PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : دانستني‌هاي غذايي براي روزه گيران



sheri khoshgele
5th August 2011, 03:01 PM
در ماه مبارك رمضان، رژيم غذايي روزه‌دار بايد با ساير ماه‌ها چندان تفاوتي نداشته باشد. حتي در صورت امكان نيز بايد ساده‌تر باشد تا بتوان از برخي حالت‌هاي طبيعي كه ممكن است در ماه رمضان به دليل تغيير شرايط تغذيه‌اي و زندگي در برخي افراد ايجاد شود به دور ماند.

از اين‌رو، در اينجا به برخي از اين موارد و علل بروز آن كه بيشتر بر اثر عدم رعايت نكات تغذيه‌اي ايجاد مي‌شود، اشاره مي‌كنيم.

تشنگي: تشنگي يكي از عواملي است كه در طول روزه‌داري خصوصا در روزهاي اوليه آن هم در فصل گرما ايجاد مي‌شود. بنابراين بايد از تغييرات شديد در عادات غذايي و خوردن غذاهايي كه منجر به تشنگي مي‌شوند نظير: بادمجان، فلفل، كله پاچه، سيراب شيردان، تنقلات بسيار شور و شيرين، ادويه‌جات و همچنين سبزي خوردن در وعده سحري كه در طول روز منجر به تشنگي مي‌شود، دوري كنيد.

سوء هاضمه: غذاهاي سرخ شده و پرچرب، غذاهاي حاوي قند زياد، پرخوري هنگام سحر، غذاهاي تند و غذاهايي كه ايجاد نفخ و شكم درد مي‌كنند، مي‌توانند منجر به سوء هاضمه شوند. از اين‌رو، اجتناب از زياده‌خوري ، نوشيدن آبميوه‌هاي طبيعي يا آب و پرهيز از نوشابه‌هاي گازدار و غذاهاي پرچرب به رفع اين عارضه كمك شاياني مي‌كنند.

يبوست: مصرف كربوهيدرات‌هاي تصفيه شده و مواد غذايي فاقد فيبر از علل عمده بروز يبوست است. يبوست مي‌تواند باعث ايجاد بواسير و شقاق‌هاي دردناك مقعد شود كه منجر به نفخ شكم نيز مي‌شود. بنابراين اجتناب از مصرف شيريني‌جات و افزايش مصرف آب، شير، ميوه‌هاي پرفيبر و نان‌هاي سبوسدار مانند سنگك، جو و چاودار‌ و همچنين استفاده از خورش‌هاي ملين و سبزي‌دار و سالاد در وعده افطار و سحر مي‌تواند در رفع يبوست بسيار موثر باشد.

سردرد: عدم مصرف كافئين، انجام كار زياد در طول روز، گرما و كم‌خوابي مي‌تواند از علل زمينه‌ساز بروز سردرد شود. سردرد وقتي با افت فشار خون همراه شود مي‌تواند منجر به سردرد شديد و حالت تهوع قبل از افطار شود. لذا، استراحت و كار سبك مي‌تواند از بروز اين عارضه كه معمولا در روزهاي اوليه ماه مبارك رخ مي‌دهد، جلوگيري كند.

افت فشار خون: مصرف كمتر مايعات و كاهش مصرف نمك در طول روز مي‌تواند در برخي افراد مستعد، منجر به كاهش فشار خون كه ممكن است با عواملي نظير ضعف، خستگي، كم شدن انرژي و سرگيجه خصوصا هنگام برخاستن و ظاهر رنگ‌پريده اتفاق افتد، همراه باشد، لذا بهترين راه براي رفع اين معضل آن است كه تا حد امكان به مكان‌هاي گرم نرويد و در فاصله افطار تا سحر مصرف مايعات را افزايش دهيد.

