ی آن تصمیمات خوب را افزایش داده و خود را به سود های بیشتر برساند. او همچنین باید به این نکته توجه داشته باشد که در کار هم سود وجود دارد و هم ضرر بنابراین نباید اساس زندگی شغلی خود را به غبطه خوردن بر روی تصمیمات بدی که می توانسته از آنها خودداری کند، بگذراند.همانطور که در بالا به آن اشاره شد، در سیستم ها و ارگانهای موفق همیشه یک برنامه مدون برای مدیریت موقعیت های خطرزا وجود دارد. این رویکرد سازمان یافته تنها مسئول شناسایی و اداره ی ریسک ها نیست. یک چنین رویکردی شانس اتخاذ تصمیمات متعارف را نیز افزایش می دهد و در عین حال کیفیت و سوددهی امور را نیز در تمام موارد تحت بررسی قرار می دهد. منظور از رویکرد سازمان یافته این است که کلیه ی تصمیم گیری های تجاری به طور جداگانه مورد تحلیل و موشکافی قرار بگیرند و ساختار آنها به صورت ریشه ای تشریح گردد. کارفرما باید به درستی بداند که یک تصمیم خاص دقیقاً پیرامون چه مطلبی گرفته شده است و تلویحات عینی آن چه حوزه هایی را پوشش می دهند.یک مثال رایج در این زمینه که مسئله ی جذب مشتری است. یکی از چالش برانگیزترین مراحل کار متقاعد کردن مشتری برای همکاری و کشاندن او پای میز قرارداد می باشد. اشتباهی که بسیاری از صاحبان مشاغل دچار آن می شوند این است که برای جذب مشتری یکسری قراردادهایی را تنظیم می کنند که نمی توانند از عهده ی آن برآیند. این افراد تمام تمرکز خود را به مشتری معطوف می نمایند و سایر جوانب کار را در نظر نمی گیرند. از آنجاییکه نمی خواهند موقعیت حاضر را از دست بدهند، پیشنهاد هایی می کنند که چندان به نفعشان نیست و به تصور خویش طرف مقابل را مجاب به پذیرفتن می نمایند. نهایتاً زمان تحویل پروژه فرا می رسد و آنها نمی توانند طبق قرارداد کار خود را تحویل دهند و رضایت مشتری را جلب نمایند به همین دلیل ملزم به پرداخت قرامت های سنگین تر با احتساب به اتلاف وقت و انرژی بیشتر می شوند.از سوی دیگر با ارائه ی یک رویکرد سازمان یافته در همان ابتدای کار و پیش از عقد قرارداد، کلیه مواضع موجود مورد بررسی قرار گرفته و تمام زوایای آن سنجیده می شود. با بکارگیری این رویکرد، آمار و ارقام تحلیلی بدست آمده و همه چیز به عهده ی شانس و اقبال گذاشته نمی شود. با اتکا به شیوه ی فوق بهترین/ بدترین نتیجه ممکن نیز محاسبه شده و در اختیار کارفرما قرار می گیرد و او با دانش کامل از موفقیت/ شکست و آگاهی به عواقب کار پذیرای ریسک مورد نظر می شود. این امر به او کمک می کند تا در دام قراردادهایی که غیر قابل مدیریت هستند گرفتار نشود.البته در مثال فوق همانطور که اشاره شد بهترین نتیجه ای که می توان از قرارداد گرفت هم تحلیل می شود اما هر یک از این ارزیابی ها دلایل خاص خود را دارد. "بدترین" نتیجه برای محافظت از اساس شرکت مورد بررسی قرار می گیرد و "بهترین" نتیجه هم از این نقطه نظر که آیا سودهای احتمالی آنقدر زیاد هستند که ارزش پذیرفتن ریسک را داشته باشند مورد بازبینی قرار می گیرد. اگر نتیجه ی کار تنها یک قرارداد نادرست با سود کم باشد، صاحب سرمایه متوجه شده و ریسک نامتعارف را نمی پذیرد. نگاه انداختن به سناریوی بهترین/ بدترین نتیجه به منظور ارزیابی میزان ریسک برای بررسی مقابله ای نیز سودمند است. مسئله ای که صاحب تجارت به دنبال آن می باشد این است که متوجه شود کدامیک از "بهترین ها" سود زیادی را عاید شرکت می کند و کدامیک از "بدترین ها" باز هم اجازه ی محافظت از شرکت را می دهند. معمولاً در هر زمان چندین گزینه انتخابی و فرایند عملیاتی متفاوت پیشروی کارفرما وجود دارد و آنالیز کردن ساختاری و هسته ای احتمالات مختلف خوب / بد به او این اجازه را می دهد که ریسک ها را تعدیل ساخته و بهترین کارهایی را که می تواند انجام دهد در جدول اولویت های شغلی طبقه بندی نماید. با توجه به یک چنین تجزیه و تحلیلی و با احتساب به این امر که شرکتش در حفاظت کامل به سر می برد می تواند کار خود را جلو پیش ببرد و تمام تلاش خود را بر روی بدست آوردن بهترین نتایج ممکن متمرکز نماید.
ریپورتر
15th September 2011, 04:45 PM
مهمترین اصول مدیریت سرمایه
بسیاری از معامله گران بازار با وجود تسلط بر مباحث تکنیکی و بنیادی و با داشتن استراتژی کارآمد, همچنان قادر به کسب سود و حتی حفظ سرمایه در بلند مدت نمی باشند. اصلی ترین علت شکست این معامله گران در صحبت های آنان نهفته است. در شرایطی که متوسط سود سالانه حرفه ای ترین معامله گران دنیا معمولآ کمتر از 100% می باشد, معامله گران آماتور از دو یا چند برابر کردن سرمایه در یک ماه صحبت می کنند!!
این تجربه هر روز و هر روز برای معامله گران تازه کار و حتی بسیاری از کهنه کاران بازار اتفاق می افتد و در این بین وحشتناک ترین اتفاق این است که بازندگان بازار علت شکست خود را تنها یک اشتباه می دانند و با خود عهد می کنند که در سرمایه گزاری بعدی آن اشتباه را مرتکب نخواهند شد غافل از اینکه بازار هر روز درس تازه ای به بازیگران خود می دهد. یک اشتباه در تعیین حد زیان, انتشار یک خبر غیر منتظره, اشکال فنی کامپیوتر یا اینترنت, عدم اجرای دستورات توسط بروکر و . . . دلایلی هستند که معامله گران غیر حرفه ای در توجیه شکست خود دارند. این مشکلات و اشتباهات برای معامله گران حرفه ای و موفق نیز پیش آمده است. نه فقط یک بار, بلکه به دفعات. در عین حال آنها هرگز متحمل زیان سنگین و جبران ناپذیر نمی شوند زیرا همواره با در نظر گرفتن بدترین اتفاقات اقدام به سرمایه گزاری و معامله می کنند. تفاوت اصلی معامله گران حرفه ای و آماتور در دیدگاه آنان نسبت به بازار و تنظیم ریسک و بازده مورد انتظار می باشد. معامله گران تازه کار که معمولآ تجربیات موفقی در حساب های مجازی داشته اند, با سرمایه ای اندک وارد بازار حقیقی می شوند و برای دسترسی به بازده زیادی که انتظار دارند, به انجام معاملاتی با حجم سنگین می پردازند و متاسفانه با کوچکترین نوسان نامطلوب بازار, همه سرمایه خود را از دست می دهند. این در حالیست که معامله گر حرفه ای با مدیریت سرمایه و ریسک, در یک برنامه بلند مدت اهداف خود را دنبال می کند. به عبارتی می توان گفت که مرز موفقیت و شکست در هر نوع سرمایه گزاری تسلط بر دانش مدیریت سرمایه و ریسک است. مدیریت سرمایه بزرگترین هنر معامله گران حرفه ای برای کسب حداکثر سود با کمترین ریسک ممکن است. در ساده ترین بیان مدیریت سرمایه مشخص کننده سایز معاملات با توجه به حجم سرمایه, درصد ریسک قابل قبول و حد زیان می باشد.
Lots = Equity * Risk / (Stop Loss * PV)
PV = Pip Value (در هر لات ارزش هر پیپ)
یکی از اشتباهات رایج در مبحث مدیریت ریسک تعیین حد زیان با توجه به سایز پوزیشن می باشد. به عنوان مثال معامله گر A اقدام به خریدEURUSD با سایز 1 لات می کند و حد اکثر زیان احتمالی را 200$ در نظر می گیرد. این شخص بناچار می بایست Stop Loss را با فاصله 20 پیپ تنظیم کند. به عبارتی حد زیان با توجه به سایز پوزیشن تعیین شده است که اشتباه است.
در مقابل معامله گر B ابتدا به بررسی دقیق شرایط بازار می پردازد و حد زیان مناسب را 50 پیپ تشخیص می دهد. سپس سایز مناسب را بگونه ای تنظیم می کند که حد اکثر زیان با Stop Loss 50 پیپی بیش از 200$ نباشد.
بنابراین Stop Loss بر اساس شرایط بازار تعیین می شود سپس حجم معاملات بر اساس Stop Loss و میزان ریسک محاسبه می شود.
مثال: بعد از بررسی شرایط بازار, موقعیت مناسبی برای خرید USDCHF با حد زیان 70 پیپ بدست می آوریم. اگر میزان سرمایه 3000 دلار باشد برای اینکه در صورت زیان بیش از 2% سرمایه از بین نرود, سایز پوزیشن حد اکثر باید چند لات در نظر گرفته شود؟�
Lots = Equity * Risk / (Stop Loss * PV)
PV = (در هر لات ارزش هر پیپ) = 8.8
Lots = (3000* 2%) / (70 * 8.8) = 0.09
بنابراین اگر سایز پوزیشن 0.09 لات در نظر گرفته شود در صورت زیان 70 پیپی تنها 55.44 دلار (کمتر از 2 درصد) از سرمایه را از دست داده ایم.
اساسی ترین بحث مدیریت سرمایه تعیین میزان ریسک در هر معامله است. قبل از انجام معاملات باید بدانیم در صورت زیان حد اکثر چند در صد سرمایه خود را از دست می دهیم. برای بدست آوردن حداکثر ریسک در هر معامله به توصیه بزرگان بازار و محاسبات ساده ریاضی رجوع می کنیم. معامله گری را در نظر بگیرید که با سرمایه اولیه 1000$ وارد بازار شده و موجودی وی با از دست دادن 20% سرمایه به 800 دلار رسیده است. این معامله گر برای جبران زیان می بایست به میزان 25% از موجودی 800 دلاری کسب سود کند تا به نقطه اول برسد. با همین استدلال می توان گفت معامله گری که 50% از سرمایه خود را از دست می دهد برای جبران باید 100% سود بگیرد که کار ساده ای نیست. در جدول زیر مشخص شده است که برای جبران هر درصدی از زیان چند درصد سود لازم است.
زیان اولیه %
سود لازم برای جبران %
1
1.01
1.5
1.52
2
2.04
2.5
2.56
3
3.09
5
5.26
10
11.11
15
17.65
20
25.00
25
33.33
30
42.86
35
53.85
40
66.67
45
81.82
50
100.00
55
122.22
60
150.00
65
185.71
70
233.33
75
300.00
80
400.00
85
566.67
90
900.00
با توجه به جدول بالا نتیجه می گیریم که هرچه ریسک سرمایه گزاری بالاتر باشد در صورت زیان احتمال جبران آن کمتر خواهد بود. از این رو بنظر می رسد جبران زیانی در حد 30% حساب بسیار دشوار باشد.
بنابراین ریسک هر معامله باید بگونه ای تنظیم شود که با چندین زیان پشت سرهم حداکثر کاهش سرمایه بیش از 25 یا 30 درصد نباشد. در زندگی شغلی یک معامله گر حتی 15 زیان پی در پی (با سود های اندک در بین آنها) اتفاقی دور از انتظار نیست. بنابراین سایز هر پوزیشن باید بگونه ای تعیین شود که حد اکثر زیان آن بیش از 2% از موجودی نباشد.
بررسی پرفورمنس کاری از دید مدیریت سرمایه
در ابتدا لازم است با ذکر یک مثال مفهوم Draw Down� را تشریح می کنیم. Draw Down� یا به اختصار DD بزرگترین فاصله بین ماکزیموم نسبی موجودی حساب (Equity) تا کمترین کف بعد از آن می باشد. به زبان ساده تر DD بزرگترین حرکت برگشتی نمودار Equity می باشد.
فرض کنید یک حساب 10000 دلاری بعد از مدتی به 11433 دلار رسیده باشد. سپس با چندین زیان متوالی موجودی به 10546 دلار کاهش پیدا کند.
فاصله بین 11433 تا 10546 همان DD است که برحسب درصد 7.7% می باشد. میزان واقعی ریسک یک استراتژی و مدیریت سرمایه مربوط به آن می بایست توسط DD سنجیده شود نه سود یا زیان انتهای دوره.
یک راه مناسب برای بررسی پرفورمنس یک حساب محاسبه Reward to Risk است.
Reward to Riskنسبت بازده به DD می باشد. همانطور که در شکل بالا ملاحظه می کنید موجودی حساب در انتهای دوره به 11800 دلار رسیده است (18% سود). این درصد مشخص کننده Reward یا بازده است. بنابراین Reward to Risk این پرفورمنس معادل :
Reward to Risk = Reward / DD = 18% / 7.7 % = 2.3
است. بزرگتر بودن این عدد نشان دهنده قوی تر و کم ریسک تر بودن پرفورمنس است. Reward to Risk کمتر از 1.5 بد و Reward to Risk بالاتر از 2 قابل قبول می باشد.�
Stop Loss
یکی از برتری های معامله گران موفق نسبت به معامله گران ناموفق در نحوه برخورد آنها با شرایط نامطلوب بازار است. هنگامی که قیمت برخلاف جهت پوزیشن ما حرکت می کند اگر به موقع از بازار خارج شویم, نه تنها از گسترش زیان جلوگیری کرده ایم بلکه در صورت مناسب بودن شرایط جدید می توان در جهت مناسب اقدام به معامله کرده و احتمالآ زیان پوزیشن قبل را جبران کنیم. بسیاری از معامله گران تازه کار و کم تجربه معمولآ بصورت احساسی و بدون در نظر گرفتن قواعد انجام یک معامله موفق تصمیم گیری می کنند. بنابراین هرگز تمایلی به بستن یک پوزیشن با زیان ندارند. در شرایطی که متوسط سود این معامله گران معمولآ کمتر از 20 پیپ می باشد, در پرفورمنس کاری آنها زیان های بزرگتر از 200 پیپ نیز دیده می شود. می توان نتیجه گرفت که یک پوزیشن زیان ده سود 10 پوزیشن سود ده را از بین می برد. برای جلوگیری از گسترش زیان احتمالی می بایست بعد از فراهم بودن شرایط مناسب برای انجام معامله و قبل از اقدام به آن, حد زیان(Stop Loss) مناسب را پیدا کنیم. Stop Loss نقطه ای است که در صورت رسیدن قیمت به آن نقطه, پوزیشن بدون هیچ گونه شک و تردید و چون و چرا بسته می شود. گاهی ممکن است بعد از رسیدن قیمت به Stop Loss و بسته شدن پوزیشن بلافاصله روند حرکت به نفع معامله گر تغییر کند. معامله گر آماتور از اینکه برای پوزیشن خود حد زیان تعیین کرده ابراز پشیمانی می کند و احتمالآ در آینده چنین کاری نخواهد کرد. اما معامله گر منطقی و با تجربه به بررسی علت و ضعف استراتژی معاملاتی خود در تعیین نقطه ورود و خروج مناسب می پردازد.
