PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : خبر 13 آگوست روز جهانی چپ دست ها

Majid_GC
13th August 2011, 04:37 PM
با سلام بر همه ی دوستان به ویژه دوستان چپ دست...

13 آگوست به عبارتی 22 مرداد روز جهانی چپ دست هاست.

در ابتدا این روز فرخنده را به خودم و تمام چپ دست ها تبریک میگم و دعوت تون می

کنم به خواندن مقاله ی زیر که از باشگاه چپ دستان گردآوری شده است:

[b]علت چپ دست بودن هنوز به صورت دقیق ثابت نشده است و هیچ جواب قطعی برای این سوال که چرا بعضی از افراد چپ دست هستند و بعضی راست دست، یافت نشده ‌است، ولی نظریه‌های زیادی در این رابطه وجود دارد. وجود ژن‌هایی خاص در افراد چپ دست یا موارد وراثتی و محیطی که در رشد جنین موثر است.
این اشتباه است که فکر کنیم تنها کسانی که با دست چپ می‌نویسند یا غذا می‌خورند، چپ دست هستند. ولی این یک اشتباه است بسیاری از چپ دست‌ها به دلایلی مجبور شده‌اند که از دست راست برای انجام کارهای‌شان استفاده کنند و گاهی حتا خودشان هم نمی‌دانند که یک چپ دست محسوب می‌شوند.
از جمله نشانه‌های چپ‌دستی یا راست دستی را می‌توان بلند کردن دست در کلاس، پرتاب ‌توپ، مسواک زدن، شانه کردن، چکش زدن، آب دادن پای‌گیاه و دوختن نام برد. در رفتار افراد چپ دست و راست دست تفاوت‌های بسیاری وجود دارد. در افراد راست دست بخش چپ مغز کار کنترل سرعت عمل و زبان را بر عهده دارد و سمت راست مغز مسئول کنترل احساسات است، ولی در افراد چپ دست این موضوع برعکس است.
در گذشته چپ‌دست‌ها با مشکلات زیادتری نسبت به امروزه مواجه بودند. در فرهنگ‌های قدیم به خصوص در اروپا چپ‌دستی را یک نوع نحوست می‌دانستند. مادران، کودکان چپ دست خود را مجبور می‌کردند که با دست راست کارهای‌شان را انجام دهند که این موضوع باعث ایجاد هیجانات اضافی و گاهی مشکلات روحی در کودکان می‌شد.
متاسفانه در ایران هم بعضی از خانواده‌ها با کودکان چپ دست‌شان درست رفتار نمی‌کنند و در مواردی مثل غذا خوردن و نوشتن بچه‌ها را مجبور به استفاده از دست راست می‌کنند. امروز چپ دستان خیلی کم‌تر با مشکلاتی از این قبیل مواجه هستند ولی هنوز هم مشکلات و کمبودهای زیادی دارند که بعضی از آن مشکلات، به علت وجود اکثریت راست دست‌ها در جهان به فراموشی سپرده شده است.
پس از مشکلات بسیاری که چپ‌دست‌ها با آن مواجه بودند در سیزدهم آگوست 1976 سازمان جهانی چپ دستان توسط خود افراد چپ‌دست دنیا شکل گرفت و این روز ‎ را «روز جهانی چپ‌دست‌ها» اعلام کردند.
و در سی سال گذشته تا این روز برای بالابردن سطح آگاهی عموم نسبت به موضوع چپ‌دستی در جهان استفاده شده است و در جهانی که راست دست‌ها در آن اکثریت چشم‌گیری دارند، چپ دست‌ها برای حفظ انجمن خود باشگاه‌ها و فروشگاه‌ها و حتی سایت‌های خاص را در اینترنت راه اندازی کردند.
از نکات جالب توجه در مورد چپ‌دست‌ها، چپ دست بودن 25درصد از کارکنان ناساست این در حالی است که تنها سیزده‌درصد مردم جهان را چپ‌دستان تشکیل می‌دهند با این وجود هنوز دلیلی علمی بر باهوش‌تر بودن چپ دستان یافت نشده است.
در نقاشی‌های به جا مانده از غارنشینان نیز دانش‌مندان دریافته‌اند که چپ دستی در آن زمان نیز رایج بوده و هم‌چنین این نقاشی‌ها از دقت و ظرافت بالاتری نسبت به آثاری که با دست راست کشیده شده‌اند برخوردار بوده است.
و اما هر ساله در این روز چپ دست‌ها در گوشه و کنار جهان در صورت امکان جشنی را برگزار می‌کنند. این جشن که گاهی جنبه گرد‌همایی به خود می‌گیرد با اعتراضاتی نسبت به تبعیضی که به طور عمده و سهواً در تهیه بسیاری از لوازم مورد نیاز برای چپ‌‌دستان رایج است انجام می‌شود. از لوازمی که کارکردن با آن‌ها برای چپ‌دستان سخت است می‌توان به قیچی‌، چاقو، ابزار باغبانی، دربازکن و سایر ابزار آشپزی اشاره کرد.
هم چنین باشگاه چپ‌دستان از «باراک اوباما»، «دیوید کامرون» و دیگران خواسته‌اند تا مناطق ویژه چپ‌دست‌ها در محیط‌های کاری ایجاد کنند و بازی‌هایی خاص این افراد طراحی کنند. سایت این باشگاه در این باره گفته است: چپ‌دست‌ها در سراسر جهان می‌توانند روز خود را جشن بگیرند و اطلاعات جامعه را نسبت به فواید و مضرات چپ دست بودن افزایش دهند.
همچنین افلاطون و ارسطو 2 چهره نامدار چپ‌دست بودند. همچنین چارلی‌چاپلین، آلبرت‌اینشتین، اسحاق‌نیوتن، بتهوون، باخ، لئوناردو داوینچی، میکل‌آنژ، پیکاسو، شکسپیر، نیچه، بیل‌گیتس، جرج‌مایکلو و مهاتماگاندی نیز از چپ‌دست‌های نامی به حساب می‌آمدند. 13 آگوست توسط افراد چپ‌دست دنیا به نام روزجهانی چپ‌دست‌ها شناخته شده است.