كاهش قند خون: خوردن مقدار زياد قند مانند حلوا، زولبيا، باميه، شله‌زرد و چاي شيرين خصوصا هنگام سحر باعث مي‌‌شود كه بدن مقدار زيادي انسولين ترشح كند و در نتيجه باعث افت قند خون مي‌شود كه از علائم آن مي‌توان به ضعف، سرگيجه، كاهش تمركز، تعريق زياد، احساس لرز، سردرد و تپش قلب اشاره كرد. بنابراين با خوردن غذاهاي فيبري و ميوه‌ها هنگام سحر و محدود كردن نوشيدني‌ها و غذاهاي حاوي قند زياد مي‌توان به رفع اين مشكل كمك كرد.

انقباضات عضلاني: در اثر مصرف ناكافي غذاهاي حاوي كلسيم، منيزيم و پتاسيم نظير: ميوه‌ها، محصولات لبني، گوشت و خرما، انقباضات ناگهاني و دردناك عضلاني در برخي افراد مستعد، ايجاد مي‌گردد. لذا در اين خصوص با پزشك خود مشورت كنيد.

فاخره بهبهاني
جام‌جم (http://www.jamejamonline.ir/newstext.aspx?newsnum=100850387814)

sheri khoshgele
5th August 2011, 03:03 PM
روزه‌داري، چربي خون را پايين مي‌آورد

http://www.jamejamonline.ir/Media/images/1390/05/11/100850421596.jpg

روزه‌داري براي بسياري از افراد حكم نوعي پيشگيري و حتي درمان بسياري از بيماري‌ها را دارد. اين امر بخصوص براي دسته‌اي از ديابتي‌ها، مبتلايان به چربي و اوره بالا هم صادق است.

افزايش چربي خون با مصرف غذاهاي شيرين

بالا بودن چربي خون ريشه در 2 عامل ژنتيك يا چاقي و اضافه وزن دارد. بي‌شك كساني كه چربي خون بالا همراه اضافه وزن دارند، روزه‌داري صحيح منجر به سوخته شدن ذخاير چربي و كاهش چربي خونشان مي‌شود و بسيار مفيد است.

در اين ارتباط ميترا زراتي، كارشناس ارشد تغذيه مي‌گويد: نكته بسيار مهمي كه مبتلايان به چربي خون بالا نبايد از ياد ببرند، اين است كه مصرف غذاهاي شيرين مثل شله‌زرد، زولبيا و باميه و حليم با شكر و نيز لبنيات پرچرب مثل خامه و سرشير در ماه رمضان بايد كمتر شود، چراكه با مصرف اين مواد تري‌گليسيرين خون بشدت افزايش مي‌يابد.

دقت در مصرف غذاهاي پروتئيني

كساني كه مبتلا به نقرس هستند، در مواردي كه حملات حاد بيماري آنها اتفاق مي‌افتد و درد مفاصل هم دارند، تنها با نظر پزشك‌شان مي‌توانند روزه بگيرند. اما زراتي در ارتباط با دسته‌اي ديگر از افراد كه اسيداوريك بالا دارند، اضافه مي‌كند: اين دسته از بيماران بايد درخصوص مصرف غذاهاي پروتئيني بسيار دقت كنند. بخصوص اگر داراي مشكلات كليوي هم باشند، به دليل ضرورت مصرف زياد مايعات در روز، بايد با نظر پزشكشان روزه بگيرند. همچنين به كساني كه آرتريت روماتونيد يا التهاب مفاصل دارند، توصيه مي‌شود روزه بگيرند، چراكه روزه‌داري در اين افراد به كاهش التهاب مفاصل و بهبود دردشان كمك خواهد كرد.

فشار خوني‌ها و ممانعت از كارهاي سنگين

فراموش نكنيد كه مصرف منظم دارو براي فشار خوني‌ها، حكم مصرف اكسيژن را دارد. البته در بسياري از اين افراد مصرف داروها در وعده سحر و افطار مشكلي به همراه نمي‌آورد.

زراتي تاكيد مي‌كند: اين دسته افراد بايد بشدت از مصرف غذاهاي شور بپرهيزند. بعلاوه در طول روز از انجام كارهاي فيزيكي سنگين كه منجر به افزايش فشار خون مي‌شود، ممانعت كنند. ناگفته نماند كه مصرف ميوه و سبزيجات به خاطر داشتن منيزيم به فشار خوني‌ها توصيه مي‌شود.