خروج از بازار هنگام رسیدن قیمت به حد زیان در واقع یک حرکت مصلحتی برای جلوگیری از گسترش زیان و
کسب آمادگی برای ورود مجدد در شرایط مناسب می باشد. تعیین حد زیان به معامله گر این اعتماد به نفس را می دهد که امکان مقابله با هر اتفاق نا مطلوبی در محیط بازار وجود دارد. لذا بدون هیچگونه ترس و تردیدی از تمام شرایط مناسب بازار بهره مند می شود.این در حالیست که معامله گر بی تجربه و نا آگاه همواره با اضطراب و ناراحتی در انتظار برگشت قیمت به نفع خود است.
یکی از بزرگترین اشتباهات تغییر حد زیان بدون دلیل فنی و منطقی است بدین ترتیب که با نزدیک شدن قیمت به حد زیان معامله گر اقدام به گسترش یا حذف حد زیان می کند و منتظر کمتر شدن یا از بین رفتن زیان می ماند. با وجود اینکه ممکن است در مواردی این حرکت موجب جبران یا کمتر شدن زیان شود اما در بلند مدت نتیجه ای جز ازبین رفتن برنامه و استراتژی کاری نخواهد داشت.
حال این سوال مطرح می شود که چگونه حد زیان مناسب را تعیین کنیم؟
حد زیان مناسب نقطه است که در صورت رسیدن قیمت به آن نقطه احتمال ادامه حرکت بیشتر از بازگشت آن باشد. به عنوان مثال در شکل زیر قصد داریم در جهت روند اقدام به معامله کنیم.
کف کانال صعودی می تواند نقطه ورود مناسبی برای خرید باشد. همانطور که در شکل 1 مشاهده می کنید حد زیان پائین تر از کانال قرار گرفته است بطوریکه اگر قیمت به حد زیان برسد, کانال صعودی Break Out شده و احتمال ادامه حرکت نزولی از برگشت قیمت, بیشتر خواهد بود. لذا در مثال فوق حد زیان مناسبی برای پوزیشن خرید در نظر گرفته شده است. شکل زیر که ادامه نوسانات شکل 1 می باشد, بخوبی نشان می دهد که با برخورد قیمت به حد زیان روند نزولی ادامه پیدا کرده است.
پوزیشن مثال فوق با حدود 50 پیپ زیان بسته شده است اما در صورت عدم تعیین حد زیاد, متحمل زیان حدود 200 پیپ می شدیم.�
روش های مختلفی برای تعین حد زیان وجود دارد. یکی از کاربردی ترین روش ها در نظر گرفتن ساپورت یا رزیستنس می باشد. مثلآ در پوزیشن فروش ابتدا می بایست رزیستنس کلیدی را در نظر بگیریم و حد زیان را اندکی بالاتر از آن قرار دهیم. زیرا شکسته شدن رزیستنس کلیدی اخطار بسیار مهمی برای ادامه حرکت صعودی می باشد. اینکه حد زیان پوزیشن ها چند پیپ باید باشد کاملآ به شرایط پوزیشن وابسته است. طبیعتآ معاملات بلند مدت تر به حد زیان بزرگتری نیاز دارند تا با نوسانات کوتاه مدت بازار بسته نشوند.
باید بدانیم که هرگز قادر به کنترل نوسانات بازار نخواهیم بود بنابراین برای موفقیت می بایست کنترل رفتار و تفکرات خود را بدست بگیریم و پیروی از اصول و قواعد بازی را به ضمیر ناخودآگاهمان القا کنیم. یکی از این اصول پیدا کردن نقطه مناسب برای قرار دارن حد زیان و سپس محاسبه سایزمعاملات( متناسب با حد زیان و میزان ریسک) می باشد.
ارتباط بین میزان حد زیان و حد سود مسئله مهمی است که می بایست بدقت مورد توجه قرار گیرد. معمولآ به اشتباه پيشنهاد می شود در معاملاتی وارد شویم که حد سود از حد زیان بزرگتر باشد تا نسبت Reward to Risk پوزیشن بزرگتر از یک باشد اما باید احتمال وقوع هر کدام را نیز درنظر بگیریم. مثلآ اگر حد زیان هر پوزیشن 2% از سرمایه و حد سود 1% باشد, در شرایطی که احتمال وقوع سود نسبت به احتمال وقوع زیان, 3 به 1 باشد با محاسبات آماری بعد از 100 معامله رشدی معادل 27% سرمایه خواهیم داشت.
با بزرگتر کردن Stop Loss احتمال برخورد به آن کمتر می شود اما در صورت وقوع می تواند زیان زیادی ایجاد کند. بنابراین باید تعادلی بین حد زیان بالا و حد زیان پائین پیدا کنیم. برای مثبت بودن روند معاملات باید
احتمال برخورد حد سود * مقدار حد سود > احتمال برخورد حد زیان * مقدار حد زیان
برقرار باشد.
کوچکتر بودن حد زیان با ثابت نگهداشتن احتمال وقوع آن تاثیر فوق العاده ای در پرفورمنس بلند مدت خواهد داشت. دقت در پیدا کردن نقطه ورود مناسب به کمتر شدن زیان احتمالی کمک می کند.
مثال : در شکل روند حرکت را صعودی میدانیم لذا اقدام به خرید خواهیم کرد. همانطور که مشاهده می کنید حد زیان شکل سمت چپ دو برابر حد زیان شکل سمت راست می باشد. این در حالیست که حد زیان در نقطه ثابتی قرار دارد. به عبارتی کم شدن حد زیان نه بواسطه تغییر نقطه خروج بلکه بواسطه تغییر نقطه ورود اتفاق افتاده است. کاملآ واضح است که قرار دادن نقطه ورود در اطراف ساپورت یا رزیستنس کلیدی موجب کمتر شدن زیان بدون افزایش احتمال وقوع آن می شود.
ریپورتر
15th September 2011, 04:48 PM
بورسبازان و قانون اعداد كوچك
موضوعي كه در اين مقاله به آن پرداخته ميشود، مفهومي است تحت عنوان «اعتقاد به قانون اعداد كوچك»، بسيار مشاهده ميشود تعداد قابل توجهي از سرمايهگذاران (شايد در اين جا واژه بورسبازان بهتر افراد مورد نظر ما را القا كند) اخيرا زماني كه جو بازار براي يك سهم خاص مثبت بوده است به سراغ آن سهم ميروند و با اميد فراوان نسبت به افزايش بيشتر قيمت، آن را در قيمتهاي بالا خريداري ميكنند و اغلب پس از چندي كه جو بازار فروكش كرد و سهامشان براي مدتي روند نزولي در پيش گرفت انتظار اوليه خود را از دست داده و براي جلوگيري از ضرر بيشتر سهام خود را در قيمتهاي پايين ميفروشند و به اصطلاح از بازار خارج ميشوند، و يا مورد ديگري را در نظر ميگيريم:
گر صنعت خاصي در سال گذشته بازدهي خوبي براي سهامداران خود داشته است، فورا اين انتظار در ميان افراد عادي شكل ميگيرد كه اين صنعت امسال نيز چنين بازدهي خواهد داشت. اما به راستي چنين است؟
«دانيل كاهنمان» (Daniel Kahneman) از دانشگاه پرينستون، برنده نوبل اقتصاد و از انديشمندان در زمينه «Behavioral Finance» به همراه همكار ديرينه خود «آموس تورسكي» (Amos Tversky) از دانشگاه استنفورد از جمله اولين افرادي بودند كه با طرح پديدهاي به نام «اعتقاد به قانون اعداد كوچك» سعي در توضيح دادن اين رفتار كردند. همان طور كه ميدانيم در علم آمار قانوني وجود دارد به نام «قانون اعداد بزرگ»، كاربرد اين قانون در زمينه استنتاج آماري (Statistical inferenc) ميباشد، قانون اعداد بزرگ بيان ميدارد كه هرگاه حجم نمونه تصادفي انتخابي به اندازه كافي «بزرگ» باشد، اين نمونه ميتواند با دقت خوبي نماينده مشخصات اساسي جامعهاي باشد كه از آن استخراج شده است، همانگونه كه ملاحظه كرديم اين قانون در مورد نمونههاي با حجم بزرگ صادق است، ولي كاهنمان و تورسكي با بررسيهاي روانشناسي خود نشان دادند كه آنچه در عمل ميان مردم رايج است «اعتقاد به قانون اعداد كوچك» است، يعني اكثر مردم ميپندارند كه نمونههاي با حجم كوچك نيز نماينده مشخصات جامعه خود هستند، لذا بر اين اساس در تصميمگيريهاي سرمايهگذاري خود نيز اغلب تنها به روندهاي اخير و بسيار كوتاه مدت توجه ميكنند (حتي گاهي به گونهاي ناخودآگاه).
براي پي بردن به «اعتقاد به قانون اعداد كوچك» نياز به زحمت چنداني نيست، امروز اين پديده را در همه جا مي توان مشاهده كرد، در ميان همه ما تمايلي وجود دارد كه براساس اطلاعات حاصل از چند نمونه كوچك به نتيجهگيريهاي كلي برسيم، همان مثال معروف علم آمار را در نظر بگيريد: از نظر علم آمار احتمال شير يا خط آمدن در پرتاب سكه نااريب 50درصد ميباشد، حال اگر فردي سكهاي (نااريب) را ده مرتبه پرتاب كند و هر ده مرتبه خط بيايد اغلب مردم فورا شك ميكنند كه شايد هر دو طرف سكه خط باشد، آنچه مردم ناديده ميگيرند (كه روي تصميمگيريهاي سرمايه گذاري آنها نيز به شيوهاي مشابه اثر ميگذارد) آن است كه: حتي اگر سكه 10 مرتبه پشت سرهم خط بيايد در پرتاب يازدهم، همچنان احتمال خط آمدن 50درصد است، احتمال شير يا خط آمدن از پرتابهاي قبلي متاثر نميشود.
برخلاف تعادلهاي موجود در طبيعت كه هرگاه عدم تعادلي در آنها ايجاد شود خود به خود، خود را اصلاح ميكنند، قوانين شانس كه ما در بررسيهاي مالي از آنها استفاده ميكنيم از اين قاعده پيروي نميكنند.
اين همان مسالهاي است كه كاهنمان آن را «سفسطه قمار بازان» (gambler’s Fallacy) مينامد كه خود باعث ايجاد گونه ديگري از خطا و در نتيجه ضرر و زيان براي سرمايهگذاران ميشود. طبق «سفسطه قمارباز» فرد انتظار دارد كه هر نمونهاي كه از يك جامعه گرفته ميشود تمامي خصوصيات اساسي جامعه را نشان دهد، به همين علت هرگاه اطلاعات جديد بهدست آمده در جهت تاييد روند و نسبت موردنظر فرد نباشد، فرد انتظار دارد كه تغييري در جهت عكس رخ دهد تا اين انحراف جبران شود. اين مساله را به روشني ميتوان در رفتار سهامداراني كه سهام زيان ده را به اميد بازگشت به سودآوري نگهداري ميكنند مشاهده كرد.
باز گرديم به بحث اصلي خودمان در مورد بازارهاي سرمايه و قانون اعداد كوچك، صندوقهاي سرمايهگذاري مشترك يا صندوقهاي كمريسك (Mutual Funds, Hedge Funds) را در نظر بگيرند، از آنجا كه اين صندوقها در آمريكا بسيار پرتعداد و قدرتمند هستند تحقيقات و مطالب بسياري هر روزه در مورد آنها در نشريات مختلف چاپ ميشود، كه به بررسي عملكرد دورهاي و رتبهبندي اين صندوقها ميپردازد. در تحقيقي كه توسط دو تن از استادان دانشگاه آراسموس (Erasmus university of Rotterdam) انجام شده است. به رابطه ميان عملكرد گذشته صندوقهاي سرمايهگذاري كمريسك و جريان پول ورودي به آنها توجه شده است، طبق يافتههاي اين تحقيق هرگاه صندوقي طي دو – سه دوره گذشته بازدهي بالاتري از ميانگين داشته است، جريان نقدينگي سرشاري بهاين صندوق وارد شده است، حال آنكه احتمال تداوم پيروزي اين صندوقها در بازار همواره بسيار كمتر از ميزان استقبالي بوده است كه از آنها شده است (منظور از صندوق پيروز، صندوقي است كه طي دوره گذشته بازدهي بالاتري از ميانگين بازار داشته است): براي مثال در سالهاي 1998 و 1999 با وجود آن كه بورس نيويورك دوران رونق خود را سپری ميکرد، صندوق سرمایهگذاری Fund Janus به ترتیب 3/10 و 1/26درصد بازدهی بالاتری را از شاخص S&P500 بهدست آورد، این آمار درخشان دو ساله سبب ورود میلیاردها دلار به مجموعه صندوقهای Janus شد، ولی درست پس از آن این صندوق دوران افول شدید خود را آغاز کرد به طوری که این صندوق طی دهه گذشته با نرخ بازدهی متوسط سالانه 9/7درصد، سالانه 8/2درصد بازدهی پایینتری از S&P500 داشته است و تازه بسیاری از افراد سرمایهگذار در این صندوق بعد از سالهای 98 و 99 و با شنیدن آوازه این صندوق وارد آن شدند، یعنی برای بسیاری از خریداران این صندوق بازدهی از میانگین 9/7درصد نیز کمتر بوده است، و البته این تنها یک نمونه است.
نگارنده منکر این حقیقت نمیشود که یکی از راههای انجام پیشبینی در مورد روند آتی قیمت یک سهم یا عملکرد یک صندوق، نگاه به تاریخچه گذشته آن است، بلکه بحث بر سر به كارگيري اطلاعات کافی و میزان تکیه به این اطلاعات است، محققان در این تحقیق نیز بر این مطلب صحه میگذارند که صندوقهای سرمایهگذاریای که برای چند دوره متوالی پیروز بودهاند احتمال بیشتری نیز دارد که بتوانند این روند را ادامه دهند ولی آنها توجه ما را به دو نکته جلب ميکنند.
