* Robo milad *
22nd July 2011, 05:03 PM
محققان اسپانيايي موفق به ساخت يك سيستم زبان الكترونيكي شدهاند كه ميتوان از آن در تحليل قدرت آنتي اکسيداني و ساير پارامترهاي كيفيت ميوهها، آبميوهها و پورههاي ميوه استفاده كرد.
به گزارش سرويس علمي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، به گفته محققان مركز شناخت مولكولي و توسعه فني اسپانيا و گروه سوينا در دانشگاه پليتكنيك والنسيا، در سالهاي اخير زبانهاي الكترونيكي به يك جايگرين عالي براي شيوههاي قديمي تحبليل و كنترل كيفيت محصولات غذايي تبديل شدهاند.
اين زبانهاي الكترونيكي با استفاده از شيوههاي الكتروشيميايي، نمونههاي غذايي را در محل بررسي كرده و كميت پارامترهاي فيزيكيشيميايي آنها را به سرعت و با هزينه اي پايين تعيين ميكنند.
زبان الكترونيكي ساخت اين محققان بر شيوههاي ولتامتري و طيفسنجي مقاومت ظاهري مبتني بوده و از يك رايانه و چند ابزار اندازهگيري الكترونيكي تشكيل شدهاست.
علاوه بر آن، نرمافزاري كه اين دانشمندان ساختهاند نه تنها اجازه انجام آزمايشهاي لازم را ميدهد، بلكه اطلاعات مرتبط با اندازهگيريهاي به دستآمده را نيز ذخيره ميكند.
تاكنون متخصصان دانشگاه والنسيا، بهرهوري اين سيستم را در محلولهاي آنتياكسيدان مختلف به خصوص اسيدسيتريك، اسيدآسكوربيك(ويتامين c) و اسيد ماليك و همچنين در تركيبات دوگانه از آنها آزمايش كردهاند كه نتايج رضايتبخشي را نشان دادهاست.
به گفته اين محققان، آنها علائم الكتريكي را در اين محلولها اعمال كرده و سپس به اندازهگيري واكنش آنها ميپردازند. در نتيجه اين كار، آنها ميتوانند كميت تمركز آنتياكسيدانها را در آن محلولها تعيين كنند.
اين پژوهشگران در حال حاضر در حال كار بر روي مطالعات در مورد تنزل ويتامين c در آبميوهها هستند. آنها قصد دارند كاربرد مستقيم زبان الكترونيكي را در ارزيابي آب پرتقال استفاده كنند.
آنها همچنين در حال بررسي كاربرد اين زبان الكترونيكي در آزمايشگاه براي شناسايي علفكش گليفوسات كه به طور گستردهاي در كشاورزي كاربرد دارد و همچنين نظارت بر كيفيت آب در تصفيه فاضلاب هستند.
به گزارش سرويس علمي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، به گفته محققان مركز شناخت مولكولي و توسعه فني اسپانيا و گروه سوينا در دانشگاه پليتكنيك والنسيا، در سالهاي اخير زبانهاي الكترونيكي به يك جايگرين عالي براي شيوههاي قديمي تحبليل و كنترل كيفيت محصولات غذايي تبديل شدهاند.
اين زبانهاي الكترونيكي با استفاده از شيوههاي الكتروشيميايي، نمونههاي غذايي را در محل بررسي كرده و كميت پارامترهاي فيزيكيشيميايي آنها را به سرعت و با هزينه اي پايين تعيين ميكنند.
زبان الكترونيكي ساخت اين محققان بر شيوههاي ولتامتري و طيفسنجي مقاومت ظاهري مبتني بوده و از يك رايانه و چند ابزار اندازهگيري الكترونيكي تشكيل شدهاست.
علاوه بر آن، نرمافزاري كه اين دانشمندان ساختهاند نه تنها اجازه انجام آزمايشهاي لازم را ميدهد، بلكه اطلاعات مرتبط با اندازهگيريهاي به دستآمده را نيز ذخيره ميكند.
تاكنون متخصصان دانشگاه والنسيا، بهرهوري اين سيستم را در محلولهاي آنتياكسيدان مختلف به خصوص اسيدسيتريك، اسيدآسكوربيك(ويتامين c) و اسيد ماليك و همچنين در تركيبات دوگانه از آنها آزمايش كردهاند كه نتايج رضايتبخشي را نشان دادهاست.
به گفته اين محققان، آنها علائم الكتريكي را در اين محلولها اعمال كرده و سپس به اندازهگيري واكنش آنها ميپردازند. در نتيجه اين كار، آنها ميتوانند كميت تمركز آنتياكسيدانها را در آن محلولها تعيين كنند.
اين پژوهشگران در حال حاضر در حال كار بر روي مطالعات در مورد تنزل ويتامين c در آبميوهها هستند. آنها قصد دارند كاربرد مستقيم زبان الكترونيكي را در ارزيابي آب پرتقال استفاده كنند.
آنها همچنين در حال بررسي كاربرد اين زبان الكترونيكي در آزمايشگاه براي شناسايي علفكش گليفوسات كه به طور گستردهاي در كشاورزي كاربرد دارد و همچنين نظارت بر كيفيت آب در تصفيه فاضلاب هستند.