روزه و تنظيم قند خون

شايد بيشترين ترديدها در ارتباط با روزه‌داري به ديابتي‌ها معطوف باشد. بي‌شك ديابتي‌هاي نوع يك كه ملزم به تزريق منظم انسولين هستند، بايد در صورت صلاحديد پزشكشان روزه بگيرند، اما ديابتي‌هاي نوع 2 به لحاظ اين‌كه مي‌توانند داروهاي خود را در وعده سحر و افطار مصرف كنند، با تنظيم رژيم درست غذايي همراه با روزه‌داري مي‌توانند به تنظيم قند خونشان كمك كنند، ولي اين دسته افراد هم از انجام كارهاي سنگين هنگام روزه‌داري منع مي‌شوند.

زراتي تاكيد مي‌كند: كساني كه مبتلا به ديابت نوع 2 هستند يا نارسايي كليوي دارند، بايد در سحر غذاهاي پروتئيني را بسيار كم بخورند و مصرف آن را به وعده افطار موكول كنند، چراكه مصرف زياد مواد پروتئيني، دفع آب از بدن را بشدت افزايش داده و به كليه‌ها فشار زيادي وارد مي‌كند. به بيان ديگر ديابتي‌ها در وعده افطار از حبوبات، گوشت و تخم‌مرغ استفاده كنند. بعلاوه مصرف نان سبوسدار براي كنترل قند خون به اين افراد توصيه مي‌شود.

كودكان و مصرف مكمل‌هاي ويتامين B

بي‌شك گروه‌هاي آسيب‌پذير چون زنان باردار و شيرده كه گرسنگي شديد منجر به توليد تركيباتي در خونشان مي‌شود و از طريق جفت به جنين و به ضريب هوشي او آسيب مي‌رساند، از روزه گرفتن منع مي‌شوند. اما در مورد كودكان به عنوان دسته ديگر از افراد آسيب‌پذير، با رعايت برخي نكات روزه‌داري منعي نخواهد داشت.

زراتي در اين‌باره مي‌گويد: كودكان و نوجوانان در سال اول روزه‌داري بايد در فاصله افطار تا قبل از خواب از مكمل‌هاي ويتامينB)B كمپلكس) استفاده كنند. بعلاوه مصرف تخم‌مرغ به عنوان يك منبع پروتئيني مطلوب براي بچه‌ها در وعده افطار توصيه مي‌شود. مصرف ميوه، بويژه ميوه‌هاي آبدار مثل آلو زرد، شليل و انگور به بچه‌ها و روزه‌داران توصيه مي‌شود. ناگفته نماند كه ماكاروني به عنوان يك وعده غذايي مطلوب براي بچه‌ها در وعده سحر محسوب مي‌شود.

سالخوردگان نيز اگر از وضعيت جسمي مطلوبي برخوردار باشند، مي‌توانند روزه بگيرند گرچه بايد از وعده افطار تا قبل از خواب از آب فراوان استفاده كنند و از مصرف سيب‌زميني و نان سبوسدار كه به كنترل قند خون كمك مي‌كند، غافل نشوند.

افطار کره نخورید

همچنین رئيس بخش قلب و عروق بيمارستان مسيح دانشوري، ضمن تاكيد بر لزوم رعايت فرهنگ صحيح تغذيه‌اي در ماه مبارك رمضان، گفت: روزه‌داري صحيح موجب كنترل چربي و فشارخون مي‌شود البته در شرايطي كه در وعده افطار به ميزان زيادي از غذاهاي پرچرب، پرنمك يا بسيار شيرين استفاده نكنيم.