اولا، میزان اقبالی که سرمایهگذاران به سمت صندوقهای پیروز داشته اند همواره بسیار بیشتر از احتمال مورد انتظار تداوم پیروزی آنها در دورههای آتی بوده است و ثانیا، هر چه صندوقی برای سالهای بیشتری پیروز بوده باشد احتمال بیشتری دارد که بتواند این روند را ادامه دهد.
مورد اخیر ما را به این سمت سوق ميدهد که اهمیت جمعآوری اطلاعات کافی را در مورد سابقه یک سهم دریابیم و از توجه صرف به روندهای کوتاهمدت و فصلی پرهیز کنیم. و اما مورد اولی که بیان شد نمایانگر نوعی خطای تصمیمگیری در میان سرمایهگذاران است که به خطای «دست داغ» (Hot Hand Bias) معروف است، توجه به این مفهوم نیز برای سرمایهگذاران خالی از لطف نخواهد بود:
اصطلاح «دست داغ» اولین بار به صورت مستند توسط تورسکی و همکارانش به کار گرفته شد، اصطلاح دست داغ در مسابقات بسکتبال به کار میرفت، این طور که هرگاه بازیکنی چند پرتاب پشت سر هم موفقیت آمیز داشت، در میان تماشاچیان این طور مصطلح میشد که این بازیکن دستان داغی دارد و انتظار داشتند که او در پرتابهای بعدی نیز همچنان موفق باشد. تورسکی ثابت کرد که چنین پدیدهاي وجود ندارد و پرتابهاي بازیکانان بسکتبال تا حدود زیادی رندوم (Random) هستند، ولی خطای دست داغ همچنان در مورد انتخاب صندوقهای سرمایهگذاری یا سهامهایی که اخیرا روند مثبتی را داشتهاند در بین مردم وجود دارد، برای مثال در تحقیقی که توسط De Bondt در سال 93 انجام شد، وی با جمعآوری شواهد در مورد پیشبینیهاي قیمت سهام نشان داد که تمایلی در میان افراد غیر حرفهاي بازار سهام وجود دارد که روندهای قیمتی ایی را تشخیص دهند و انتظار تداوم آنها را داشته باشند، در حالی که روندهای مورد انتظار آنها عملا وجود ندارند. البته باکرو (G. Baquero) و وربیک (M. Verbeek) معتقدند که این خطای روانشناسی مختص غیر حرفهايها نبوده و حتی سرمایهگذاران حرفهاي نیز با آن روبرو هستند و به همین علت بعضا تصمیمات بسیار خطرناکی اتخاذ میکنند. (پدیده دست داغ را میتوان بیان دیگری از قانون اعداد کوچک دانست).
جمعبندی:
سرمایهگذاری که براساس اطلاعات کوتاه مدت و روندهای غیرواقعی در بازار حرکت میکند در حقیقت یک معتقد به قانون اعداد کوچک است که:
- براساس اطلاعات مقطعی محدود (جو بازار و رشد موقت قیمت) انتظارات خود را شکل میدهد، بدون در نظر گرفتن آنکه عوامل پیشبینی نشده بسیاری در کارند.
- اعتماد افراطی به روندهای اولیه و ثبات و تداوم الگوهای مشاهده شده دارد. و درست به همین دلیل، اعتقاد بعضا ناخودآگاه او به قانون اعداد کوچک طی سالیان دست نخورده باقی ميماند.
و نکته دیگر آنکه طبق مدلهاي اقتصاد سنجی گوناگون برآورده شده (و از جمله آنکه ما، در اینجا به عنوان نمونه ذکر کردیم)، عملکرد گذشته دارای قابلیت توضیحی و پیشبینی برای آینده میباشد ولی نباید به آن به عنوان تنها عامل یا حتی مهمترین عامل نگریسته شود.
توجه داشته باشیم که هرچه برای اتخاذ یک تصمیم سرمایهگذاری زمان کمتری صرف کنیم میزان بیشتری از نتیجه را به شانس واگذار کردهایم، عامل شانس همواره وجود دارد ولی ميتوان با صرف زمان و جمعآوری اطلاعات کاملتر نقش آن را کمرنگتر کرد
ریپورتر
15th September 2011, 04:53 PM
اهميت مسائل روانشناسي در معاملات سهام
در اغلب بازارهای سهام تعداد بازنده گا ن بمراتب بيشتر از تعداد كسانی ميباشد كه بطور مرتب از بازار بهره برداری مينمايند . تفاوت اين دو گروه در اين ميباشد كه گروه موفق بر خوردار از نوعی انضباط فكری هستند ، بدينمعنی كه بخوبی قادرند اعمال و رفتار خود را كنترل نموده و پيوسته خود را با جريان بازار وفق دهند. و اين ملا حظات روانشناسی هيچ رابطه ای با نتايج تحليل تكنيكی و يا بنيادی نداشته و در حقيقت ميتوان ادعا نمود كه موفقيت در معاملات سهام هشتاد در صدبر پايه اصول روانشناسی و فقط بيست در صد بر اساس پيروی از نتايج تحليل های تكنيكی يا بنيادی استوار است
اين در حالی است كه نتايج تحليل های تكنيكی يا بنيادی هميشه درست از آب در نمی آيد زيرا كليه اين تحليل ها بر پايه آنچه در گذشته اتفاق افتاده و به اين اميد كه رفتار سرمايه گذاران در گذشته بهمان منوال در آينده نيز تكرار ميگردد بوده و در زمان حال قبل از آنكه آينده اي پيش آيد احتمالا تغير مييابد و مضافا اينكه هر آن ممكن است اتفاقات جديدی رخ داده و تكرار تاريخ را غير ممكن سازد. در هر صورت آينده بهيچ وجه قابل پيش بيني نيست و آنچه بطور حتم در اختيار شخص باقي ميماند ،كنترل رفتار واعصاب و روان خود ميباشد
مسئله مشتركی كه بين كليه شركت كننده گان در بازار سهام وجود دارد اين حقيقت است كه سالهای اوليه معاملات آنها پيوسته با ترس،دلهره،نگرانی، و شكست همراه بوده است و در بين اين اكثريت نا كام فقط تعداد انگشت شماری پس از سالها تحمل شكست بالاخره موفق شده اند كه در اثر آگاهی به اشتباهات خود ، بر نقاط ضعف روانی خود فائق آمده و بطريقی مستمر و مكرر از بازار بهره مند گردند. بنا بر اين شايسته است توجه فوق العاده بيشتری به مسائل روانشناسی در مقايسه با ساير مسائل آموزشی نمود
ریپورتر
11th October 2011, 06:08 PM
سلام خدمت دوستان و معذرت می خوام که کمی از این تاپیک غافل شدم.
دوستان پیشنهاد میکنم این سهامها رو فردا تونستین بخرین[nishkhand]
قصفها
وساپا
خزامياح
دجابر
شپترو
بسوئيچ
پاسار
پسهند
خودرو
وبشهر
صدرا
تراكتورسازي
بازم سهامهای خوب رو میگم بخرین [nishkhand]
نظر دوستان چی هست یک گروه تشکیل بدیم تا سهام های خوب و اخبار مهم در رابطه با بورس و تحلیلهای سهام های رو اینجا قرار بدیم تا همه ازش استفاده ببرند[nishkhand]
دوستانی که مایل هستن اعلام کنند تا ببینیم چکار میشه کرد
با تشکر[golrooz]
ریپورتر
16th October 2011, 08:54 AM
دوستان این دو تا فایل رو دانلود و مطالعه کنید.
http://www.4shared.com/file/mCcYP32T/wwwonlineiranir__4894_.html
http://www.4shared.com/document/o8qqeBUK/wwwonlineiranir__4895_.html
312
16th October 2011, 12:03 PM
www.irvex.ir
تالار مجازي بورس ايران
ریپورتر
18th October 2011, 03:05 PM
سلام خدمت دوستان عزیز خب کسی به درخواست ما پاسخ نداد[nishkhand]
تصمیم گرفتم یکی از نرم افزارها رو که باهاش تحلیل میکنم به دوستان ارائه بدم [nishkhand] این نرم افزار دقیقا میگه چی بخرین[nishkhand] و هر روز هم من
اعلام میکنم چه چیزهایی خوب هست واسه خرید هر کسی اینو میخواد ایمیلش رو بزاره تا براش بفرستم و اموزشش هم بفرستم
فقط خواهشا به کسی دیگه ندین دوست دارم فقط بین بچه های خود انجمن باشه.
با تشکر[golrooz]
maede roshanali
18th October 2011, 04:29 PM
تصمیم گرفتم یکی از نرم افزارها رو که باهاش تحلیل میکنم به دوستان ارائه بدم [nishkhand] این نرم افزار دقیقا میگه چی بخرین[nishkhand] و هر روز هم من
اعلام میکنم چه چیزهایی خوب هست واسه خرید هر کسی اینو میخواد ایمیلش رو بزاره تا براش بفرستم و اموزشش هم بفرستم
با تشکر[golrooz]
maede.roshanaligmail.com
مرسي
ریپورتر
19th October 2011, 08:48 AM
اگر سيگنال سهامهاي زير را در برنامه هم داشتيد خريد كنيد
خمحركه
سپاها
سكارون
شاراك
بسوئيچ
ثاخت
فملي
فسرب
مپنا
فاراك
كالسيمين
شهيد قندي
فولاد
وپاسار
خودرو
فاذر
وپارس
دوستان توجه داشته باشن این لیستهایی که میدم مال همین روز هست یهو بر ندارن اینا رو فردا بخرن
312
19th October 2011, 03:36 PM
اطاعت.ببينيم چقدر كاسب ميشيم
sts92
5th November 2011, 09:12 PM
[golrooz]
sts92
6th November 2011, 01:27 PM
با تشکر[golrooz]
Saleh_razaghiyahoo.com
اينم ايميل من دوست عزيز
ریپورتر
12th November 2011, 08:22 AM
دوستان این سهامها با این محدوده قیمتی برای خرید توصیه میشن البته برای امروز شنبه
ايرانخودرو ديزل------838 تا 843 ريال
چيني ايران------3180 تا 3230 ريال
خعتبار------1759 تا 1770 ريال
دارو لقمان------4020 تا 4100 ريال
لبنيات كالبر------1560 تا 1627 ريال
آتيه دماوند------890 تا 900 ريال
لعابيران------3716 تا 3750 ريال
داروسازي امين------2727 تا 2750 ريال
صنعت بيمه------ 840 تا 860 ريال
بانك انصار------2748 تا 2750 ريال
وصنا------ 3300 تا 3320 ريال
لاستيك سهند----- 1201 تا 1250 ريال
ریپورتر
12th November 2011, 08:23 AM
Saleh_razaghi@yahoo.com (http://www.njavan.com/forum/member.php?u=126805)
اينم ايميل من دوست عزيز
دوست عزیز شرمنده ندیدم برنامه به روزش رو فردا واستون میفرستم[golrooz]
ریپورتر
12th November 2011, 08:46 AM
نقد شوندگی بورس کمی پایین هست ولی باید توجه داشت الان پاییز هست و همیشه شاخص سقوط میکنه و جالبش این هست سهامدارهای قدیمی و بزرگ به هیچ وجه نمیفروشن الان و تمام سهم ها رو دارن جمع میکنن چون زمستان شروع بالا رفتن هست و سود بسیار خوبی میکنند و این وسط بیچاره کسانی هستند که از ترس دارن الان تمام سهامهاشون رو به مفت میفروشند الان داخل بورس نهایت نامردی هست که سهامداران بی تجربه رو دارن میترسونن تا سریع سهامهاشون رو بفروشند ولی کسانی که میدونن فقط دارن میخرن.به نظر من اصل اصول سرمايه گزاريي كه به مردم خوروندن خارجي است و اصلا" به ايران ربطي نداره - در ايران روش هاي متفاوتي است كه اون وارن باف ثروتمند اگر در ايران سرمايه گزاري مي كرد اون تكنيكال رو بايد سر قبرش مي ذاشت و ایران سبک سرمایه گزاریش بسیار متفاوت هست.
الان بي رمق ترين روزهاي بورس را تجربه مي كنيد - اين يعني كه فروشنده ديگر تاب فروش رو نداره و راضي شده به سودگيري ساليانه و اگر هم كسي داره مي فروشه از قبل در سود بوده - كالا بايد يكي بگه اي خائنين تحليل گر كه فقط فكر جيب خود هستيد پس چرا سهمهاي خودتون رو نمي فروشيد مگر خون شما رنگين تر از مردم است كه مي گيد به ضرر بفروشيد و از بازار خارج بشيد - پس چرا اين شامل حال شما بيهوده گويان نمي شود - شما مگر تحليل نكرده بوديد كه قيمتها در اين ماه بايد بره بالا و شاخص بشه 27000 - حالا كه مردم توان فروش و خريد نداره ببينيد كه بازار چقدر ركود برداشته - يعني مردم بيچاره هستن كه مورد بازي شما ابلحان قرار گرفته اند - كه گاهي پول دسترنج زندگيشان را وارد اينجا مي كنن كه شما با بي سوادان به ظاهر با سواد اونها به خريد سهمهايي وادار كنيد كه خودشان نمي دانند در اون مرحله خريد ارزش نداره و شما سهم ارزون خريده خود را به اين بنده خدا ها مي اندازيد و مي گيد بازار بالا رفت درصورتيكه خود به آنها فروشنده هستيد و دو روز بعد بازار رو به پايين مي كشند-
دوستان از اين روزها درس بگيريد حالا خائنان به شما خود سهمشان را زير قيمت نمي فروشن و فقط نگه داشتن تا بالابره و بقیه سهامها رو دارن میخرن تا بعدش بازار رو بکشن بالا.