صاصائیل
13th August 2011, 04:49 PM
سلام منم چپ دستم
من هم روز چپ دستهارو به شما و تمام چپ دستان تبریک میگم.[nishkhand]

ستاره کویر
13th August 2011, 04:51 PM
این متن تو یه سایت بهش بر خوردو ... جالبه بخونیدش

قیچی، در بازکن، ماوس رایانه و خیلی چیزهای دیگر در اطراف ما وجود دارند که برای استفاده از آن‌ها کافی است دستمان را به سمتشان دراز کنیم. ولی خیلی‌ها برای استفاده از همین وسایل دچار مشکل هستند. نه به‌خاطر این‌که نقصی داشته باشند بلکه به‌خاطر این‌که در اقلیت هستند؛ گاهی یادمان می‌رود که بعضی از همکاران، همکلاسی‌ها، دوستان و فامیل‌های ما بر خلاف ما با دست چپ کارهایشان را انجام می‌دهند. معمولا مجبور می‌شوند خود را با شرایط موجود تطبیق دهند، یا با صرف وقت و هزینه شرایط را با خودشان هماهنگ کنند. وقتی با افراد چپ دست در مورد امکانات موجود برای آن‌ها صحبت می‌کنیم گله‌های زیادی دارند. فردا روز جهانی چپ دست‌هاست و ما به همین مناسبت این صفحه را به آن‌ها تقدیم می‌کنیم.