دكتر بابك شريف كاشاني در گفت‌وگو با ايسنا افزود: اين مساله نه‌تنها موجب كنترل چربي، قند و فشار خون در اين ماه نمي‌شود بلكه موجب بالا رفتن آنها شده و براي سلامت افراد مضر است. بر اين اساس استفاده از غذاهاي پرچرب اشباع شده چون كره، پس از افطار و همچنين مواد غذايي چون كله‌پاچه در سحر موجب بالا رفتن سريع چربي خون شده و توصيه نمي‌شود. بعلاوه مصرف كربوهيدرات‌هاي ساده‌تر و مواد قندي زود جذب و نيز شروع كردن افطار با مصرف مايعات و خرما مناسب هستند.

پونه شيرازي

sheri khoshgele
5th August 2011, 03:04 PM
كاهو بهترين سبزي براي وعده سحري است

http://www.jamejamonline.ir/Media/images/1388/07/12/100919106268.jpg

زهرا عبداللهي كارشناس اداره بهبود تغذيه وزارت بهداشت گفت: كاهو بهترين سبزي است كه مي‌توان به عنوان سالاد در وعده سحر مصرف كرد زيرا آب و فيبر زيادي دارد و از تشنگي و يبوست پيشگيري مي‌كند.


اين كارشناس اداره بهبود تغذيه وزارت بهداشت در گفتگو با فارس، افزود: بهتر است غذاي مصرفي در وعده سحري خصوصيات و ويژگي وعده ناهار را داشته باشد.

وي گفت: وعده سحري مي‌تواند شامل انواع مختلف پلو‌ها و انواع خورشت‌ها باشد. مصرف سبزي‌ و سالاد نيز در سحري براي كاهش احساس تشنگي بسيار مؤثر است.

كارشناس اداره بهبود تغذيه وزارت بهداشت افزود: حداقل سالادي كه مي‌توان تهيه كرد، سالاد خيار و گوجه فرنگي است كه مي‌توان با افزودن كمي هويج يا جوانه گندم و ماش به ارزش غذايي آن افزود.

عبداللهي گفت: بهترين سبزي كه مي‌توان به عنوان سالاد در سحر مصرف كرد، كاهو است.

اين سبزي در مقايسه با ساير سبزي‌ها از آب بيشتري برخوردار است و به همين دليل مي‌تواند از احساس تشنگي در طول روز بكاهد.همچنين فيبر بالاي كاهو مانع ابتلاي روزه داران به يبوست مي‌شود.

مصرف مواد غذايي شيرين در وعده سحري توصيه نمي‌‌شود زيرا با تحريك انسولين موجب ورود قند خون به داخل سلول‌ها و در نتيجه كاهش قند خون مي‌شوند.

sheri khoshgele
5th August 2011, 03:05 PM
مصرف مواد قندی موجب گرسنگی روزه‌داران می‌شود

http://www.hamshahrionline.ir/images/position36/2011/8/without_the_sugar_raise_your_energy_level.jpg

رییس انجمن علمی غذا و تغذیه حامی سلامت ایران، با اشاره به اینکه مصرف مواد قندی باعث ایجاد گرسنگی می‌شود، گفت: به جای استفاده از انواع شیرینی‌ها، مواد قندی مرکب در برخی مواد چون حبوبات، نخودچی و نان، پنیر و گردو را وارد برنامه غذایی خود کنید.

دکتر ضیاءالدین مظهری در گفت‌وگو با ایسنا ٬ درآستانه فرارسیدن ماه مبارک رمضان از لزوم آمادگی برای روزه‌داری سخن گفت و تاکید کرد: برای اینکه روزه‌داران به سردردهای روزهای نخست ماه مبارک رمضان دچارنشوند، می‌توانند از هم اکنون با کم کردن مصرف چای و قهوه و یا اگر سیگاری هستند به تدریج فاصله بین دو مصرف را کاهش دهند تا با قطع ناگهانی نیکوتین و کافئین در روزهای نخست ماه مبارک دچار سردرد نشوند.