بخدا قسم كه خدا براي شما كه چاه رو ديديد ولي به پشت سريتان نگفتيد تو اون سختي براي تنبيه قرار مي دهد
دوستان به هم وطن خود احترام بگذاريد و تا مي توانيد به هم ديگر كمك كنيد - اگر شما بينا شديد دست اونكه هنوز كور هست را بگيريد و راه و چاه را بهش بگوييد مطمئن باشيد خير خواهيد ديد
ریپورتر
9th January 2012, 09:31 AM
سلام خدمت دوستان
این سهام ها توصیه میشه بخرین
کالسیمین قیمت 740 تا 755 تومن .لازم به ذکر هست این سهم اردیبهشت ماه به قیمت 1100 تا 1200 میرسه
سدید قیمت 95 تا 105 تومن خریده بشه
حمل و نقل پتروشیمی قیمت 650 تا 680 خریده بشه این سهم به راحتی اردیبهشت ماه قیمتش به 1800 تا 2000 تومن میرسه
كارخانجات توليدي شهيد قندي اینو در قیمت 160 تا 190 خوبه این سهم تا 280 یا 300 رشد میکنه
سرمايهگذاري صنايع پتروشيمي در قیمت 70 تا 80 خریده شود این تا قیمت 100 تومن رشد داره
سرمايه گذاري شاهد در قیمت 160 تا 180 خریده بشه.این سهم تا قیمت 300 رشد داره
سرمايهگذاريبهمن در قیمت 90 تا 95 خریده بشه که اینم تا 110 رشد داره
توليديمهرام این رو در قیمت 225 تا 235 بخرین .قیمتش تا 280 رشد میکنه شایدم به 300 برسه
تمام این سهامهایی که گفتم تا اردیبهشت شایدم زودتر به این ارقام میرسه.چون همونطور که میدونید از اول زمستان فصل رشد بورس شروع میشه و امسال هم با اینکه بازار ارز جذابیت بیشتری پیدا کرده ولی بورس رشد خوب خودش رو شروع کرده وقیمتها هر روز داره بالا میره و الان فصل خرید هست تا سود خوبی نصیب افراد بشه
312
9th January 2012, 02:31 PM
انصافا اين تاپيك خيلي دچار بيتوجهي بود.كي بود قرارگذاشت هرروز بياد آماربده؟[soal][negaran]
ریپورتر
9th January 2012, 07:28 PM
قبول دارم حق با شماست اخه میدونی فصل پاییز سهامها اکثرا پایین میان و اصلا ثبات نداره تازه امسال هم رکوردی زد که نگو تو فصل پاییز 3000 واحد شاخص سقوط کرد[nishkhand] خود من کف کردم بخاطر همین چیزی نزاشتم تا کسی ضرر نکنه و شوکه نشه ولی خب فصل در پیت بورس گذشت و از اول زمستون شروع شد رشدش و بخاطر همین منم قول میدم این تاپیک رو بروز کنم تا همه دوستان در جریان باشند.
ریپورتر
10th January 2012, 06:49 PM
سلام.
همونطور که گفته بودم رشد بورس شروع شده امروز هم شاخص کل 124 واحد رشد داشت و وارد کانال 25000 شد انشالله تا 28000 پیش میره شاید بیشتر.
سهام باما سهام خوبی هست و قیمتش طی 5 روز قبل 230 تومن بالا رفت ولی خب شرایط واسه خریدش درست نیست که اینم بدلیل افزایش سرمایه 200 درصدی در که قبل از عید انجام میده هست و الان قیمتش بشدت بالا میره و بعد از افزایش سرمایه نصف میشه اونوقت موقع خوبی برای خرید هست و سود خیلی خوبی رو میشه داشت.
توسعه معادن روی هم سهمی هست که طی روزهای اخیر رشد خوبی داشته و بدلیل خبر افزایش سرمایه این شرکت هست و بزودی در اسفند ماه افزایش سرمایه میده بعدش قیمتش میشکنه و بهترین وقت برای خرید هست
پتروشیمی فن اوران هم رشدش زیاد بوده و اینم بدلیل خبر افزایش سرمایه شرکت هست.
پس دوستان این 3 سهم رو فعلا نخرند.
بالا رفتن دلار باعث رشد بیشتر بعضی از شرکتها شده اونم بدلیل اینکه بعضی از شرکتها اکثر محصولشون رو صادر میکنند وو بخاطر همین قیمت محصولاتشون بالا رفته و سود بیشتری نصیب شرکت کرده.
.الان دیگه خرید سکه درست نیست چون رشد جالبی نداره .ارز هم ترمزش رو تقریبا کشیدن و احتمالا پایینتر میاد.بهترین بازار برای سرمایه گذاری همین بور اوراق بهادار هست و چون الان قیمت اکثر شرکتها پایین هست فرصت خوبی برای خرید هست
موفی باشید[golrooz]
عرفان سلیم زاده
22nd January 2012, 12:50 PM
سلام من خیلی علاقه مند بورس شدم ولی شم اقتصادی شو ندارم!
البته پولشو هم ندارم[nishkhand]
ولی دوست دارم یاد بگیرم و در اینده مثل دی جی مهدی بشم انشالا[golrooz]
راستی این کارگزاران چجوری کار میکنند؟ از اون افرادند که پولو بهشون میدی و تموم کارا رو انجام میدن؟
بعد اخرش یه درصدی هم برمیدارند درسته؟[nishkhand]
اگه اینطور باشه که خیلی عالیه[golrooz]
ریپورتر
22nd January 2012, 01:02 PM
سلام من خیلی علاقه مند بورس شدم ولی شم اقتصادی شو ندارم!
البته پولشو هم ندارم[nishkhand]
ولی دوست دارم یاد بگیرم و در اینده مثل دی جی مهدی بشم انشالا[golrooz]
راستی این کارگزاران چجوری کار میکنند؟ از اون افرادند که پولو بهشون میدی و تموم کارا رو انجام میدن؟
بعد اخرش یه درصدی هم برمیدارند درسته؟[nishkhand]
اگه اینطور باشه که خیلی عالیه[golrooz]
سلام اقا عرفان عزیز
نظر لطف شماست .شما هم میتونی بهتر از همه کار کنی
نه بابا مگه داری این حرفا چیه اینجوری کار نمیکنن[nishkhand]
ببین کارگزار عین بنگاه هست شما باید معاملاتت از طریق یکی از کارگزارا باشه.
شما کد سهامداری میگیری و پول رو به حسا اونا میریزی و اکانت رو اندازه پولت شارژ میکنن.و شما خرید و فروش دست خودت هست خودت سهامی رو انتخاب میکنی و خرد و فروش میکنی.کارشم اینترنتی هست و توی خونه راحت کار میکنی .قبلا اینترنتی نبود.قیمتها لحظه ای هست و شما لحظه ای میتونی سفارش بدی.
سخت هم نیست اولش رو یاد بگیری کمی بری جلو میبینی راحته.فقط صبر باید داشته باشه.میدونی اگر اینی که شما میگی پولت رو بگیرن و سود بدن مطمئن باش سود ناچیزی دستت رو میگیره[nishkhand]
اینم بگم اصلا پول شما وقتی میریزی به حساب کارگزاری خورده نمیشه و کسی پول شما رو ور نمیداره در بره
nika6749
22nd January 2012, 02:31 PM
سلام
من خودم رشته ی اقتصادم اینقدر در مورد بورس و اوراق قرضه و نرخ بهره خوندم که دیگه حالم داره بد میشه
رشته ی خوبی هست ولی متاسفانه خیلی خیلی خشک هست
کمکی از دستم بر بیاد و وقت کنم در خدمتم
یا علی
عرفان سلیم زاده
22nd January 2012, 03:33 PM
سلام
من خودم رشته ی اقتصادم اینقدر در مورد بورس و اوراق قرضه و نرخ بهره خوندم که دیگه حالم داره بد میشه
رشته ی خوبی هست ولی متاسفانه خیلی خیلی خشک هست
کمکی از دستم بر بیاد و وقت کنم در خدمتم
یا علی
خب اگه میشه یه سری حرفای مقدماتی در رابطه بورس رو به زبان ساده بگین خیلی عالی میشه دستتون درد نکنه[nishkhand][golrooz]
312
22nd January 2012, 05:18 PM
http://irvex.ir
ریپورتر
22nd January 2012, 06:52 PM
http://irvex.ir
این سایتی که شما زدین برای معاملات مجازی هست و خوبه کسانی که میخوان شروع کنند اول توی این بازار کار کنند یک ماه تا راه بیوفتن
عرفان سلیم زاده
22nd January 2012, 08:03 PM
سلام منم همین الان پیداش کردم!
اومدم که خبرشو بدم 312 عزیز پیشتازی کردن!!![nishkhand]
خیلی جای باحالیه![shaad]
ریپورتر
28th January 2012, 09:16 AM
سلام همانطور که انتظار میرفت با تایید نرخ سود جدید بانکها قیمت سهامها در بورس بشدت بالا رفت و صفهای خرید تشکیل شده و ادامه خواهد داشت در طرف دیگر قیمت ارز پایین میاد با طلا البته قیمت طلا با تصمیمی که ایران و هند گرفتن شاید بالا بره بعد از عید چون تقریبا قرار شده هند پول ایران رو از فروش نفت به جای دلار با طلا بده که اگر این اتفاق بیوفته دلار پایین میاد و طلا در سطح جهان قیمتش بالا میره.
توصیه میشه دوستان فعلا در زمینه دلار وارد نشن.طلا هم با احتیاط
ریپورتر
25th February 2012, 08:29 AM
سفارشات امروز.دوستان توجه کنن هر روز که سفارشات رو میزارم فقط همون روز اینا رو بخرند
اولويت 1---- خريد كرمنشا 3100 تا 3150 ريال ----- فروش 3240 ريال
اولويت 2----خريد وصنعت 1030 تا 1040 ريال ----- فروش 1080 ريال
اولويت 3 ---- خريد فباهنر 930 تا 945 ريال ----- فروش 985 ريال
اولويت 4 ----- خريد غشان 2480 تا 2492 ريال----- فروش 2590 ريال
312
25th February 2012, 09:08 PM
ديجي جان.باز داغ دلمونو تازه كرديها[khande][tashvigh]
ریپورتر
26th February 2012, 09:50 AM
اخی [nishkhand]
سفارشات امروز
اولويت 1-----خريد ثاخت 2930 تا 3026 ريال----- فروش 3140 ريال
اولويت 2--------خريد ثباغ 2910 تا 2980 ريال----- فروش 3090 ريال
اولويت 3--------خريد خبهمن 1900 تا 1905 ريال------ فروش 1970 ريال
ریپورتر
27th February 2012, 07:59 AM
اولويت 1------خريد وزمين 1280 تا 1300 ريال ----- فروش 1340 ريال
اولويت 2---------خريد ثباغ 3000 تا 3060 ريال ----- فروش 3167 ريال
اولويت 3----------خريد ثاخت 3000 تا 3040 ريال -----فروش 3140 ريال
اولويت 4-----------خريد خپارس 964 تا 970 ريال ----- فروش 1000 ريال
ریپورتر
28th February 2012, 08:06 AM
اولويت1----- خريد ثشاهد 1700 تا 1730 ريال ----- فروش 1790 ريال
اواويت 2---- خريد بانك دي 1291 تا 1310 ريال ----- فروش 1360 ريال
اولويت 3--------خريد ثاخت 3000 تا 3040 ريال ----- فروش 3160 ريال
اولويت 4--------- خريد ثباغ 3020 تا 3040 ريال ----- فروش 3160 ريال
اولويت 5 ------- خريد خپارس 960 تا 975 ريال ----- فروش 1010 ريال
ریپورتر
29th February 2012, 08:43 AM
اولويت 1----- خريد خپارس 982 تا 990 ريال ----- فروش 1020 ريال
اولويت 2-----خريد خگستر 2280 تا 2310 ريال ----- فروش 2390 ريال
اولويت 3-------خريد وزمين 1310 تا 1330 ريال ----- فروش 1380 ريال
اولويت 4------- خريد بانك دي 1310 تا 1320 ريال ----- فروش 1370 ريال
آدمک
29th February 2012, 12:17 PM
3rd March 2012, 08:55 AM
اولويت 1-----خريد بانك دي 1380 تا 1390 ريال ----- فروش 1450 ريال
اولويت 2--------خريد وزمين 1360 تا 1382 ريال ----- فروش 1430 ريال
اولويت 3------خريد رانفور 13623 تا 13728 ريال ----- فروش 14270 ريال
ریپورتر
16th March 2012, 11:12 PM
سفارشات خريد 1390/12/27
اولويت 1-----خريد بانك دي 1415 تا 1430 ريال ----- فروش 1480 ريال
اولويت 2--------خريد وبيمه 1030 تا 1040 ريال ----- فروش 1080 ريال
اولويت 3--------خريد كحافظ 1260 تا 1275 ريال ----- فروش 1326 ريال
esimohammadi
10th March 2013, 07:45 PM
تحلیل تکنیکال کالسیمین
http://pcmbrokers.org/pcmfileupload/uploads/1362933937771.jpg
- - - به روز رسانی شده - - -
تحلیل تکنیکال کالسیمین
http://pcmbrokers.org/pcmfileupload/uploads/1362933937771.jpg
esimohammadi
10th March 2013, 07:47 PM
تحلیل تکنیکال ومعادن
http://pcmbrokers.org/pcmfileupload/uploads/136293401161.jpg
تحلیل تکنیکال ومعادن
http://pcmbrokers.org/pcmfileupload/uploads/136293401161.jpg
esimohammadi
10th March 2013, 07:48 PM
یه پول عظیم از 15 اردیبهشت به بعد وارد خودرویی ها میشند
حداقل 60 درصد بازدهی در کوتاه مدت
http://pcmbrokers.org/pcmfileupload/uploads/1362934089861.jpg
یه پول عظیم از 15 اردیبهشت به بعد وارد خودرویی ها میشند
حداقل 60 درصد بازدهی در کوتاه مدت
http://pcmbrokers.org/pcmfileupload/uploads/1362934089861.jpg
esimohammadi
10th March 2013, 07:51 PM
در صورت تایید الگو هدف آن 1400 تومان در میان مدت می باشد
http://pcmbrokers.org/pcmfileupload/uploads/1362934242381.jpg
در صورت تایید الگو هدف آن 1400 تومان در میان مدت می باشد
http://pcmbrokers.org/pcmfileupload/uploads/1362934242381.jpg
esimohammadi
10th March 2013, 07:52 PM
بانکی ها را زیر نظر بگیرید
http://pcmbrokers.org/pcmfileupload/uploads/1362934307211.jpg
بانکی ها را زیر نظر بگیرید
http://pcmbrokers.org/pcmfileupload/uploads/1362934307211.jpg
esimohammadi
10th March 2013, 07:55 PM
شاخص قندی
http://pcmbrokers.org/pcmfileupload/uploads/1362934530691.jpg
شاخص قندی
http://pcmbrokers.org/pcmfileupload/uploads/1362934530691.jpg
esimohammadi
10th March 2013, 07:56 PM
دلار بازار آزاد
http://pcmbrokers.org/pcmfileupload/uploads/1362934602751.jpg
دلار بازار آزاد
http://pcmbrokers.org/pcmfileupload/uploads/1362934602751.jpg
esimohammadi
12th March 2013, 04:40 PM
در روی جهانی دقیقا یک الگوی خوبی در حال شکل گیری هست که روی تایپیک خودش گذاشتم
در چارت کروی هم همچین الگویی دیده میشه فقط چیزی که باعث میشه از اعتبار الگو فعلا کم شود این است که قیمت باید حداکثر تا 12 آوریل در 15 کندل به سطح فیبوناجی ما می رسید و لی الان میبینیم که تقریبا 4 هفته زودتر از قراری که داشتیم رسیده !!!