چرا چپ! چرا راست!
اکثر مردم فکر می‌کنند تنها کسانی که با دست چپ می‌نویسند یا غذا می‌خورند؛ چپ دست هستند. ولی این یک اشتباه است بسیاری از چپ دست‌ها به دلایلی مجبور شده‌اند که از دست راست برای انجام کارهایشان استفاده کنند و گاهی حتی خودشان هم نمی‌دانند که یک چپ دست محسوب می‌شوند. علت چپ دست بودن هنوز هم به صورت یک راز است و هیچ جواب قطعی برای این سوال که چرا بعضی از افراد چپ دست هستند و بعضی راست دست، یافت نشده ‌است؛ ولی نظریه‌های زیادی در این رابطه وجود دارد. مثلا وجود ژن‌هایی خاص در افراد چپ دست یا موارد وراثتی و محیطی که در رشد جنین مؤثر است.
تفاوت‌های چپی و راستی
خوب است بدانید در رفتار افراد چپ دست و راست دست تفاوت‌های بسیاری وجود دارد. در افراد راست دست بخش چپ مغز کار کنترل سرعت عمل و زبان را بر عهده دارد و سمت راست مغز مسئول کنترل احساسات است؛ ولی در افراد چپ دست این موضوع برعکس است. البته علاوه بر این، افراد چپ دست از تعامل بیشتری بین دو نیم کره مغزشان برخوردار هستند که این امر باعث می‌شود در مواردی مثل یادگیری زبان، ورزش و عکس العمل‌های احساسی از راست دست‌ها قوی‌تر باشند.
از رنجی که می‌بریم
در گذشته چپ دست‌ها با مشکلات زیادتری نسبت به امروز مواجه بودند. در فرهنگ‌های قدیم به خصوص در اروپا چپ دستی را یک نوع نحوست می‌دانستند. مادران، کودکان چپ دست خود را مجبور می‌کردند که با دست راست کارهایشان را انجام دهند که این موضوع باعث ایجاد هیجانات اضافی و گاهی مشکلات روحی در کودکان می‌شده. متاسفانه در ایران هم بعضی از خانواده‌ها با کودکان چپ دستشان درست رفتار نمی‌کنند و در مواردی مثل غذا خوردن و نوشتن بچه‌ها را مجبور به استفاده از دست راست می‌کنند. البته امروز چپ دستان خیلی کم‌تر با مشکلاتی از این قبیل مواجه هستند ولی هنوز هم مشکلات و کمبودهای زیادی دارند که بعضی از آن مشکلات، به علت وجود اکثریت راست دست‌ها در ادارات، کارخانه‌ها، دانشگاه‌ها، مدارس و... به فراموشی سپرده شده است.
مشکلی که بعضی از چپ دست‌ها از آن گفتند؛ دست دادن و روبوسی کردن با دیگران است. مثلا وقت دست دادن، دو نفر دست مشابه‌شان را بالا نمی‌آورند یا هنگام روبوسی کردن در انتخاب گونه اول، برای بوسیدن دچار اشتباه شده و بینی‌هایشان به هم برخورد می‌کند.
دانشجویی به نام «علی» می‌گفت: «امکانات در دانشگاه برای چپ دست‌ها خیلی کم است. بزرگ‌ترین مشکل ما صندلی‌های دانشگاهی است که اکثر آن‌ها برای راست دست‌ها طراحی شده‌اند. من مجبورم در موقع امتحان یا کلی این طرف و آن‌طرف بروم تا یک صندلی چپ دست پیدا کنم یا 2 تا صندلی را کنار هم بگذارم و روی یکی بنشینم و روی دیگری بنویسم. تازه مشکلات دیگری هم وجود دارد؛ مثلا کار با دوربین عکس برداری، وسایل نقشه‌کشی و خیلی وسایل دیگر برای من مشکل است.»
یک دکتر جراح که از قضا چپ دست بود؛ می‌گفت: «در اتاق‌های جراحی وسایل استریل را بر اساس الگوی راست دستان می‌چینند و این موضوع کار را برای جراحان چپ دستی که ابتدای کار حرفه‌ای خود را تجربه می‌کنند کمی سخت کرده است.»
به سراغ یک کارمند چپ دست که رفتیم به ما این‌طور گفت: «فضای میزهای کاری برای من نامناسب است و من در استفاده از رایانه معمولا با مشکل مواجه هستم و باید جای ماوس خودم را عوض کنم. همچنین چند بار در غذا خوری محل کارم اشتباها نوشابه نفر سمت چپ خودم را خوردم و از این دست اتفاق‌ها برایم زیاد پیش آمده‌است.»
یک نوجوان چپ دست که تازه کنکور را پشت سر گذاشته بود می‌گفت: «من قبل از کنکور بیشتر از هر چیز استرس داشتم که شاید بروم سر جلسه و صندلی مناسب برایم آن‌جا نباشد. آخر قبل از کنکور بچه‌ها کلی برایم اتفاقات از این دست را تعریف کرده ‌بودند. البته وقتی رفتم و به صندلی‌ام رسیدم یک نفس راحت کشیدم.»
خانه‌دارها هم از کم‌بودن وسایل خانه مخصوص چپ دست‌ها مثل قیچی، درباز کن، سینک ظرف‌شویی و... گله‌ داشتند.
ستاره‌های چپ دست
تقریبا 13 درصد جمعیت جهان را چپ دست‌ها تشکیل داده‌اند اما جالب است بدانید چهره‌‌های بسیار مشهور و تأثیر‌گذاری در تاریخ بوده و هستند که ما از چپ دست بودن بعضی از آن‌ها بی‌خبریم.
در علم
افلاطون، ارسطو، نیچه، اسحاق نیوتن، آلبرت اینشتین، هلن کلر، چارلز داروین و...
در ادبیات، موسیقی و نقاشی
بتهوون، باخ، لئوناردو داوینچی، میکل‌آنژ، پیکاسو، شکسپیر، جبران خلیل جبران و در بین ایرانی‌ها جلال آل احمد، قیصر امین‌پور، مجید درخشان (آهنگ‌ساز و نوازنده سه‌تار) و...
در ورزش
پله، روماریو، مارادونا، لیونل مسی، رافائل نادال و در بین ایرانی‌ها کریم باقری، علیرضا نیکبخت واحدی، مهرزاد معدنچی، میثم منیعی، محسن خلیلی و...
در اقتصاد و سیاست
ابن خلدون، اسکندر مقدونی، گاندی، ژولیوس سزار، ناپلئون، ارنستو چه‌گوآرا، فیدل کاسترو، بیل گیتس و...
در سینما
چارلی‌ چاپلین، کیم ‌نواک، رابرت دنیرو، نیکول کیدمن، تام‌کروز، آمیتا پاچان، بروس ویلیس و در بین ایرانی‌ها لاله اسکندری، حمید جبلی، زیبا بروفه، بهنوش بختیاری، حامد کمیلی، مرجان محتشم،‌ هانیه توسلی و...
نوشته ی ایمان فروزان‌نیا