دکتر مظهری همچنین توصیه کرد: پرهیز از مصرف بیش از حد مواد قندی نیز لازم است زیرا مواد قندی باعث می‌شوند که انسولین در بدن ترشح شود و افراد به طور مرتب احساس گرسنگی داشته باشند و برای پاسخ به این گرسنگی، مجدد از مواد قندی استفاده کنند. تکرار این چرخه باعث افت فشارخون، ضعف عمومی و افت قند می‌شود و ممکن است افراد اضافه وزن پیدا کنند.

این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه استفاده از مواد قندی ساده در این مواقع به مراتب بهتر است، گفت: برخی افراد گمان می‌کنند اگر مواد قندی استفاده نکنند توان کارکردن ندارند. بویژه زنانی که در ایام سیکل ماهانه هستند به علت افت قند و فشارخون، تمایل زیادی به استفاده از مواد قندی پیدا می‌کنند در حالی که می‌توانند پاسخ صحیحی به این تمایل داده و با استفاده از مواد غذایی جایگزین که حاوی قند مرکب هستند از تکرار مصرف مواد قندی جلوگیری کنند.

کدام قندها مفیدند؟

دکتر مظهری ادامه داد: تغذیه باید متعادل و متنوع باشد و تمام نیاز بدن به پروتئین و ریزمغذی‌های 50 گانه از این طریق تامین شود. هرگونه بیش‌خوری و کم‌خوری منجر به سوء تغذیه یا اضافه وزن شده و تبعات خودش را به همراه دارد.

sheri khoshgele
5th August 2011, 03:06 PM
غذای مناسب روزه‌داران


عصر میادین میوه و تره‌بار میزبان شهروندانی است که به مناسبت ماه مبارک رمضان برای خرید مایحتاج خود به این مراکز آمده‌اند.

اما شاید بد نباشد که پیش از خرید کمی هم در مورد میوه‌هایی که در این ماه مبارک فواید بیشتری دارند، بدانیم. کارشناسان تغذیه توصیه می‌کنند در این ماه از غذاهای پُر فیبر، زیاد مصرف کنید.

این غذاها شامل: میوه‌ها، سبزیجات، حبوبات و تمامی غلات هستند. این‌ مواد غذایی‌ در گروه کربوهیدرات‌های مفید نیز قرار دارند و فواید آنها بسیار است از جمله اینکه مغذی هستند، به فرد احساس سیری می‌دهند، نسبتا کالری کمی دارند، 30-20 گرم فیبر مورد نیاز در روز را تامین می‌کنند و به آرامی هضم می‌شوند بنابراین اثر کمتری روی انسولین و قند خون دارند.

همچنین این مواد غذایی دارای ویتامین‌ها و عناصر معدنی مفید برای سلامتی بدن هستند، مانند: ویتامین c ، ویتامین‌های گروه b و آهن.

همچنین در رژیم غذایی خود انواع سبزیجات و میوه‌های سبز، زرد و نارنجی را بگنجانید مانند کلم بروکلی، هویج و لیمو. این گروه دارای آنتی اکسیدان ‌هستند که برای حفاظت از بدن در برابر سرطان و بیماری های دیگر بسیار مهم تلقی می‌شوند.

البته توصیه می‌شود که در هنگام سحر از سبزی استفاده نشود و برای رفع تشنگی در روز بعد بین افطار تا سحر تا می‌توانید میوه بخورید.

sheri khoshgele
5th August 2011, 03:06 PM
10 تا 12 لیوان آب در فاصله افطار تا سحر

http://www.hamshahrionline.ir/images/position36/2011/8/waterglass.gif.jpg

عضو مرکز تحقیقات بیوشیمی و تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: نوشیدن مایعات فراوان و مصرف انواع میوه در وعده سحر بهترین راهکار برای پیشگیری از تشنگی در ماه مبارک رمضان است.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دکتر مجید غیور مبرهن با اشاره به طولانی بودن ساعات روزه‌داری در فصل تابستان و فاصله 15 تا 16 ساعتی میان سحر و افطار، اظهار داشت: نوشیدن مایعات فراوان و مصرف غذاهای مقوی و میوه در وعده سحر می‌تواند انرژی مورد نیاز برای فعالیت روزانه را تامین و عوارض ناشی از کمبود مواد غذایی و مایعات را کاهش دهد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: برای اینکه در طول روز، بدن با مشکل کمبود آب مواجه نشود، در فاصله افطار تا سحر، نوشیدن 10 تا 12 لیوان آب ضروری است زیرا تنها آب است که می‌تواند نیاز بدن را تامین کند.