پس فعلا دو حالت پیش میاد که قیمت سطح مهمه ما رو به پایین میشکنه و الگو از دست خواهد رفت یا اینکه این سهم اینقدر رنج و نوسان میده تا زمانش پر گردد
پس فعلا منتظر می مانیم
http://pro.bourex.com/files/karoy3_200.jpg
در روی جهانی دقیقا یک الگوی خوبی در حال شکل گیری هست که روی تایپیک خودش گذاشتم
در چارت کروی هم همچین الگویی دیده میشه فقط چیزی که باعث میشه از اعتبار الگو فعلا کم شود این است که قیمت باید حداکثر تا 12 آوریل در 15 کندل به سطح فیبوناجی ما می رسید و لی الان میبینیم که تقریبا 4 هفته زودتر از قراری که داشتیم رسیده !!!
پس فعلا دو حالت پیش میاد که قیمت سطح مهمه ما رو به پایین میشکنه و الگو از دست خواهد رفت یا اینکه این سهم اینقدر رنج و نوسان میده تا زمانش پر گردد
پس فعلا منتظر می مانیم
http://pro.bourex.com/files/karoy3_200.jpg
LaDy Ds DeMoNa
21st September 2013, 11:38 AM
سلام
یه نکته به ذهنم رسید گفتم یادآوری کنم
بورس و طلا همیشه رابطه عکس داشتند
زمانیکه طلا بازار گرمی داره و رو به افزایش هست و مردم پولهاشون رو در بازار طلا سرمایه گذاری می کنن بورس رکود داره
اما الان که بازار طلا رکود کرده این بورس که به شدت داغ داغه
زمان مناسبی برای داد و ستد در بورس
امیدورام این روند همچنان باقی بمونه
و طلا بیاد پایین و بورس که محیط مناسبی برای رونق اقتصاد کشوره رو به رشد باشه
توفیق بیگی
21st September 2013, 12:46 PM
سلام بارای ورود به بازار بورس وسرمایه گذاری در این بازار بایدازکسانی که دراین زمینه کارکرده اندمشورت بگیریم دراین زمینه میتوان ازکسانی که دارای دکترای اقتصادگرایش سنجی یامدیریت گرایش مالی کمک بگیریم
LaDy Ds DeMoNa
23rd September 2013, 09:36 AM
سلام بارای ورود به بازار بورس وسرمایه گذاری در این بازار بایدازکسانی که دراین زمینه کارکرده اندمشورت بگیریم دراین زمینه میتوان ازکسانی که دارای دکترای اقتصادگرایش سنجی یامدیریت گرایش مالی کمک بگیریم
من اولها خیلی مشکل داشتم برای اینکه چی بخرم و یا چه زمانی سهامم رو بفروشم
این خرید و فروش انلاین خیلی کمکم کرد
وقتی می بینی سهامی که داری براش صف خرید بسته شده و یا اینکه صف فروش و یا اخبار و شایعاتی که هست خیلی می تونه به ما کمک کنه
البته من از همسرم کمک می گیرم اطلاعاتش فوقالعاده است
خیلی وقت پیش بهم پیشنهاد داده شبندر و فارس بخرم خوش بختانه هردوسهم مدتیه تو سود هستند
ریپورتر
3rd November 2013, 02:05 PM
دوستان امروز مي خواهم براتون سبد مشخص كنم و هدف از اين سبد داشتن انتخاب سهام برتر از هر گروه مي باشد.
اجباري به خريد دوستان نيست ...فقط پيشنهاد است و هركس سهامداري دوست دارد و طالب سود............ بسم ا...
سيگنال خريد براي امروز
از گروه معدني....................... كاما
از گروه سرمايه گذاري....وتوشه ،وصنعت
از گروه سيمان.....ستران،سخزر
از گروه خودرو....سايپا ،خگستر
از گروه بانكي........وانصار
از گروه پترو شيمي....شدوص،خراسان
از گروه محصولات شیمیایی:شکربن
نكته مهم : هركس مسئول خريد و فروش خودش هست.
دوستان توجه کنند هر سفارشی که گذاشته میشه برای 2 روز هست که میتوانید خرید کنید اگر خواستین روزهای بعد این سهمها رو خرید کنید حتما سوال کنید تا اطلاع بدم بخرید یا نه .
ریپورتر
3rd November 2013, 02:14 PM
البته دوستان عزیز سهم تاپیکو هم سهم بسیار خوب و ارزنده ای هست و پرتفوی بسیار عالی که پشت سر هم مجموعه های تحت مالکیتش داره تعدیل مثبت میخوره که این تاثیر مستقیم روی قیمت این سهم که مالکشون هست داره.پیش بینی میشه قیمت این سهم تا عید 650 رشد کند و شایدم بیشتر.منتظر اعلام گزارش 9 ماهه در برج 9 هستیم که طبق برآورد 20 درصد تعدیل داره شایدم بیشتر .سهامی هست که نسبت به گروه خودش هم بانظم تر و با eps پایینتر و سود برابر با فارس ولی قیمت یک سوم سهم فارس که این نشون از رشد قدرتمند این سهم در آینده نزدیک داره
ریپورتر
6th November 2013, 08:53 AM
دوستان سهام وپترو علاوه بر سهامهایی که معرفی کردم هم بخرین وپترو کمتر از یک ماه 20 درصد سود میده.وملت قیمت ناو تا 120 هست و شیرین تا 110 تومن میره الان 92 تومان هست پس از دست ندید.
ریپورتر
6th November 2013, 08:57 AM
بیمه میهن هم سهم خوبی هست برای خرید و رشدش رو از شنبه شروع خواهد کرد.البته امروز هم مثبت شد این سهم توصیه می شود که خریداری شود.
ریپورتر
6th November 2013, 09:01 AM
http://www.talarebourse.com/forum/images/icons/icon1.png
اطلاعيه مهم در خصوص حذف امكان خريد گروهي (ددد) و افزايش زمان جلسه معاملات 92/8/15 08:46
به اطلاع كليه كارگزاران محترم مي رساند از روز شنبه مورخ 1392/08/18 خريد گروهي(ددد) در بازار معاملات به استثناء عرضه هاي اوليه مجاز نمي باشد، لذا ضروري است كارگزاران محترم ضمن اطلاع رساني به كليه معامله گران و مشتريان خود در اين خصوص، نسبت به رعايت اين موضوع از روز مذكور دقت لازم مبذول فرمايند. همچنين از روز چهارشنبه 29 آبانماه جاري زمان جلسه معاملات در كليه بازارها از ساعت 12 به 12:30 افزايش مي يابد. معاونت بازار
خب خدارو شکر یک حرکت خوب دیدیم از سازمان بورس.با این کارش دست سفته بازان بشدت بسته شد خدا خیرشون بده .این امنیت سرمایه گذار حقیقی و سالم رد در معاملات بالا برد.
ریپورتر
6th November 2013, 09:07 AM
بازم به دوستان اعلام میکنم تاپیکو یک سهم ارزنده هست که از تمامی همگروهیاش عقبتر هست و رشدش رو شروع کرده و به نفع دوستانی که میخوان بخرن .این شرکت چون شرکتهای خیلی بزرگی رو زیر مجموعه داره سرعت رشدش پایین هست تا بخواد رشد کنه و الان شروع شده رشدش راحت تا عید 700 تومن میشه بعد عید که بماند .الان قیمتش 484 هست و به دلیل تعدیلهای مثبت پی در پی زیر مجموعه هاش در آذر ماه امسال با امدن گزارش 9 ماهه شرکت تعدیل 20 تا 30 درصد انجام میده که باعث رشد خوب این سهم میشه.این سهم میشه گفت قدرتمند ترین شرکت از لحاظ کارکرد و پرتفوی هست و الان قیمتش مفت هست توصیه میشه اینم در نظر داشته باشید برای خرید
ریپورتر
6th November 2013, 09:34 AM
طبق پیش بینی تاپیکو رشدش رو با تشکیل صف خرید سنگین آغاز کرد [nishkhand] مبارک کسانی که خریدن .دوستان هر گاه دیدین این سهم شل شد و فرصت خرید شد بخرید که سودش طبق بررسی خوب هست انشالله قیمت عید این سهم رو اینجا میزنم ببینیم چقدر نهایتا رشد کرده..در ضمن از گروه سیمانیها غافل نشید به خصوص سفارس و ساراب ولی فعلا نخرید و زیر نظر داشته باشید تا اعلام بشه برای خرید فعلا در حال اصلاح قیمت هست تا رشدش رو اغاز کنه
ریپورتر
6th November 2013, 09:51 AM
سهم ودی یا اسم کاملش بیمه دی در آستانه گزارش شفاف سازی و تعدیل مثبت می باشد و این سهام باید خیلی بیشتر از این قیمت باشه ولی عقب افتاده به دلیل عدم شفاف سازی مدیران و بسته بودن طولانی مدت یکسال که شفافیت نسبت به این سهم و اعتماد اهالی بازار نسبت به این سهم رو گرفته ولی به زودی در همین ما گزارش تعدیل خواهد آمد و رشد خودش رو صفهای سنگین شروع خواهد کرد این سهم رو زیر نظر داشته باشید و اخبارش رو تا هر زمان تعدیل اعلام شد سریع خرید کنید .
موفق و پر سود باشید
ریپورتر
6th November 2013, 07:31 PM
خب طبق شنیده ها خبر تعدیل تاپیکو اومده که احتمالا هفته دیگه سهم بسته میشه برای تعدیل مثبت.در ضمن مدیر عامل شرکت امروز عوض شد و میشه گفت فرد توانمند اومده برای مدیر عاملی شرکت
ریپورتر
9th November 2013, 10:32 AM
تاپیکو طبق پیش بینی امروز صف خرید سنگین داشت و تا الان 102 میلیون سهم ازش معامله شده و صف خرید همچنان وجود داره که نشانه رشد بیشتر این سهام می باشد.سهم وپترو قیمتش برای خرید بسیار جذاب شده.
ریپورتر
10th November 2013, 09:48 PM
بر اساس رانت اطلاعاتی رسیده میدکو 3 تا از پروژه هاش رو افتتاح کرده و اینم برای خرید خوبه توی این هفته .
وبصادر یا بانک صادرات برای خرید خوبه این هفته.
ریپورتر
17th November 2013, 11:57 AM
سلام خدمت دوستان
خب تاپیکو که رشدش رو ادامه داده و وپترو و وملت .سهم پلوله رو زیر نظر بگیرین باز بشه بعد حکم دادگاه که مثبت باشه کولاک میکنه و تاثیر مستقیم رو وپترو داره که رشدش بیشتر میشه
تاپیکو در استانه یک تعدیل مثبت خوب هست
شبندر فعلا در مرحله اصلاح قیمت هست و رشدش رو از هفته دیگه شروع میکنه
وبصادر یا همون بانک صادرات به کف قیمتی خودش رسیده و به زودی همین چند وقت اگهی فروش نیروگاه منتظر و بلوک غدیر این سهامدار روی کدال میاد که باعث رشد خیره کننده این سهم میشه چون پیش بینی سود این سهم افزایش پیدا میکنه
ریپورتر
19th November 2013, 09:21 AM
دوستان ختوقا رو زیر نظر داشته باشند برای خرید و نوسان گیری خوبه به نظرم حرکتش رو اروم چند وقتی هست شروع کرده
طبق خبرهای رسیده تاپیکو فردا 29 آبان قسمتی از سهامش رو بلوکی در قیمت 580 معامله میشه که این باعث رشد سریعتر میشه.
وپترو هم تازه روشن شده موتورش
وملت دیگه اخرین زورهاش رو داره میزنه و بعید میدونم بیشتر از 115 بتونه بره و وارد فاز استراحت میشه
شدوص افزایش سرمایه داده و خب براش خوبه
وبصادر هم رشدش رو شروع کرد و به زودی فروش سهام منتظر و یکی دیگه رو داره که باعث افزایش بیشتر قیمتش میشه
و سهم وبملت هم سهم خوبی برای خرید هست.
ریپورتر
20th November 2013, 03:09 PM
خب خدارو شکر خبری که دادم درست بود و 520 میلیون سهم تاپیکو به صورت بلوکی در بازار دوم برای معامله اعلام شد به قیمت 580 تومان که این معامله تموم بشه شنبه این سهم رشد سریعتری انجام میدهو
ریپورتر
24th November 2013, 08:12 AM
خب توافق هم که حاصل شد حالا ببینید سهامها چجور بالا بره[nishkhand]
ریپورتر
25th November 2013, 09:46 AM
سلام
یکسری آدم شوت دارن سهمشون در وپترو مفت میدن میره چرا چون خبر اومده فلوله که از زیر زیر مجموعه های شرکت هست شایعه ای ازش اومده که ورشکست میشه اینا هم دارن وپترو رو میفروشن.یعنی آدم خیلی باید بی سواد باشه که نفهمه ورشکستگی اون شرکت کاملا به نفع وپترو هست و باعث رشد بیشتر این سهم میشه .خدایی ادم ناراحت میشه مفت سهام بعضی ها رو از چنگشون در میارن با یک خبر بیخود
ریپورتر
25th November 2013, 09:49 AM
دوستان سهام شکربن رو فراموش نکنند و بخرند این سهم طبق پیش بینی های قبلی سود میده و قبل عید 1000 تومان میشه و این یعنی سود تپل
ریپورتر
25th November 2013, 09:51 AM
از دوستانی که وپترو دارن خواهشمندم سهامشون رو مفت ندن که چند ماه دیگه فقط حسرت بخورن به فروش زیر قیمت 800 تومان اصلا فکر نکنید
ریپورتر
25th November 2013, 09:53 AM
بورس یعنی سهامداری نه سهام بازی
ریپورتر
25th November 2013, 10:00 AM
دوستان سهم وساخت رو تونستین بخرین و اگر هم دارین اصلا نفروشید این سهم با وپترو هماهنگ داره رشد میکنه و کاملا وابسته هستن پس خیالتون راحت تا چند ماه در سود هستین پس نفروشید تا عیدی خوبی بهتون بده.دیدن داره زمانی که گزارش 9 ماهه باید اونوقت بیشتر به حرفهای من پی میبرید که چرا میگم نفروشید
plarak12
20th July 2014, 01:37 PM
سلام ب دوستان فعال بورسی از اونجایی ک ریزش بازار در انتهای سال 92 موجب خروج نقدینگی و خروج جمع کثیری از حقیقی ها شده و اکثر سهم ها در کف قیمتی چند ماهه و حتی چند ساله اند
نیازه با عزم و برنامه ریزی صحیح از این فرصت برای بازه میان و بلند مدت استفاده مطلوب بشه. در پستی جداگانه با کمک دوستان بحث اشنایی با بورس رو برا بقیه کاربران سایت محیا کنیم و در تاپیکی دگر تحلیل دوره ای از شاخص صنایع و سهم های مناسب...
