*مینا*
15th August 2011, 08:52 PM
http://www.uc-njavan.ir/images/64bjy4ft55k5yx393dk.jpg
شاید پیاز خرد كردن برای بسیاری از شما كارناخوشایندی باشد؛ چرا كه همواره سبب سوزش چشمها و ریزش اشك میشود و تا دقایقی چشم ما را آزار میدهد، آیا میدانید كه چرا پیاز اشك ما را در میآورد؟ بد نیست بدانید شما هنگام خرد كردن پیاز در واقع تحت حمله نوعی اسید قرار میگیرید كه از پیاز منتشر میشود و به چشمهای شما حمله میكند.
پیاز زمانی كه در خاك شروع به رویش میكند در خود مادهای به نام سولفور میسازد كه این ماده با آمینواسیدهای موجود در پیاز تركیب میشود و مادهای اسیدی به نام سولفوكسید را ایجاد میكند.
در سال 2002 دانشمندان ژاپنی آنزیمی را در پیاز یافتند كه این آنزیم زمانی كه پیاز بریده میشود مادهای اسیدی به نام سولفوكسید را آزاد و منتشر میكند. با آزاد شدن این ماده اسیدی پس از بریده شدن پیاز، این ماده به سرعت با هوا تركیب شده و ماده سین ـ پروپانتیال ـ اس ـ اكسید (syn-propanethial-s-oxide) را میسازد و زمانی كه این ماده با سطح بیرونی چشم برخورد میكند چشم ما را تحریك كرده و سبب سوزش و ایجاد اشك میشود، اما شما میتوانید با قرار دادن پیاز در فریزر از این مشكل خلاص شوید.
چرا كه سرما سبب یخ زدن پیازشده و لذا مواد شیمیایی موجود در آن نیز منجمد شده و با بریدن پیاز به سرعت منتشر نمیشوند و نمیتوانند آسیبی به چشم برسانند بنابراین شما براحتی میتوانید مقدار زیادی پیاز را بدون گریه كردن خرد كنید.
منبع: jamejamonline.ir
شاید پیاز خرد كردن برای بسیاری از شما كارناخوشایندی باشد؛ چرا كه همواره سبب سوزش چشمها و ریزش اشك میشود و تا دقایقی چشم ما را آزار میدهد، آیا میدانید كه چرا پیاز اشك ما را در میآورد؟ بد نیست بدانید شما هنگام خرد كردن پیاز در واقع تحت حمله نوعی اسید قرار میگیرید كه از پیاز منتشر میشود و به چشمهای شما حمله میكند.
پیاز زمانی كه در خاك شروع به رویش میكند در خود مادهای به نام سولفور میسازد كه این ماده با آمینواسیدهای موجود در پیاز تركیب میشود و مادهای اسیدی به نام سولفوكسید را ایجاد میكند.
در سال 2002 دانشمندان ژاپنی آنزیمی را در پیاز یافتند كه این آنزیم زمانی كه پیاز بریده میشود مادهای اسیدی به نام سولفوكسید را آزاد و منتشر میكند. با آزاد شدن این ماده اسیدی پس از بریده شدن پیاز، این ماده به سرعت با هوا تركیب شده و ماده سین ـ پروپانتیال ـ اس ـ اكسید (syn-propanethial-s-oxide) را میسازد و زمانی كه این ماده با سطح بیرونی چشم برخورد میكند چشم ما را تحریك كرده و سبب سوزش و ایجاد اشك میشود، اما شما میتوانید با قرار دادن پیاز در فریزر از این مشكل خلاص شوید.
چرا كه سرما سبب یخ زدن پیازشده و لذا مواد شیمیایی موجود در آن نیز منجمد شده و با بریدن پیاز به سرعت منتشر نمیشوند و نمیتوانند آسیبی به چشم برسانند بنابراین شما براحتی میتوانید مقدار زیادی پیاز را بدون گریه كردن خرد كنید.
منبع: jamejamonline.ir