استادیار گروه بیوشیمی و تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد اضافه کرد: سایر نوشیدنی‌ها از جمله چای، قهوه و نوشابه نه تنها به رفع تشنگی کمک نمی‌کند بلکه سبب دفع آن از بدن نیز می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: در زمان افطار نیز با توجه به این‌که روزه‌داران ساعات طولانی گرسنه و تشنه‌اند، توصیه می‌شود با یک نوشیدنی ولرم همچون شیر و قندهای طبیعی از جمله عسل و خرما روزه خود را افطار کنند.

وی با اشاره به این‌که استفاده از غذاهای سبک از جمله نان و پنیر و سبزی و سوپ بهترین نوع تغذیه برای وعده افطار به شمار می‌رود، بیان کرد: روزه‌داران می‌توانند پس از یک تا دو ساعت از زمان افطار شام (شبیه وعده غذایی ناهار) میل کنند.

غیور مبرهن با بیان این‌که برخی روزه‌داران در زمان افطار از نوشیدنی‌های بسیار سرد همچون نوشابه برای رفع عطش استفاده می‌کنند، عنوان کرد: این امر نه تنها موجب رفع عطش تشنگی نمی‌شود بلکه در بلندمدت مشکلات دستگاه گوارش را نیز به همراه دارد.

sheri khoshgele
5th August 2011, 03:07 PM
تشدید تشنگی روزه‌دار با خوردن زولبیا و بامیه

http://www.hamshahrionline.ir/images/position36/2010/8/2_zakeri--22-6-86.jpg

یک متخصص بیماری‌های داخلی گفت: برای پیشگیری از تشنگی به روزه‌داران توصیه می‌شود در فاصله افطار تا سحر مایعات را به تدریج مصرف کنند و از شیرینی‌های مصنوعی مانند زولبیا و بامیه کمتر استفاده کنند.

با توجه به این که ماه رمضان امسال در فصل گرم‌ سال قرار دارد به روزه‌داران توصیه می‌شود برای پیشگیری از کاهش شدید آب بدن، تنها در صورت ضرورت از منزل خارج شوند

آب مورد نیاز بدن باید در فاصله میان افطار تا سحر به تدریج و از طریق مصرف آب و میوه‌های آب‌دار تامین شود.

دکتر حشمت‌الله توکل تصریح کرد: مصرف بیش از اندازه آب در سحر نقشی در پیش‌گیری از تشنگی در طول روز ندارد زیرا در صورت نوشیدن آب بیش از حد نیاز، بدن آب اضافی را دفع می‌کند.

این متخصص بیماری‌های داخلی در گفتگو با ایسنا خاطرنشان کرد: برخی مواد غذایی و شیرینی‌های مصنوعی مانند زولبیا و بامیه، غلظت مایعات بدن را افزایش می‌دهند و در نتیجه روزه‌دار احساس تشنگی می‌کند

وی بیان کرد: توصیه می‌شود برای پیش‌گیری از افزایش غلظت مایعات بدن از قندهای گیاهی مانند خرما به جای زولبیا و بامیه استفاده شود.

توکل گفت: میوه‌های آب‌دار مانند هندوانه و خربزه نیز نقش مهمی در تامین مایعات بدن دارند و توصیه می‌شود در فاصله افطار تا سحر این میوه‌ها مصرف شوند.

وی افزود: مصرف لیموترش نیز در پیش‌گیری از تشنگی و گرمازدگی موثر است.

sheri khoshgele
5th August 2011, 03:07 PM
توصیه به مصرف سبزی و میوه در سحر

http://www.hamshahrionline.ir/images/position36/2011/8/vegetables.jpg

یک متخصص تغذیه گفت: مصرف مقدار زیادی سبزی و میوه برای افزایش آب بدن در سحر توصیه می‌شود.

به گزارش واحد مرکزی خبر، خانم شکروی درباره تغذیه در ماه مبارک رمضان با اشاره به اینکه بیش از 80 درصد وزن میوه آب و بیش از 90 درصد وزن سبزیجات نیز آب است، افزود:

آب میوه و سبزیجات ماندگاری بیشتری در بدن دارد و اندک اندک در بدن دفع می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه نخوردن سحری، بدن به ویژه دستگاه گوارشی را دچار اختلال می‌کند، بر استفاده کم از نمک، چای پررنگ، قهوه و مواد غذایی پر ادویه تاکید کرد.

sheri khoshgele
5th August 2011, 03:08 PM
اصول تغذیه صحیح در رمضان

http://www.hamshahrionline.ir/images/position36/2011/8/144390.jpg

استادیار گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در صورتی که افراد خواهان کاهش وزن هستند باید میزان غذای مصرفی خود را به میزان 15- 10 درصد کاهش دهند.

دکتر محمد صفریان در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به عوامل تاثیرگذار و مورد توجه در ماه مبارک رمضان گفت: افراد علاوه بر اهمیت دادن به تغذیه باید به خواب خود نیز توجه کافی داشته باشند زیرا ساعات خواب طبیعی در افراد با تغییرات قابل توجهی همراه است.

این متخصص تغذیه در خصوص وعده افطار تصریح کرد: افطار باید با یک غذای سبک و ملایم شروع شود مانند شیر یا پنیر و سبزی تا ولع اولیه برای غذا از بین برود.

صفریان اضافه کرد: بعد از وعده سبک با یک فاصله زمانی مناسب می‌تواند وعده شام میل شود به عبارت دیگر افطار باید در دو وعده صرف شود.

وی با بیان این که وعده سحر بهتر است از غذاهای پروتئینی باشد، اظهار داشت: از جنبه علمی نیز هر چه فاصله بین وعده‌های غذایی کمتر باشد برای سلامتی مفیدتر است.

استادیار گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه افراد پرخطر در این ماه را کودکان، زنان باردار و شیرده و سالمندان عنوان کرد و افزود: روزه گرفتن زنان باردار و شیرده‌ جایز نیست.

وی در خصوص تاثیر روزه بر روی وزن افراد اظهار داشت: به طور کلی روزه گرفتن باعث کاهش وزن نمی‌شود و بعضا افراد با افزایش وزن در این ماه مواجه هستند. دلیل اضافه وزن در ماه مبارک رمضان فعالیت کم افراد، مصرف بیشتر مواد غذایی است و به طور کلی گرسنگی به هیچ عنوان باعث کاهش وزن نمی‌شود.

صفریان همچنین به ظروف یکبار مصرف استفاده شده در این ماه اشاره کرد و افزود: بهتر است از ظروف یکبار مصرف مرغوب استفاده شود و ترجیحا غذاهای داغ در آن‌ها سرو نشود.

وی با اشاره به غذاهای نذری توزیع شده در این ماه ادامه داد: غذاهای نذری طبخ شده در این ماه بیش از ماه‌های دیگر سال است و کسانی که این غذاها را طبخ می‌کنند باید به کیفیت مواد غذایی استفاده شده در آن توجه کافی داشته باشند.

استادیار گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد توصیه کرد: افرادی که در طبخ غذاهای نذری دخیل هستند حداکثر بهداشت را رعایت کرده و به کیفیت مواد غذایی مورد استفاده نیز توجه کافی داشته باشند.

استفاده از تمامی مطالب سایت تنها با ذکر منبع آن به نام سایت علمی نخبگان جوان و ذکر آدرس سایت مجاز است

استفاده از نام و برند نخبگان جوان به هر نحو توسط سایر سایت ها ممنوع بوده و پیگرد قانونی دارد