امیدوارم در جهت ارتقا سطح بخش اقتصادی از همکاری صمیمانه خودتونو رو از ما دریغ نکنید [golrooz][golrooz]
plarak12
20th July 2014, 02:53 PM
دوستان سهم وساخت رو تونستین بخرین و اگر هم دارین اصلا نفروشید این سهم با وپترو هماهنگ داره رشد میکنه و کاملا وابسته هستن پس خیالتون راحت تا چند ماه در سود هستین پس نفروشید تا عیدی خوبی بهتون بده.دیدن داره زمانی که گزارش 9 ماهه باید اونوقت بیشتر به حرفهای من پی میبرید که چرا میگم نفروشید
وپترو
سهم که از 380 تومان تا محدوده فعلی قیمت یعنی 200 تومان ریزش کرده در موقعیت حساس قیمتی قرار گرفته طبق الگوی ایجادی در تایم فریم روزانه احتمال رشد سهم وجود داره
بنابر این بازه قیمتی 200 جهت خرید با حد ضرر حدود 5 درصد (کف الگو) مناسبه ک در صورت شکست محدوده حمایتی روانی 200 نزول تا 193 و شکست این حمایت باند بولینگر موجب نزول قیمت تا 182خواهد شد و در صورت صعود مقاومت و محدوده قیمتی 220 و در صورت شکست حد سود 238 تومان خواهد بود ک پس از رسیدن ب هر کدام از اهداف نیاز ب بررسی مجدد میباشد.
https://charts.mql5.com/5/254/d1-mofid-securities-co-temp-file-screenshot-29788-png.png
plarak12
23rd July 2014, 12:22 PM
وپترو
سهم که از 380 تومان تا محدوده فعلی قیمت یعنی 200 تومان ریزش کرده در موقعیت حساس قیمتی قرار گرفته طبق الگوی ایجادی در تایم فریم روزانه احتمال رشد سهم وجود داره
بنابر این بازه قیمتی 200 جهت خرید با حد ضرر حدود 5 درصد (کف الگو) مناسبه ک در صورت شکست محدوده حمایتی روانی 200 نزول تا 193 و شکست این حمایت باند بولینگر موجب نزول قیمت تا 182خواهد شد و در صورت صعود مقاومت و محدوده قیمتی 220 و در صورت شکست حد سود 238 تومان خواهد بود ک پس از رسیدن ب هر کدام از اهداف نیاز ب بررسی مجدد میباشد.
https://charts.mql5.com/5/254/d1-mofid-securities-co-temp-file-screenshot-29788-png.png
سهم مذکور پس از معرفی در محدوده قیمتی 2045 بعد از 2روز متوالی صف خرید در محدوده 2200 متعادل شد (با پیک قیمتی 2250 ) ک هدف اول ما بود ک محقق شد . درصورت مثبت بودن معاملات روز شنبه با حجم بالا احتمال محقق شدن
هدف دوم دور از ذهن نیست ، البته بدید میان مدت الگوی نزولی همچنان پابرجاست . [golrooz]
plarak12
24th July 2014, 04:33 PM
سلام ب دوستان فعال بورسی از اونجایی ک ریزش بازار در انتهای سال 92 موجب خروج نقدینگی و خروج جمع کثیری از حقیقی ها شده و اکثر سهم ها در کف قیمتی چند ماهه و حتی چند ساله اند
نیازه با عزم و برنامه ریزی صحیح از این فرصت برای بازه میان و بلند مدت استفاده مطلوب بشه. در پستی جداگانه با کمک دوستان بحث اشنایی با بورس رو برا بقیه کاربران سایت محیا کنیم و در تاپیکی دگر تحلیل دوره ای از شاخص صنایع و سهم های مناسب...
امیدوارم در جهت ارتقا سطح بخش اقتصادی از همکاری صمیمانه خودتونو رو از ما دریغ نکنید [golrooz][golrooz]
شاخص کل بصورت مهندسی شده در حال بالا رفتن است همانگونه که بصورت مهندسی شده به سمت پایین هدایت شد . خوب با خود بیندیشید که در بازار نزولی متضرر بودید اما چرا عده ای در بازار صعودی هم متضرر هستند یا درجا میزنند . بسیار سادست ، ترس و طمع دو عامل برای شماست ، چشم ترسیده سهامداران به سهام مثبت است و صف خرید رو نوعی تضمین و اطمینان میبینند و منفی و صف های فروش رو بدلیل ترس غیر قابل اعتماد و اطمینان . میبینید که سهام منفی دیروز امروز مثبت وبعضا صف خرید و مثبت های دیروز امروز منفی اند و بعضاً صف فروش ، در بازار باید بسیار هوشمندانه عمل نمود ، نیاز نیست هر روز خرید و فروش کنید یا سهامداری نمائید . باید منتظر شکار بود ، شکار سهم هایی که به هر دلیلی در قیمت مناسب بازگشایی میگردند . نمونه اون به کرات وجود دارد و بجود خواهد آمد .
سعی کنید هر روز فرد تازه ای در بورس باشید و آموزه های خودتونو بالا ببرید . بر اساس شانس و اقبال یا گفته دیگران خرید و فروش نکنید . اصولی برای خود تنظیم نمائید و به آن پایبند باشید .
این مطلب دست نوشته یکی از دوستان برسی ما بوده که با توجه ب شناخت و کیفیت کار ایشون دلم نیومد اینرو اینجا قرار ندم . انشالله هرچه زودتر تاپیکی با محوریت خرید های تکنیکی در کف قیمتی اماده و راه اندازی میکنیم ک البته مستلزم اشنایی و معرفی مسائل ابتدایی بورس در تاپیکی جداگانه ک منتظر اقدام دوستان هستیم [tafakor] و همچنین استقبال کاربران ....
plarak12
25th July 2014, 10:54 PM
تازه ها در کدال :
گزارش های سه ماهه ارائه شده
پوشش 24 درصدی "چکاوه"
شرکت کاغذ سازی کاوه در جدیدترین پیش بینی، درآمد هر سهم سال مالی 93 را بر اساس صورت مالی دوره واقعی 3 ماهه نخست بدون تغییر نسبت به نخستین پیش بینی مبلغ 1833 ریال اعلام کرده است که با کنار گذاشتن مبلغ 438 ریال معادل 24درصد از پیش بینی فوق را پوشش داده است.
پوشش 45 درصدی "سفار"
شرکت سیمان فارس در جدیدترین پیش بینی، درآمد هر سهم سال مالی 93 را بر اساس صورت مالی دوره واقعی 3 ماهه نخست با کاهش 6 درصدی نسبت به نخستین پیش بینی مبلغ 699 ریال اعلام کرده است که با کنار گذاشتن مبلغ 298 ریال معادل 45 درصد از پیش بینی فوق را پوشش داده است.
پوشش 14 درصدی "غسالم"
شرکت سالمین در جدیدترین پیش بینی، درآمد هر سهم سال مالی 93 را بر اساس صورت مالی دوره واقعی 3 ماهه نخست با افزایش 34 درصدی نسبت به نخستین پیش بینی مبلغ 251 ریال اعلام کرده است که با کنار گذاشتن مبلغ 34 ریال معادل 14 درصد از پیش بینی فوق را پوشش داده است.
پوشش 24 درصدی "کطبس"
شرکت ذغال سنگ نگین طبس در جدیدترین پیش بینی، درآمد هر سهم سال مالی 93 را بر اساس صورت مالی دوره واقعی 3 ماهه نخست با افزایش 1 ریالی نسبت به نخستین پیش بینی مبلغ 346 ریال اعلام کرده است که با کنار گذاشتن مبلغ 82 ریال معادل 24 درصد از پیش بینی فوق را پوشش داده است.
پوشش 26 درصدی "حپترو"
شرکت حمل و نقل پتروشیمی در جدیدترین پیش بینی، درآمد هر سهم سال مالی 93 را بر اساس صورت مالی دوره واقعی 3 ماهه نخست بدون تغییر نسبت به نخستین پیش بینی مبلغ 86 ریال اعلام کرده است که با کنار گذاشتن مبلغ 22 ریال معادل 26 درصد از پیش بینی فوق را پوشش داده است.
پوشش 78 درصدی "خگستر"
شرکت گسترش سرمایه گذاری ایران خودرو در جدیدترین پیش بینی، درآمد هر سهم سال مالی 93 را بر اساس صورت مالی دوره واقعی 3 ماهه نخست بدون تغییر نسبت به پیش بینی قبل مبلغ 749 ریال اعلام کرده است که با کنار گذاشتن مبلغ 582 ریال معادل 78 درصد از پیش بینی فوق را پوشش داده است.
پوشش 20 درصدی "خمحرکه"
شرکت صنعتی نیرو محرکه در جدیدترین پیش بینی، درآمد هر سهم سال مالی 93 را بر اساس صورت مالی دوره واقعی 3 ماهه نخست و پس از افزایش سرمایه مبلغ 212 ریال اعلام کرده است که با کنار گذاشتن مبلغ 43 ریال معادل 20 درصد از پیش بینی فوق را پوشش داده است.
پوشش 24 درصدی "داسوه"
شرکت داروسازی اسوه در جدیدترین پیش بینی، درآمد هر سهم سال مالی 93 را بر اساس صورت مالی دوره واقعی 3 ماهه نخست و پس از افزایش سرمایه با حدود یک درصد افزایش مبلغ 1980 ریال اعلام کرده است که با کنار گذاشتن مبلغ 466 ریال معادل 24 درصد از پیش بینی فوق را پوشش داده است.
پوشش 22 درصدی "خفنر"
شرکت فنرسازی خاور در جدیدترین پیش بینی، درآمد هر سهم سال مالی 93 را بر اساس صورت مالی دوره واقعی 3 ماهه نخست بدون تغییر نسبت به پیش بینی قبل 167 ریال اعلام کرده است که با کنار گذاشتن مبلغ 37 ریال معادل 22 درصد از پیش بینی فوق را پوشش داده است.
پوشش 14 درصدی "رانفور"
شرکت خدمات انفورماتیک در جدیدترین پیش بینی، درآمد هر سهم سال مالی 93 را بر اساس صورت مالی دوره واقعی 3 ماهه نخست و پس از افزایش سرمایه 280 درصدی از سود انباشته، مطابق با اطلاعات قبلی مبلغ 1649 ریال اعلام کرده است که با کنار گذاشتن مبلغ 188 ریال معادل 14 درصد از پیش بینی فوق را پوشش داده است.
پوشش 11 درصدی "رمپنا"
شرکت گروه مپنا در جدیدترین پیش بینی، درآمد هر سهم سال مالی 93 را بر اساس صورت مالی دوره واقعی 3 ماهه نخست بدون تغییر نسبت به پیش بینی قبل 501 ریال اعلام کرده است که با کنار گذاشتن مبلغ 53 ریال معادل 11 درصد از پیش بینی فوق را پوشش داده است.
پوشش 38 درصدی "لابسا"
شرکت آبسال در جدیدترین پیش بینی، درآمد هر سهم سال مالی 93 را بر اساس صورت مالی دوره واقعی 3 ماهه نخست بدون تغییر نسبت به پیش بینی قبل856 ریال اعلام کرده است که با کنار گذاشتن مبلغ 327 ریال معادل 38 درصد از پیش بینی فوق را پوشش داده است.
پوشش 24 درصدی "وایران"
شرکت لیزینگ ایرانیان در جدیدترین پیش بینی، درآمد هر سهم سال مالی 93 را بر اساس صورت مالی دوره واقعی 3 ماهه نخست بدون تغییر نسبت به پیش بینی قبل 291 ریال اعلام کرده است که با کنار گذاشتن مبلغ 69 ریال معادل 24 درصد از پیش بینی فوق را پوشش داده است.
plarak12
26th July 2014, 06:04 PM
شنبه مورخ 93،05،04
http://uc-njavan.ir/images/bmhpwr3nufsfqxus3vbg.png
احتمال بازار اصلاحی برای فردا که حمایت مهم برای شاخص کل محدوده خواهد بود 74500
plarak12
27th July 2014, 11:34 AM
پردیس و پردیس ح بررسی جهت خرید بازدهی حداقل 20 درصدی پردیسح . البته با قبول ریسک بالا . بعدا نمودار میزارم . الان وقت نیست . تازه نمادش مجاز شده
زمان انتظار جهت کسب سود سه روز کاری در صورت تداوم صف خرید
[golrooz]
plarak12
1st August 2014, 11:14 AM
قیمت سکه و ارز، پنجشنبه 9 مرداد
به گزارش خبرنگار مهر، نرخ فروش هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید در روز پنج شنبه در بازار 950 هزار و 500 تومان، طرح قدیم 949 هزارتومان، نیم سکه 476 هزار تومان، ربع سکه 279 هزار تومان و سکه گرمی 176 هزار تومان اعلام شد.
همچنین نرخ هر گرم طلای زرد 18 عیار در بازار داخلی 97 هزار و 258 تومان و نرخ هر اونس طلا در بازارهای جهانی 1295 دلار است.
در همین حال، صرافان بازار ارز نرخ هر دلار آزاد را برای فروش 3121 تومان، هر یورو را 4230 تومان، هر پوند را 5320 تومان و هر درهم امارات را 853 تومان اعلام کردند.
جدول قیمت سکه و ارز در پنج شنبه
(قیمت ها به تومان)
نوع سکه
قیمت بازار
سکهتمامطرحجدید
950500
سکهتمامطرحقدیم
949000
نیم سکه
476000
ربع سکه
279000
گرمی
176000
هر گرم طلای 18 عیار
97258
نوع ارز
دلار
3121
یورو
4230
پوند
5320
درهم
853
plarak12
1st August 2014, 11:19 AM
نگاهی به گزارشات میان دوره ای
شرکت پلاسکوکار در جدیدترین گزارش 93 به ازای هر سهم 139 ریال زیان پیش بینی نموده است که نسبت به پیش بینی قبلی ( 4 ریال سود به ازای هر سهم ) با تعدیل منفی همراه بوده است همچنین شرکت در دوره سه ماهه و با توجه به عملکرد واقعی خود 109 ریال زیان به ازای هر سهم شناسایی نموده است .