deepdrip
13th August 2011, 05:03 PM
ممنون از بابت یاد آوری مناسبت فردا.

فوق العاده بود.

منم به همه مخصوصا به این دو تا گل نوشکفته ( ساساییل جان و مجید جان )تبریک می گم . [golrooz][golrooz][golrooz][golrooz][golrooz][golrooz][golrooz]

دلت از عشق بیکران خداوندی لبریز باشد.

عرفان سلیم زاده
13th August 2011, 05:04 PM
منم چپ دستم!تازه گروه خونیم هم ب مثبته!!!
برم ژاپن رودست می برنم!

صاصائیل
13th August 2011, 05:14 PM
منم چپ دستم!تازه گروه خونیم هم ب مثبته!!!
برم ژاپن رودست می برنم!

بین ژاپنیها و چپ دستها چه خبره؟میشه به منم بگی؟[shaad]

عرفان سلیم زاده
13th August 2011, 05:22 PM
میگن تو ژاپن بچه هایی که دست چپ هستند و گرو خونی شون هم مثبته از نظر روانشناسان اونا مدیران لایقی برای جامعه میشن!
به همین خاطر اینا اصلا تو یه مدرسه دیگه درس می خونند و حتی اموزش های دیگه ای میبینند!!!

عرفان سلیم زاده
13th August 2011, 05:29 PM
بین ژاپنیها و چپ دستها چه خبره؟میشه به منم بگی؟[shaad]
میگن تو ژاپن بچه هایی که دست چپ هستند و گرو خونی شون هم مثبته از نظر روانشناسان اونا مدیران لایقی برای جامعه میشن!
به همین خاطر اینا اصلا تو یه مدرسه دیگه درس می خونند و حتی اموزش های دیگه ای میبینند!!![tamaa]

* Pary *
13th August 2011, 05:32 PM
منم به عنوان یه چپ دست این روز رو به همه ی دست چپ های باهوش تبریک می گم .[labkhand]

صاصائیل
13th August 2011, 05:39 PM
از اطلاعاتت ممنونم[labkhand]
[shaadi]درضمن این روز رو هم به شما تبریک میگم.[shaadi]

صاصائیل
13th August 2011, 05:42 PM
منم به عنوان یه چپ دست این روز رو به همه ی دست چپ های باهوش تبریک می گم .[labkhand]

سلام چپ دست عزیز [golrooz]
منم بهت تبریک میگم [shaadi]

ezraeele memari
13th August 2011, 06:41 PM
منم یه چپ دستم[labkhand]تازه تو فوتبال یه بازیکن دو پام،قیمتم خیلی بالاست به خاطر همین هیچ تیمی حاضر نشد منو بیگیره[nishkhand][khande]

Ehsan M
13th August 2011, 06:44 PM
من راست دستم ولی همه چپ دستارو دوست داااااااااااااااااااااااا ااارمممممممممممممم.[cheshmak][cheshmak][golrooz]

fantastic girl
13th August 2011, 06:58 PM
با عرض تبریک به تمام چپ دست های عزیزم[golrooz][golrooz][golrooz] منم دست چپیم....