خکمک سود سال 1393 خود را بدون تغییر نسبت به آخرین پیش بینی به مبلغ همان 42 ریال اعلام نموده است و در 3 ماهه نیز به ازای هر سهم 59 ریال زیان شناسایی کرده است .
شرکت توليد محور خودرو ، سود سال 1393 خود را با افزایش 33 درصدی نسبت به آخرین پیش بینی به مبلغ 8 ریال اعلام نموده است و در 3 ماهه نیز موفق به پوشش 7 ریالی معادل 88 درصد شده است .
شتهران در جدیدترین گزارش خود سود هر سهم سال مالی 93 را مبلغ 1818 ریال در نظر گرفته است که نسبت به پیش بینی قیلی با افزایش 3 درصدی همراه بوده است همچنین شرکت در 6 ماهه سال مالی مبلغ 860 ریال که معادل 47 درصد می شود را محقق کرده است .
شرکت لامیران در جدیدترین پیش بینی منتهی به 94/06/31 سود هر سهم خود را به مبلغ 396 ریال اعلام نموده است که نسبت به سال مالی مشابه قیلی حدود 2 درصد کاهش یافته است .
کساپا سود سال 93 خود را بدون تغییر نسبت به آخرین پیش بینی همان عدد 2 ریال اعلام نموده است و در 3 ماهه نیز به ازای هر سهم 97 ریال زیان شناسایی کرده است .
توسعه صنايع بهشهر سود سال 1393 خود را بدون تغییر نسبت به آخرین پیش بینی همان عدد 1295 ریال اعلام نموده است و در 3 ماهه نیز موفق به پوشش 79 ریالی معادل 6 درصد شده است .
شفارس در جدیدترین پیش بینی 93 سود هر سهم خود را به مبلغ 342 ریال اعلام نموده که نسبت به پیش بینی قبلی شرکت با افزایش 1 ریالی همراه بوده است شرکت بر اساس عملکرد واقعی 3 ماهه خود توانست به ازای هر سهم 88 ریال سود محقق کند و 26 درصد از پیش بینی هایش را پوشش دهد .
شرکت معدنی و صنعتی گل گهر در جدیدترین پیش بینی 93 سود هر سهم خود را به مبلغ 608 ریال اعلام نموده که نسبت به پیش بینی قبلی شرکت با کاهش 8 ریالی همراه بوده است همچنین شرکت طی این گزارش و بر اساس عملکرد واقعی 3 ماهه خود توانست به ازای هر سهم 142 ریال سود کنار بگذارد .
نکته : نماد خمحور از گروه خودرو و قطعه در بازه قیمتی 170 ، بدید میان مدت مناسب ارزایابی میشه . بلحاظ بنیادی در حال افزایش و بهبود وضعیت سود اوری بوده و هم بلحاظ نموداری در وضعیت مناسبی قرار داره
plarak12
6th August 2014, 02:42 PM
سهم مذکور پس از معرفی در محدوده قیمتی 2045 بعد از 2روز متوالی صف خرید در محدوده 2200 متعادل شد (با پیک قیمتی 2250 ) ک هدف اول ما بود ک محقق شد . درصورت مثبت بودن معاملات روز شنبه با حجم بالا احتمال محقق شدن
هدف دوم دور از ذهن نیست ، البته بدید میان مدت الگوی نزولی همچنان پابرجاست . [golrooz]
nav «وپترو»
در جداول زیر ارزش پرتفوی بورسی و غیر بورسی وپترو را مشاهده می نمایید.همانطور که ملاحظه می کنید سه شرکت گاز لوله ،پتروشیمی فن آوران و پتروشیمی خارک به همراه کربن ایران و رتکو بیشترین سهم را در ارزش افزوده پرتفوی شرکت دارا هستند
نام شرکت
سرمایه (میلیون ریال)
تعداد سهام
درصد مالکیت
بهای تمام شده
ارزش بازار
بهای تمام شده هر سهم (ریال)
ارزش هر سهم (ریال)
افزایش (کاهش)
سرمايه گذاري ساختمان ايران
۱,۰۹۰,۲۹۶
۸۴,۳۱۵,۴۱۱
۷.۷۳
۲۵۶,۱۵۰
۲۷۲,۰۰۲
۳,۰۳۸
۳,۲۲۶
۱۵,۸۵۱
کربن ايران
۲۵۰,۰۰۰
۹۷,۴۷۱,۴۸۱
۳۸.۹۹
۱۶۹,۹۹۰
۲۶۳,۱۷۳
۱,۷۴۴
۲,۷۰۰
۹۳,۱۸۳
توليدي گازلوله
۲۲۵,۰۰۰
۱۰۹,۲۹۶,۷۱۸
۴۸.۵۸
۱۵۵,۲۰۱
۲۵۹,۰۳۳
۱,۴۲۰
۲۳۷۰
۱۰۳,۸۳۲
پتروشيمي فن آوران
۹۵۰,۰۰۰
۹,۷۳۱,۱۲۲
۱.۰۲
۷۰,۵۵۱
۲۴۴,۸۲۵
۷,۲۵۰
۲۵,۱۵۹
۱۷۴,۲۷۵
دوده صنعتي پارس
۱۲۰,۰۰۰
۱۵,۹۱۸,۵۲۰
۱۳.۲۷
۴۴,۴۲۹
۶۱,۲۸۶
۲,۷۹۱
۳,۸۵۰
۱۶,۸۵۸
بازرسي فني و کنترل خوردگي تکين کو
۳۰,۰۰۰
۱۷,۴۸۶,۸۶۰
۵۸.۲۹
۳۷,۲۱۲
۱۴۹,۶۳۵
۲,۱۲۸
۸,۵۵۷
۱۱۲,۴۲۳
پتروشيمي خارک
۲,۰۰۰,۰۰۰
۷,۷۲۳,۵۲۳
۰.۳۹
۳۶,۲۷۰
۱۵۰,۵۹۳
۴,۶۹۶
۱۹,۴۹۸
۱۱۴,۳۲۴
صنايع لاستيکي سهند
۱۴۰,۰۰۰
۱۰,۵۵۳,۷۰۰
۷.۵۴
۲۵,۷۹۳
۷۵,۱۴۲
۲,۴۴۴
۷,۱۲۰
۴۹,۳۴۹
بسته بندي پارس
۳۰,۰۰۰
۴,۳۲۰,۳۹۲
۱۴.۴
۲۵,۴۳۸
۲,۷۷۴
۵,۸۸۸
۶۴۲
-۲۲,۶۶۵
سرمايه گذاري توسعه صنعتي ايران
۹۰۶,۰۴۸
۶,۰۰۰,۰۰۰
۰.۶۶
۱۰,۱۳۴
۱۰,۲۰۰
۱,۶۸۹
۱,۷۰۰
۶۶
سامان گستر اصفهان
۲۲۱,۹۴۱
۱,۹۰۹,۸۹۱
۰.۸۶
۵,۰۵۲
۳,۲۵۴
۲,۶۴۵
۱,۷۰۴
-۱,۷۹۷
سرمايه گذاري توسعه ملي
۳,۰۰۰,۰۰۰
۵۷۵,۰۰۰
۰.۰۲
۶۹۹
۱,۷۷۶
۱,۲۱۶
۳,۰۸۸
۱,۰۷۶
سرمايه گذاري بهمن
۲,۰۰۰,۰۰۰
۳۰۴,۳۰۷
۰.۰۲
۳۵۸
۴۸۰
۱,۱۷۶
۱,۵۷۷
۱۲۲
پتروشيمي فارابي
۵۰,۰۰۰
۱,۷۵۰
۰
۱۰
۲۰
۵,۷۱۴
۱۱,۵۲۲
۱۰
جمع
۸۳۷,۲۸۷
۱,۴۹۴,۱۹۴
۶۵۶,۹۰۷
در بخش غیر بورسی عمده ارزش افزوده شرکت مربوط به شرکت شیمی بافت می باشد که نقش با اهمیتی در سودآوری شرکت نیز دارد.در جدول غیر بورسی ،ارزش هر سهم بر اساس آخرین سودهای اعلامی و پی بر ای 6 برآورد شده است.
شرکت
سرمایه (میلیون ریال)
تعداد سهام
درصد مالکیت
بهای تمام شده
ارزش بازار
بهای تمام شده هر سهم (ریال)
ارزش هر سهم (ریال)
افزایش (کاهش)
سرمايه گذاري هامون کيش
۷۰۰,۰۰۰
۶۹۹,۲۰۰,۰۰۰
۹۹.۸۹
۶۹۹,۲۰۰
۹۲۲,۹۴۴
۱,۰۰۰
۱,۳۲۰
۲۲۳,۷۴۴
پتروشيمي اليانس
۵,۷۵۷,۵۰۱,۵۰۰
۱۱,۵۱۵,۰۰۳
۰
۲۰۵,۷۲۷
۲۰۵,۷۲۷
۱۷,۸۶۶
۱۷,۸۶۶
۰
پتروشيمي کارون
۸۴۵,۲۵۰
۱۷۲,۵۰۰
۲۰.۴۱
۱۷۲,۵۰۰
۱۷۲,۵۰۰
۱,۰۰۰,۰۰۰
۱,۰۰۰,۰۰۰
۰
شيمي بافت
۲۲۰,۰۰۰
۱۴۳,۸۶۴,۴۲۹
۶۵.۳۹
۱۵۴,۶۵۴
۱,۴۳۸,۶۴۴
۱,۰۷۵
۱۰,۰۰۰
۱,۲۸۳,۹۹۰
توليدي لوله هاي دوجداره قدر
۱۰۰,۰۰۰
۲۰,۰۰۰,۰۰۰
۲۰.
۸۶,۴۴۰
۸۶,۴۴۰
۴,۳۲۲
۴,۳۲۲
۰
صنايع کيمياي غرب گستر
۷۰,۰۰۰
۶۹,۹۹۱,۲۵۰
۹۹.۹۹
۷۳,۵۶۱
۷۳,۵۶۱
۱,۰۵۱
۱,۰۵۱
۰
مهندسي و نصب فيرمکو پارس
۴۸,۰۰۰
۲۷,۸۱۷,۴۳۰
۵۷.۹۵
۲۷,۸۱۷
۸۴,۴۸۲
۱,۰۰۰
۳۰۳۷
۵۶,۶۶۴
بيمه نوين
۲۸۰,۰۰۰
۱۶,۲۴۰,۰۰۰
۵.۸
۱۶,۲۴۰
۵۸,۴۶۴
۱,۰۰۰
۳,۶۰۰
۴۲,۲۲۴
احداث و خودکفايي صنايع شاخص
۱۰,۰۰۰
۸,۹۹۹,۶۰۰
۹۰.
۹,۰۰۰
۹,۰۰۰
۱,۰۰۰
۱,۰۰۰
۰
توليدي پليکا
۱,۰۰۰
۹,۳۶۶
۹۳.۶۶
۹۳۷
۹۳۷
۱۰۰,۰۴۳
۱۰۰,۰۴۳
۰
جمع
۱,۵۰۹,۹۳۱
۳,۱۱۶,۵۵۴
۱,۶۰۶,۶۲۲
بر اساس آخرین صورت های مالی ارائه شده ارزش خالص دارایی های هر سهم شرکت 3168 ریال برآورد می شود که نسبت قیمت سهم به آن 66 درصد می باشد
بورسی
غیر بورسی
جمع
(ميليون ريال)
(ميليون ريال)
(ميليون ريال)
ارزش جاری
1,494,194
3,116,554
4,610,747
بهای تمام شده
837,287
1,509,931
2,347,219
ارزش افزوده
656,907
1,606,622
2,263,529
حقوق صاحبان سهام
3,217,806
ذخیره کاهش ارزش
285,678
سود پرتفوی
0
سرمایه
1,820,000
ارزش خالص دارایی ها
5,767,013
nav
3168
قیمت جاری سهم (p)
2091
p/nav
0.66
plarak12
6th August 2014, 05:30 PM
http://www.sahamyab.com/commentattachment/?fileId=73477951_.jpg&gId=10247
plarak12
8th August 2014, 07:24 PM
پردیس و پردیس ح بررسی جهت خرید بازدهی حداقل 20 درصدی پردیسح . البته با قبول ریسک بالا . بعدا نمودار میزارم . الان وقت نیست . تازه نمادش مجاز شده
زمان انتظار جهت کسب سود سه روز کاری در صورت تداوم صف خرید
[golrooz]
https://charts.mql5.com/5/407/d1-mofid-securities-co-temp-file-screenshot-35259-png.png
الوعده وفا
برا خودمم تا این اندازه رشد قابل پیش بینی نبود حدود 65 % بازده از حق تقدم (پردیسح) و 10% بازده از خود سهم پردیس
در روز 27 جولای یا 5 مرداد ماه قیمت حق تقدم شرکت پردیس بعد از برگذاری مجمع افزایش سرمایه 20%
در بازه قیمتی 233 ریال بازگشایی و مورد معامله قرار گرفت و از اونجایی که قیمت روانی نماد پردیسح (23 تومان) بشدت خاص و از حجم بسیار کمی برخوردار بود انتظار رشد با هدف اول نماد فوق رو بازه مقاومت روانی 300 ریال میدونستم که به اونجا رسید و البته با کمی مکث و ورود خریداران جدید تا بازه قیمتی کنونی 361 ریال رشد کرده و برای روز کاری اینده هم انتظار رشد رو داریم و احتمال بازه مقاومت روانی 400 ریال جلوی رشد بیشتر رو بگیره اما در صورت همراهی شاخص و بدلیل حجم کم این نماد (پردیسح ) احتمال رشد بیشتر دور از ذهن نیست[golrooz]
plarak12
9th August 2014, 10:43 AM
فایل پی دی اف ارزش روز داراییهای شرکت های سرمایه گذاری در بورس تهران 193/05/15
http://www.novinbourse.com/Portals/2/NAV%20roozaneh/NAV%2093-05-15.pdf
zoh_reh
9th August 2014, 10:56 AM
سلام
نظرتون راجع به فروش سهام زیر چیه؟
خ بهمن با خرید هر سهام 2657 ریال و
دجابر ========>>9505 ریال
تاپیکو ==========>>4988 ريال
و زامیاد ========>>1875 ريال
ممنون از شما[golrooz]
plarak12
9th August 2014, 11:50 AM
سلام
نظرتون راجع به فروش سهام زیر چیه؟
دجابر ========>>9505 ریال
تاپیکو ==========>>4988 ريال
ممنون از شما[golrooz]
سلام
خبهمن الگوش در کوتاه مدت نزولیه و این اواخر گذارش خودش رو با تعدیل منفی داده در حال حاضر حمایت بازه 1588 رو داره که در صورت از دست دادن اون تا 150 خواهد اومد و در کوتاه مدت احتمال نزول با توجه به اندیکاتور ها بیشتر بچشم میاد . اما برا میان مدت باید بفکر کم کردن میانگین در کف قیمت (محدوده 140 ) بود
تاپیکو الگو صعودی و هدف اول رشد برا میان مدت 560 و در کوتاه مدت نوسانیه و رشد خاصی نداره . حمایت سهم هم بازه 480
زامیاد حمایت 1080 و الگوی کوتاه مدت نزولی
دجابر حد ضرر شکونده و اولین حمایت خوبش در بازه قیمتی 7200 هست البته یه حمایت خفیف باند بولینگر در ب 7500 داره و حد ضرر میان مدتی هم 6700 هست
plarak12
11th August 2014, 12:20 PM
http://up.boursy.com/uploads/2013-10/tapiko.gif
تحلیل زمانی تاپیکو از farshidu
(http://forums.boursy.com/member.php?u=10771) :
در صورت ابهام بفرمایید تا توضیح بدم
plarak12
12th August 2014, 08:00 AM
خبهمن
http://8pic.ir/images/yssbxeq5fqhiowxmnqq1.jpg
http://8pic.ir/images/vwm4vznuqyw7spf627s6.jpg
hrnh4966
تحلیل خوبیه ، نمودار منم تغریبا اینو میگه[golrooz]
plarak12
12th August 2014, 12:34 PM
http://up.boursy.com/uploads/2013-10/%D8%B2%D8%A7%D9%85%D9%8A%D8%A7%D8%AF.gif
اینم یه تحلیل با نگاه موج شماری از جناب شاهین محلوجی
که نظر ایشون برا کوتاه مدت خرید سهم در محدوده 115 و فروش در محدوده مقاومتی 150 است .
و در میان و بلند مدت که نمودار کاملا به سخن اومده [nishkhand] ( صعودی با اهداف بالا )
پ.ن دوستانی که میان مدت و کوتاه مدت کار میکنند در این گروه چنین سهم هایی با دید چند ساله سود های بسیار خوبی نصیب میکنه
سهم های مور نظر خودمو در تاپیکی جدا گانه تحلیل و ارائه میکنم [golrooz]
zoh_reh
12th August 2014, 02:43 PM
http://up.boursy.com/uploads/2013-10/%D8%B2%D8%A7%D9%85%D9%8A%D8%A7%D8%AF.gif
اینم یه تحلیل با نگاه موج شماری از جناب شاهین محلوجی
که نظر ایشون برا کوتاه مدت خرید سهم در محدوده 115 و فروش در محدوده مقاومتی 150 است .
و در میان و بلند مدت که نمودار کاملا به سخن اومده [nishkhand] ( صعودی با اهداف بالا )
پ.ن دوستانی که میان مدت و کوتاه مدت کار میکنند در این گروه چنین سهم هایی با دید چند ساله سود های بسیار خوبی نصیب میکنه
سهم های مور نظر خودمو در تاپیکی جدا گانه تحلیل و ارائه میکنم [golrooz]
سلام
با تشکر از زحمات و وقتی که میذارین،
با این اوصاف برای فروش اصلا نباید عجله داشت ، و باید همچنان منتظر موند؟!!
plarak12
12th August 2014, 03:35 PM
سلام
با تشکر از زحمات و وقتی که میذارین،
با این اوصاف برای فروش اصلا نباید عجله داشت ، و باید همچنان منتظر موند؟!!
اگه میتونید نوسان بگیرید تو سطوح قیمتی ذکر شده برا کوتاه مدت خرید کنید و در مقاومت (در صورت عدم کشش سهم به صعود بفروشید ) و در قیمت پایین مجددا ورود کنید .... در غیر این صورت در منفی ها و قیمت های نزدیک به 100 تومان اضافه کنید....
plarak12
16th August 2014, 06:39 PM
وپترو در صورت صعود در فردا هدف 250 .
بررسی یهام پلوله از بازار توافقی پایه فرابورس . قیمت فعلی حدود 350 . هدف اول 700 ریسک بالا .... اهداف بعدی 1000 - 1300 - 1500
[golrooz]
plarak12
19th August 2014, 11:20 AM
https://charts.mql5.com/5/484/34-6-d1-mofid-securities-co-temp-file-screenshot-49749-png.png
شاخص گروه خودرو
بازگشت این گروه رو طی روزهای اینده نشون میده که موقتیه (بخاطر مقاومت سقف مثلث)
که برای تثبیت روند صعودی نیاز به شکست سقف مثلث هست که چند هفته ای وقت میبره
البته اگر شانس یار باشه و نخواد مثلث رو به پایین بشکنه ، که خیلی بعیده [nadidan]
[golrooz]
plarak12
20th August 2014, 05:08 PM
وپترو
هدف دوم دور از ذهن نیست ، البته بدید میان مدت الگوی نزولی همچنان پابرجاست .
خوب اینم از وپترو که بعد از معرفی در محدوده 200 تومان چندبار بسمت مقاومتش یورش برد و نوسانات خوبی رو انجام داد و امروز بعد از مجمع عادی سالیانه و تقسیم سود با تعدیل قیمت بازگشایی شد یعنی 230 تومان که جای تبریک به سهامداران صبورش داره . البته همش یک ماه طول کشید تا به بازدهی 25% رسیدیم [nishkhand] یعنی سود یکسال سپرده بانکی باز بگید بانک خوبه ... (اینجا پست برا دوستانیه که با بورس اشنایی ندارند )
پردیسح هم گفتن نداره ریا میشه فقط لینک میزارم برا دوستانی که با بورس اشنا نیستن (البته طبق پیشبینی مقاومت روانی ناشی از 40 تومن جلوشو گرفت و رفت برا اصلاح )
[B]لینک #122 (http://www.njavan.com/forum/showthread.php?103892-%D8%AA%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%B1-%DA%AF%D9%81%D8%AA%DA%AF%D9%88%DB%8C-%D8%A2%D8%B2%D8%A7%D8%AF-%D8%AF%D8%B1-%D8%B1%D8%A7%D8%A8%D8%B7%D9%87-%D8%A8%D8%A7-%D9%85%D8%B9%D8%A7%D9%85%D9%84%D8%A7%D8%AA-%D8%A8%D9%88%D8%B1%D8%B3&p=599808&viewfull=1#post599808)
کلیه تحلیلات شخصیم رو تو تاپیک جداگانه قرار میدم و تحلیلات برگزیده از تحلیلگران دیگه که درصد خطاشون پایین هست رو هم برا انسجام بخش در تاپیکی دیگر و این تاپیک طبق عنوانش
محل گفتگوی ازاد در رابطه با بازار بورس و مسائل اقتصادی و مربوطه خواهد بود .... [golrooz]
فعلا دوستانی که کد بورسی ندارن برن به لینک توی امضا که لنگ اوناییم [nishkhand]
اگر خدا بخواهد
plarak12
23rd August 2014, 08:58 AM
https://charts.mql5.com/5/484/34-6-d1-mofid-securities-co-temp-file-screenshot-49749-png.png
شاخص گروه خودرو
بازگشت این گروه رو طی روزهای اینده نشون میده که موقتیه (بخاطر مقاومت سقف مثلث)
که برای تثبیت روند صعودی نیاز به شکست سقف مثلث هست که چند هفته ای وقت میبره
البته اگر شانس یار باشه و نخواد مثلث رو به پایین بشکنه ، که خیلی بعیده [nadidan]
[golrooz]
بد میگن چنین چنانه [nishkhand]
گروه خودرو دقیقا طبق پیش بینی بزیبایی سبز شد [khanderiz]
فردا دوباره کمی نوسان میکنه حالا نمودارشو سر فرصت با تحلیل میزارم [golrooz] ( فعلا کیف نوسان گیرا کوکه -- ماکه نوسانگیر نیستیم)
نمای بازار 15131F (http://www.tsetmc.com/Loader.aspx?ParTree=15131F)
plarak12
31st August 2014, 10:33 PM
فردا روز ارائه ی عرضه ی اولیه به نام ثرود است.اگر بخواهیم مختصری از آن بگوییم می توان گفت با توجه به مجموع پروژه های شرکت و پیش بینی سود ۸۴۷ ریالی برای سال آتی و با در نظر گرفتن نسبت پی به ای ۴، می توان قیمت تقریبی عرضه اولیه در محدوده ۳۰۰۰ الی 4000 ریال را برای این سهم برآورد نمود، هر چند محدوده مذکور قابل اتکا نخواهد بود، زیرا این شرکت درآمد خود را مطابق با استاندارد ۲۹ بر اساس پیشرفت پروژه شناسایی می نماید اما درآمد نقدی در پایان پروژه و پس از فروش حاصل می گردد، لذا استفاده از روش P/E برای ارزشگذاری آن قابل اتکا نیست
برای ثرود کلا 20 میلیون سهم در نظر گرفته شده که بر این اساس 10 م در کشف قیمت و کارگزاری ها و ... و 10 م برای کد های انلاین
طبق تجربه و نظر بنده حدودا 400 سهم برای هر کد انلاین در نظر بگیرند که با که پی بر ای ۵ قیمت سهم حدودا همان 350 تا 400 باشه ، که نهایتا نیاز به 200هزار تومان نقدینگیست ، [tafakor]وا قعا من نمیدونم ایا کسی میتونه این پول رو فراهم کنه ، من که بعید میدونم [negaran]، احتمالا باید زندگیمون رو بفروشیم تا سرمایه خرید سهم رو تامین کنیم [bamazegi] ( ترسم اینه با این حجم سهمیه ، شاید از سود زیاد خوشی به دلمون بزنه و سکته ای چیزی کنیم ، {shnjavan}
پس در انلاین چیزی گیر کسی نمیاد تقریبا.[nishkhand]
اما طبق تجربه عرضه های کوچک قبلی (ارفع و غمینو و حتی بمپنا) احتمال رشد غیر طبیعی بسیار بالا است.
پس حضور در صف خرید در روزهای بعد بنظر خوب باشد
پس از روز سشنبه دوباره شاهد قوم صفویان خواهیم بود sh_omomi88
احتمال حداقل رشد ۵۰ درصد ، بسیار بالاست ، فقط 50% برا 200هزار تومن رو چجور باید خرج کرد ، تازه اگه بهمون برسه [nishkhand]
zoh_reh
17th September 2014, 10:44 AM
سلام
حدود 8 ماهه تاپیکو رو با خرید 4988 نگه داشتم ، برای جابجایی چه شرکتی رو پیشنهاد میکنین؟ امروز قیمت فروش تاپیکو 5005 بود.
تو این 8 ماه خبهمن و دجابر و خزامیاد که هیچ خبر خوبی نداشتن. با اینا هم نمیدونم چیکار کنم؟
ممنون از راهنماییتون[golrooz]
plarak12
17th September 2014, 11:17 AM
سلام
حدود 8 ماهه تاپیکو رو با خرید 4988 نگه داشتم ، برای جابجایی چه شرکتی رو پیشنهاد میکنین؟ امروز قیمت فروش تاپیکو 5005 بود.
سلام وقت بخیر
تاپیکو بست رفت مجمع برای افزایش سرمایه و تقسیم سود و بخاطر اوراق تبعی (بیمه سهم ) و بنیاد قوی نگرانی نداره
اما در مجموع برای بازه میان مدت سهم خوب و کم ریسک بمپنا تو قیمت های نزدیک 1030 هست . بدید چند ساله (صنعت نیروگاه از پیشتازان صنایع در سال های اینده خواهد بود)
فعلا تا وضعیت شاخص از این برزخ نوسان و اصلاح خارج نشه خرید هر سهمی توصیه نمیشه مگر با استراتژی خاص که دیشب نمونشو تو تاپیک تحلیلات منتخب عرض کردم
اگه با معاملات بلوکی و این جور کلک و حقه ها نتونند شاخص رو برگردونند اصلاح کل بازار تا محدوده 64000 شاخص عجیب نیست !
تو این 8 ماه خبهمن و دجابر و خزامیاد که هیچ خبر خوبی نداشتن. با اینا هم نمیدونم چیکار کنم؟
اگه حضور ذهن داشته باشید روند سهم هاتون رو گفته بودم لینک1#post599935 (http://www.njavan.com/forum/showthread.php?103892-%D8%AA%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%B1-%DA%AF%D9%81%D8%AA%DA%AF%D9%88%DB%8C-%D8%A2%D8%B2%D8%A7%D8%AF-%D8%AF%D8%B1-%D8%B1%D8%A7%D8%A8%D8%B7%D9%87-%D8%A8%D8%A7-%D9%85%D8%B9%D8%A7%D9%85%D9%84%D8%A7%D8%AA-%D8%A8%D9%88%D8%B1%D8%B3&p=599935&viewfull=1#post599935) که دقیقا همه اون اعداد الان رخ داده و طبق همون پست در ادامه بعد از این افت برای خزامیا که الان حدود 107 هست و خبهمن هم نزدیک 140 و دجابر شکر خدا به حمایت اعلامی واکنش نشون داد و در صورت شکست 840 کاملا روندش صعودی میشه ، در صورت عدم شکست 840 با قدرت مناسب احتمال اصلاح برای کوتاه مدت وجود داره
بازم سعی میکنم تو تاپیک تحلیلات منتخب سهم هاتون رو بررسی کنم . .. و همچنین در تاپیک اموزش اولیه اخراش کتاب تحلیل تکنیکال رو قرار دادم که درصورت امکان بهش یه نگاه بندازید تا بهتر با بورس و سهم ها ارتباط برقرار کنید
ممنون از راهنماییتون[golrooz]
خواهش میکنم[golrooz] .
فعلا خودم بخاطر همین طمع توی پردیسح گیر کردم ،خدا کنه مثل ادم در بیایم ازش [nishkhand]
تصمیم کبری
15th May 2015, 08:27 PM
سلام.
پس فردا عید مبعثه، یه عیدی خوشگل برای دوستان گل پلوله ای دارم.
مطمئنا خبرای خوب گاز لوله زیاده، و دونه به دونه اعلام میشن، اولین و بزرگترین خبر خوب را خودتون نگاه کنید.
یعنی تا الان معامله شده؟ یا اینکه قبل از مجمع خبر معامله میاد؟ چند میلیارد تومن پول این معامله است؟ ایا میدانید چند متر زمینه؟
درصد مالکیت سهم فقط 70 درصده.
http://www.parsnamaddata.com/tenderview/410029
http://boursebazan.ir/upload/image13799.html (http://boursebazan.ir/upload/)
استفاده از تمامی مطالب سایت تنها با ذکر منبع آن به نام سایت علمی نخبگان جوان و ذکر آدرس سایت مجاز است
استفاده از نام و برند نخبگان جوان به هر نحو توسط سایر سایت ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد
vBulletin® v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.