MehD1979
13th August 2011, 09:46 PM
[shademani2]

منم هم چپ دست وهم چپ پام///[golrooz]

reza.nori87
14th August 2011, 04:47 AM
ای وای این اولین باری بود که این مطلب را میخوند
ممنم روز چپ دستها را به خودم و بقیه چپ دستها و راست دستهایی که از داشتن نعمت بس عظیم و گرانقدری چون ما بخصوص من دارند تبریک میگویم.

مریم6868
14th August 2011, 06:36 AM
جالب بود! هیچ وقت فکر نمی کردم همچین انجمنی هم وخود داشته باشه[nadidan]

و این هم یه تبریک تکراری:

دست چپ ها: روز گذشته تون مبارک[bamazegi][bamazegi][bamazegi]

deepdrip
14th August 2011, 07:27 AM
به همین خاطر اینا اصلا تو یه مدرسه دیگه درس می خونند و حتی اموزش های دیگه ای میبینند!!!

این مطالب شما در مورد گروه خونی o + صادقه . ما از مدرسشون بازدید هم داشتیم.

اصلا بچه هارو تشویق نمی کردن و چیزی به عنوان جایزه نداشتن.
عنوان می کردن ، وظیفه دانش آموز درس خوندنه که باید انجام بده.بیشتر رفعالیت هاشون پژوهشی بود .40 % فعالیت ها انفرادی و 60% بقیه باید مشارکتی انجام بشه. و .....

اون گروهی که شما فرمودین ( B + ) از اون ها تو کار های خلاقیتی و هنری استفاده می کنن.

بچه های( o) در رابطه با مشکلات ، پیشنهاد راهکار، می دن و بچه های خلاقیتی موضوع رو از بحث نظری به عمل در میارن.اونم به بهترین شکل ممکن.( 8 ویژگی واسه ساخت و پیاده سازی در عمل رو باید رعایت کنن .) در ضمن واسه استخدام در صدا و سیما و فعالیت های هنری مثه آرایشگری ، فروشندگی و.... اینا رو تو اولویت قرار میدن . چون هم فن بیان خوبی دارن هم خیلی خوش اخلاق وو خوش رو هستن.

صاصائیل
14th August 2011, 10:30 AM

عنوان می کردن ، وظیفه دانش آموز درس خوندنه که باید انجام بده.بیشتر رفعالیت هاشون پژوهشی بود .40 % فعالیت ها انفرادی و 60% بقیه باید مشارکتی انجام بشه. و .....

اون گروهی که شما فرمودین ( B + ) از اون ها تو کار های خلاقیتی و هنری استفاده می کنن.

بچه های( o) در رابطه با مشکلات ، پیشنهاد راهکار، می دن و بچه های خلاقیتی موضوع رو از بحث نظری به عمل در میارن.اونم به بهترین شکل ممکن.( 8 ویژگی واسه ساخت و پیاده سازی در عمل رو باید رعایت کنن .) در ضمن واسه استخدام در صدا و سیما و فعالیت های هنری مثه آرایشگری ، فروشندگی و.... اینا رو تو اولویت قرار میدن . چون هم فن بیان خوبی دارن هم خیلی خوش اخلاق وو خوش رو هستن.
منظورتون oمنفیه یا مثبت؟ [soal]

عرفان سلیم زاده
14th August 2011, 01:15 PM

سلام میشه بیشتر در این رابطه توضیح بدین؟مثلا یه جدولی یا یه متنی که در این موارد برای کل گروه خونی ها توضیح داده باشه؟!
باتشکر از شما[golrooz][golrooz][golrooz]

LUCKLY
16th August 2011, 09:04 AM
من چپ دست نیستم ولی چپ دستان را دوست دارم عزیزای دل چپ دست روزتون مبارک[golrooz][tashvigh] (حالا برید بگید به ما توجه نمیکنن!!!![nishkhand])

استفاده از تمامی مطالب سایت تنها با ذکر منبع آن به نام سایت علمی نخبگان جوان و ذکر آدرس سایت مجاز است

استفاده از نام و برند نخبگان جوان به هر نحو توسط سایر سایت ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد